Ministry of Information & Broadcasting
PIB sets up COVID19 Fact Check Unit
Bureau to also release daily COVID bulletin at 8 PM
01 APR 2020 10:12PM by PIB Delhi
Press Information Bureau (PIB) has set up a portal - COVID 19 Fact Check Unit which will receive messages by email and send its response in quick time. PIB will also release a daily Bulletin at 8 pm every day to inform regarding Government’s decisions and developments and progress on COVID 19. The first bulletin was released today at 6.30 pm.
Furthermore, Ministry of Health & Family Welfare has set up a Technical Group consisting of professionals from AIIMS, et al, to clarify any doubts in the minds of the general public on any technical aspect of COVID 19. The Ministry has also issued detailed Guidelines to deal with psychological issues amongst migrants.
The Cabinet Secretary has today written to all the State Governments informing them of the constitution of 11 Empowered Groups under the Disaster Management Act with clear cut mandate to decide on various aspects in the management of COVID 19. A request has been made for development of similar mechanism at the State level too. State Governments have also been requested to engage volunteers to supervise the welfare activities of the migrants.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
পি আই বিগী কোভিদ-১৯ ফাস্ত চেক য়ুনিত হাংদোকলে
01 APR 2020 10:12PM by PIB Imphal
ই-মেলদা মেসেজ ফংগদবা অমসুং মদুগী পাউখুম অথুবদা পীনবা কোভিদ-১৯ ফাস্ত চেক য়ুনিত পোরতেল অমা প্রেস ইনফোরমেসন বিউরোনা হাংদোক্লে । কোভিদ-১৯গী মতাংদা খ্বাইদগী নৌবা পাউশিং অমসুং সরকারগী ৱারেপশিং খঙহন্নবা পি আই বিনা নুমিৎ খুদিংগী নুমিদাং পুং ৮ দা বুল্লেতিন অমা ফোংগনি । অহানবা বুল্লেতিন ঙসি নুমিদাংৱাইরম পুং ৬.৩০দা ফোংগনি ।
কোভিদ-১৯গী মতাংদা মীয়াম্না চিংনবা লৈরিবশিং অসিগী তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং শেংদোক্নবা এ আই আই এম এসকী দোক্তরশিং য়াওবা তেক্নিকেল গ্রুপ অমা মখাতানা হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিনা লিংখৎলে । শিন্মীশিংগী মরক্ত ৱাখলগী লাংতক্নবা লৈরিবা অসি কোকহন্নবা মিনিস্ত্রিনা অকুপ্পা কাংলোনশিংসু পীরে ।
কোভিদ-১৯ থেংনবগী মতাংদা তোঙান-তোঙানবা ৱারেপশিং লৌনবা দিজাস্তার মেনেজমেন্ত এক্তকী মখাদা ১১ ইম্পৱার গ্রুপ শেম্নবা রাজ্য সরকারশিংদা ঙসি কেবিনেত সেক্রেতরিনা অইবা ওইনা খঙহনখ্রে । রাজ্যশিংগী থাক্ত মসিগা মান্নবা থবক পায়খৎনবা হায়জখি । শিন্মীশিংগী য়াইফনবা পায়খৎলিবা থবকশিং য়েংশিন্নবা ভলুন্তিয়ারশিং নেক্নবা রাজ্য সরকারশিংদা হায়জখি ।