তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
পিআইবিৰ ক’ভিড-১৯ ফেক্ট চেক ইউনিট গঠন
নিতৌ সন্ধিয়া ৮ বজাত প্ৰচাৰিত হ’ব ব্যুৰ’ৰ ক’ভিড বুলেটিন
01 APR 2020 10:12PM by PIB Guwahati
তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনত প্ৰেছ ইনফ’ৰ্মেছন ব্যুৰ’ই ‘ক’ভিড-১৯ ফেক্ট চেক’ শীৰ্ষক এক প’ৰ্টেল মুকলি কৰিছে য’ত ইমেইল যোগে বাৰ্তা লাভ হ’ব আৰু ইয়াৰ উত্তৰ তাৎক্ষণিকভাৱে প্ৰদান কৰা হ’ব৷ প্ৰেছ ইনফ’ৰ্মেছন ব্যুৰ’ই প্ৰতিদিনে সন্ধিয়া ৮ বজাত এখন বুলেটিন প্ৰস্তুত কৰিব য’ত ক’ভিড-১৯ সন্দৰ্ভত চৰকাৰে গ্ৰহণ কৰা বিভিন্ন পদক্ষেপসমূহৰ বিষয়ে উল্লেখ থাকিব৷ প্ৰথম বুলেটিনখন আজি সন্ধিয়া ৬.৩০ বজাত মুকলি কৰা হয়৷
স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়ে এইমছ আদিকে ধৰি বিভিন্ন প্ৰতিষ্ঠানৰ পেছাদাৰী লোকসকলৰ সৈতে এটা কাৰিকৰী দল গঠন কৰিছে যিয়ে ক’ভিড-১৯ সন্দৰ্ভত সাধাৰণ লোকৰ মনত উদয় হোৱা যিকোনো কাৰিকৰী জিজ্ঞাসাৰ সমাধান দিব৷ প্ৰব্ৰজনকাৰীসকলৰ মানসিক অৱস্থাৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ স্বাস্থ্য বিভাগে এক বিশদ নিৰ্দেশাৱলীও প্ৰস্তুত কৰিছে৷
কেবিনেট সচিবে আজি সকলো ৰাজ্য চৰকাৰলৈ প্ৰেৰণ কৰা এক পত্ৰত ক’ভিড-১৯ৰ ব্যৱস্থাপনাৰ বিভিন্ন দিশ সামৰি দুৰ্যোগ প্ৰশমন আইনৰ অধীনত ১১টা ‘এম্পাৱাৰ্ড গ্ৰুপ’ গঠন কৰা বুলি অৱগত কৰিছে আৰু ৰাজ্যিক পৰ্যায়তো সদৃশ ব্যৱস্থাপনা গঠন কৰিবলৈ অনুৰোধ জনাইছে৷ ৰাজ্য চৰকাৰসমূহক এই প্ৰব্ৰজিত লোকসকলৰ বাবে গ্ৰহণ কৰা কল্যাণমূলক কাৰ্যাৱলী নিৰীক্ষণ কৰিবলৈ স্বেচ্ছাসেৱীক জড়িত কৰোৱাবলৈ অনুৰোধ জনোৱা হৈছে৷

Ministry of Information & Broadcasting
PIB sets up COVID19 Fact Check Unit
Bureau to also release daily COVID bulletin at 8 PM
01 APR 2020 10:12PM by PIB Delhi
Press Information Bureau (PIB) has set up a portal - COVID 19 Fact Check Unit which will receive messages by email and send its response in quick time. PIB will also release a daily Bulletin at 8 pm every day to inform regarding Government’s decisions and developments and progress on COVID 19. The first bulletin was released today at 6.30 pm.
Furthermore, Ministry of Health & Family Welfare has set up a Technical Group consisting of professionals from AIIMS, et al, to clarify any doubts in the minds of the general public on any technical aspect of COVID 19. The Ministry has also issued detailed Guidelines to deal with psychological issues amongst migrants.
The Cabinet Secretary has today written to all the State Governments informing them of the constitution of 11 Empowered Groups under the Disaster Management Act with clear cut mandate to decide on various aspects in the management of COVID 19. A request has been made for development of similar mechanism at the State level too. State Governments have also been requested to engage volunteers to supervise the welfare activities of the migrants.