তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
ভীতিগ্ৰস্ত পৰিবেশ সৃষ্টি কৰিব পৰা অপ্ৰমাণীকৃত সংবাদ প্ৰচাৰ নকৰিবঃ সংবাদ মাধ্যমলৈ উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ নিৰ্দেশ
01 APR 2020 3:34PM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ উচ্চতম ন্যায়ালয় ছপা, বৈদ্যুতিন আৰু ছ’চিয়েল মিডিয়াকে ধৰি সংবাদ মাধ্যমসমূহক ভীতিগ্ৰস্ত পৰিবেশ সৃষ্টি কৰিব পৰা কোনো ধৰণৰ অপ্ৰমাণীকৃত সংবাদ পৰিৱেশন নকৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছে৷
উচ্চতম ন্যায়ালয়ে কয় যে নগৰসমূহত কাম কৰি থকা বৃহৎ সংখ্যাৰ প্ৰব্ৰজিত কৰ্মীসকলে লক্-ডাউনৰ সীমা তিনি মাহকৈও অধিক সময়লৈ সম্প্ৰসাৰিত হ’ব পাৰে ভুৱা বাতৰিৰ দ্বাৰা আতংকিত হৈছে৷ ন্যায়ালয়ে কয় যে বৈদ্যুতিন, ছপা অথবা ছ’চিয়েল মিডিয়াৰ দ্বাৰা প্ৰচাৰিত ভুৱা খবৰৰ ক্ষতিশংকাসমূহ আওকান কৰিব নোৱাৰি কিয়নো আতংকগ্ৰস্ত খবৰসমূহ সেইসকলৰ লোকৰ বাবে অকঠিত পীড়াৰ কাৰক হৈ পৰিছে, বহু লোকে প্ৰাণো হেৰুৱাবলগীয়া হৈছে৷
ন্যায়ালয়ে কয় যে এই নিৰ্দেশৰ উদ্দেশ্য মহামাৰীৰ বিষয়ে হোৱা মুক্ত আলোচনাত হস্তক্ষেপ কৰাটো নহয় কিন্তু এক সময়তে সংবাদ মাধ্যমে আলোচনাসমূহৰ চৰকাৰী সংস্কৰণহে প্ৰকাশ কৰাটো আৱশ্যক৷
নিৰ্দেশটোৰ সম্পূৰ্ণ বিৱৰণ এই ইউআৰএলটোত উপলব্ধঃ
https://mib.gov.in/sites/default/files/OM%20dt.1.4.2020%20along%20with%20Supreme%20Court%20Judgement%20copy.pdf

Ministry of Information & Broadcasting
Don’t disseminate unverified news capable of causing panic: SC to Media
01 APR 2020 3:34PM by PIB Delhi
The Supreme Court of India has directed the Media, including print, electronic and social media, to maintain a strong sense of responsibility and ensure that unverified news capable of causing panic is not disseminated.
The apex court has noted that the migration of large number of labourers working in the cities was triggered by panic created by fake news that the lock down would continue for more than three months. The Court observed that it was not possible for it to overlook the menace of fake news by electronic, print or social media because the panic driven migration has caused untold suffering to those who acted on such news, causing some to lose their lives.
The Court has said in the order that it does not intend to interfere with the free discussion about the pandemic, but at the same time has directed that the Media refer to and publish the official version about the developments.
The full text of the order can be read at this URL:
https://mib.gov.in/sites/default/files/OM%20dt.1.4.2020%20along%20with%20Supreme%20Court%20Judgement%20copy.pdf