প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অমসুং জর্মনীগী ফেদরেল চান্সেলরগী মরক্তা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে
02 APR 2020 8:03PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি জর্মনীগী ফেদরেল চান্সেলর দা. এঞ্জেলা মর্কেলগা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
লুচিংবা অনিমক্না হৌজিক চত্থরিবা কোবিদ-১৯ লাইচৎ, মখোয়-মখোয়গী লৈবাকশিংদা ওইরিবা ফিভম, অমসুং হেল্থ ক্রাইসিস অসি থেংননবগীদমক ইন্তর্নেস্নেল কোলাবোরেসনগী মরুওইবগী মতাংদা খন্ন-নৈনখি।
মখোয়না লাইচৎ অসিগী মনুংদা দরকার ওইবা হিদাক-লাংথক অমসুং মেদিকেল ইক্বিপমেন্তশিং মরাং কাইনা ফংদবগী মতাংদা মিৎয়েংশিং শেয়র তৌনখি অমদি মসিগা মরী লৈননা তেংবাং পীনবগী লম্বীশিং খঙদোক্নবা য়ানখি।
কোবিদ-১৯গী ক্রাইসিস অসি মোদর্ন হিস্তরীদা তর্নিং পোইন্ত অমনি, অমদি মালেমদা গ্লোবেলাইজেসনগী অনৌবা হ্যুমেন-সেন্ত্রিক কনসেপ্ত অমা শেম্ননবা তঞ্জা অমা পীরি হায়বা প্রধান মন্ত্রীগী মিৎয়েংদা জর্মনগী চান্সেলরনা য়ানীংবা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা চান্সেলরগী মফমদা মালেমগী মীয়ামগীদমক অরাইবা য়োগ এক্সরসাইজশিং অমসুং ইম্ম্যুনিতী হেঙ্গৎহনবা অয়ুর্বেদিক রেমেদীশিং শন্দোক্নবগীদমক হন্দক্তা লৌখৎলিবা ভারতকী অনৌবা খোংথাংশিংগী মতাংদা পাউদমখি। চান্সেলরনা য়ানীংবা ফোংদোকখি মদুদি অসিগুম্লবা প্রেক্তিসশিং অসিনা হৌজিক লোকদাউনগী ফিভম অসিদা সাইকোলোজিকেল অমসুং ফিজিকেল হেল্থ হেঙ্গৎহনবদা য়াম্না কান্নবা ফংগনি।

Prime Minister's Office
Telephone Conversation between PM and the Federal Chancellor of Germany
02 APR 2020 8:03PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with Her Excellency Dr. Angela Merkel, Federal Chancellor of Germany.
The two leaders discussed the ongoing COVID-19 pandemic, the situation in their respective countries, and the importance of international collaboration for fighting the health crisis.
They shared views on the inadequate availability of medicines and medical equipment required during the pandemic, and agreed to explore avenues of cooperation in this regard.
The German Chancellor agreed with Prime Minister that the COVID-19 pandemic is an important turning point in modern history, and offers an opportunity to forge a new vision of globalisation focused on the shared interests of humanity as a whole.
Prime Minister informed Her Excellency the Chancellor about the recent Indian initiatives to disseminate simple yoga exercises and immunity-enhancing Ayurvedic remedies for people of the world. The Chancellor agreed that such practices could be very beneficial for enhancing psychological and physical health, especially under the present lockdown conditions.