Ministry of Tourism
Ministry of Tourism receives more then 500 queries/requests for help in two days from foreign tourists on ‘Stranded in India’ portal
02 APR 2020 4:24PM by PIB Delhi
The Ministry of Tourism, Government of India launched the ‘Stranded in India’ portal on 31st March, 2020 for international tourists. In its first two days itself it has received more than 500 queries/ requests for help. The ministry is coordinating assistance to tourists with joint effort and support of the Ministry of External Affairs and state officials to address these queries. The Ministry has also been coordinating with the respective embassies regarding problems faced by the guests.
The majority of the requests received from foreign tourists are seeking information for traveling back to their home countries and also looking at extension of the visas to stay in India while they cannot travel back.
The other issue being faced by tourists traveling within India is to reach metro cities like Delhi and Mumbai from where flights can be taken out of India once lockdown lifts.
Ministry of Tourism is working actively with the state officials to provide a solution for the same. Emergency requests like need for food, medicine and care for elderly tourists is being expedited.
The Hotels and Restaurant Division of the Ministry has been in constant touch with several hotels, which are accommodating guests during the lock down and coordinating with the respective embassies regarding problems faced by the guests, if any. Hotels are being requested to follow the protocol and extend their support till the departure of such guests are arranged by the embassies.
Ministry of Tourism has setup a task force comprised of its officials, both at the Central level and regional level and representatives of the State tourism departments to address the issues being brought forward in real time. The Coordination group is working through whats app and emails and telephones to ensure smooth information flow and speedy redressal of issues.
The Ministry has the existing 24x7 telephone Helpline 1363 which is also ensuring correct and updated information to tourists.
Please visit strandedinindia.com or incredibleindia.org for further details.

পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়
পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ে বিগত দুদিনত ‘ভাৰতত আৱদ্ধ’ শীৰ্ষক পৰ্টেলযোগে বিদেশী পৰ্যটকক সহায় সম্পৰ্কীয় পাঁচ শতাধিক প্ৰশ্ন/অনুৰোধ লাভ কৰিছে
02 APR 2020 4:24PM by PIB Guwahati
ভাৰত চৰকাৰৰ পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ে ৩১ মাৰ্চ, ২০২০ত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যটকসকলৰ বাবে ‘ভাৰতত আৱদ্ধ’ শীৰ্ষক এটা প’ৰ্টেল শুভাৰম্ভ কৰিছে৷ প্ৰথম দুদিনতে এই পৰ্টেলত সহায়ৰ বাবে পাঁচ শতাধিক প্ৰশ্নাৱলী তথা অনুৰোধ লাভ কৰিছে মন্ত্ৰালয়ে৷ এই প্ৰশ্নাৱলীৰ ভিত্তিত পৰ্যটকসকলক সহায়ৰ বাবে বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী আৰু ৰাজ্যিক বিষয়াবৰ্গৰ সৈতে যোগসুত্ৰ স্থাপনেৰে যুটীয়া প্ৰচেষ্টা গ্ৰহণ কৰিছে৷ মন্ত্ৰালয়ে অতিথিসকলে সন্মুখীন হোৱা সমস্যাৱলীৰ সন্দৰ্ভত সংশ্লিষ্ট ৰাষ্ট্ৰদুতৰ কাৰ্যালয়ৰ সৈতেও যোগাযোগ কৰিছে৷
বিদেশী পৰ্যটকসকলৰ পৰা পোৱা অধিকাংশ অনুৰোধৰ ভিতৰত তেওঁলোকৰ স্বদেশলৈ ঘুৰি চাবলৈ বিচৰা তথ্যৰ লগতে তেওঁলোকে ঘুৰি যাব নোৱাৰি যিহেতু ভাৰততে থাকিবলগীয়া হোৱাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ভিছাৰ ম্যাদ বৃদ্ধি কৰিব বিচৰা পৰিলক্ষিত হৈছে৷
পৰ্যটকসকলে ভাৰতৰ ভিতৰতে ভ্ৰমণ কৰিব নোৱাৰা অৱস্থাৰ বাবে দেশত লকডাউন শিথিল হ’লেই বিমান চলাচল কৰিবলগীয়া দিল্লী আৰু মুম্বাইৰ দৰে মেট্ৰ’ চহৰলৈ যোৱাটো সমস্যাৰ সন্মুখীন হৈছে৷
পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ে এই সমস্যা সমাধানৰ বাবে ৰাজ্যিক বিষয়াবৰ্গৰ সৈতে সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰি আছে৷ জ্যেষ্ঠ বিদেশী পৰ্যটকসকলক জৰুৰীভাৱে খাদ্য, ঔষধ আৰু অন্যান্য সা-সুবিধা প্ৰদান কৰি থকা হৈছে৷
মন্ত্ৰালয়ৰ হোটেল আৰু ৰেষ্টুৰেণ্ট শাখাই অতিথিসকল থকা একাধিক হোটেলৰ সৈতে ধাৰাবাহিকভাৱে যোগাযোগ কৰি আছে৷ তদুপৰি, এই সময়ছোৱাত কোনো অতিথিয়ে সমস্যাৰ সন্মুখীন হ’লে, তেতিয়া সংশ্লিষ্ট দেশৰ ৰাষ্ট্ৰদূতৰ কাৰ্যালয়ৰ সৈতে যোগাযোগ কৰা হৈছে৷ হোটেলসমূহক প্ৰ’টকল মানি চলাৰ লগতে সেই অতিথিসকল ঘুৰি যোৱালৈকে সংশ্লিষ্ট দেশৰ ৰাষ্ট্ৰদূতৰ কাৰ্যালয়ে কৰা ব্যৱস্থাৰ প্ৰতি সমৰ্থন জনাবলৈ কোৱা হৈছে৷
এই সমস্যাৱলী নিৰ্দিষ্ট সময়ত সমাধান কৰাৰ বাবে পৰ্যটন মন্ত্ৰালয়ে কেন্দ্ৰীয়, আঞ্চলিক পৰ্যায়ৰ লগতে ৰাজ্যিক পৰ্যটন বিভাগৰ বিষয়া-কৰ্মচাৰীক প্ৰতিনিধি হিচাপে লৈ এক টাস্ক ফৰ্চ গঠন কৰিছে৷ এই গোটটোৱে হোৱাটছএপ, ই-মেইল আৰু টেলিফোনযোগে সুকলমে তথ্য লাভ কৰাটো সুনিশ্চিত কৰাৰ লগতে দ্ৰুতগতিত সমস্যা সমাধানৰ দিশত কাম কৰি আছে৷ মন্ত্ৰালয়ৰ ২৪ ঘণ্টীয়া ১৩৬৩ শীৰ্ষক হেল্পলাইন নম্বৰৰ জৰিয়তে পৰ্যটকক শুদ্ধ আৰু শেহতীয়া তথ্য প্ৰদান কৰা হৈছে৷
সবিশেষ জানিবলৈ strandedinindia.com অথবা incredibleindia.org চাব পাৰিব৷