গৃহ মন্ত্ৰালয়
তবলিগী জামাত কাণ্ডত জড়িত পৰ্যটক ভিছাত ভাৰতত থকা ৯৬০ গৰাকী বিদেশীক ব্লেকলিষ্ট কৰিলে গৃহ মন্ত্ৰালয়ে; গ্ৰহণ কৰা হ’ব যাৱতীয় আইনী ব্যৱস্থা
02 APR 2020 7:38PM by PIB Guwahati
তবলিগী জামাত কাণ্ডত জড়িত পৰ্যটক ভিছাত ভাৰতত থকা ৯৬০ গৰাকী বিদেশীক কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰালয়ে ব্লেকলিষ্ট কৰে৷ তাৰোপৰি গৃহ মন্ত্ৰালয়ে সকলো ৰাজ্য/কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলৰ ডিজিপি তথা চিপি, দিল্লী আৰক্ষীক এই উলংঘনৰ বাবে অগ্ৰাধিকাৰভিত্তিত বৈদেশিক আইন, ১৯৪৬ আৰু দুৰ্যোগ প্ৰশমন আইন, ২০০৫ৰ অধীনত আইনী ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে৷

Ministry of Home Affairs
MHA blacklists 960 foreigners, present in India on tourist visas, for their involvement in Tablighi Jamaat activities; necessary legal action to be taken
02 APR 2020 7:38PM by PIB Delhi
Under the directions of Union Home Minister, Shri Amit Shah, the Ministry of Home Affairs (MHA) has blacklisted 960 foreigners, present in India on tourist visas, for their involvement in Tablighi Jamaat activities. ‬
‪MHA has also directed DGPs of all concerned States/UTs and CP, Delhi Police to take necessary legal action against all such violators, on priority, under relevant sections of the Foreigners Act, 1946 and Disaster Management Act, 2005.