ৰাসায়নিক আৰু সাৰ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ দেশত অভাৱ হোৱা নাই চিকিৎসা সামগ্ৰী যোগানৰ- গৌড়া
03 APR 2020 4:22PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় ৰসায়ন আৰু সাৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী ডি ভি সদানন্দ গৌড়াই কয় যে দেশত ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ চিকিৎসা সামগ্ৰীৰ যোগানৰ অভাৱ হোৱা নাই৷
এই সন্দৰ্ভত টুইটাৰত তেওঁ ভাৰত চৰকাৰে ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ অত্যাৱশ্যকীয় চিকিৎসা সামগ্ৰীসমূহৰ যোগান অব্যাহত থকাটো নিশ্চিত কৰিছে বুলি জানিবলৈ দিয়ে৷ তেওঁ কয় যে যোৱা ৫ দিনত ৬২খন লাইফলাইন উড়ান বিমানে ১৫.৪ টনতকৈও অধিক চিকিৎসা সামগ্ৰী পৰিবহণ কৰিছে৷ কাৰ্গো বিমানে যোৱা ৪ দিনত ১০ টনতকৈও অধিক চিকিৎসা সামগ্ৰী পৰিবহণ কৰিছে৷ দেশত ফাৰ্মাচিউটিকেল আৰু চিকিৎসা সামগ্ৰীসমূহৰ নিৰ্মাণ কাৰ্য অব্যাহত ৰখাৰ বাবে চৰকাৰে এছইজেডৰ ২০০টা ইউনিট কাৰ্যক্ষম কৰিছে বুলিও তেওঁ জানিবলৈ দিয়ে৷
অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীসমূহৰ বিতৰণ আৰু লজিষ্টিক সম্বন্ধীয় সমস্যাসমূহ নিৰীক্ষণ কৰিবলৈ কেন্দ্ৰীয় নিয়ন্ত্ৰণ কক্ষ স্থাপন কৰা হৈছে বুলি শ্ৰী গৌড়াই জানিবলৈ দিয়ে৷

Ministry of Chemicals and Fertilizers
There is no dearth of medical supplies across the country to fight COVID-19-Gowda
03 APR 2020 4:22PM by PIB Delhi
Union Minister for Chemical and Fertilizers Shri D.V Sadanada Gowda has said that there is no dearth of medical supplies across the country to fight COVID-19 outbreak.
In a tweet Shri Gowda said, that Government of India is making sure that all the essential medical supplies are in place to fight COVID-19. He added that 62 lifeline Udan flights transported over 15.4 tons of essential medical supplies in last 5 days. "Cargo flights have supplied 10 tons of medical equipments across the country in last 4 days", Shri Gowda said.
He emphasised that Government is also paying full attention on manufacturing activities of essential items like pharmaceuticals and Hospital devices. For this over 200 units in SEZs are operational.
Shri Gowda informed that a Central Control Room has also been set up for close monitoring of distribution of essential medical items and to address logistic related issues.