প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদী আৰু আবু ঢাবিৰ যুৱৰাজৰ মাজত টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
26 MAR 2020 10:31PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি আবু ঢাবিৰ যুৱৰাজ মহমান্য শ্বেইখ মহম্মদ বিন জায়েদ অল নাহিয়ানৰ সৈতে টেলিফোনিক বাৰ্তালাপত মিলিত হয়৷
দুয়োগৰাকী নেতাই বিশ্বজুৰি অব্যাহত থকা মহামাৰী ক’ভিড-১৯ সন্দৰ্ভত তথ্যৰ আদান প্ৰদান আৰু মত-বিনিময় কৰাৰ লগতে নিজৰ নিজৰ দেশৰ পৰিস্থিতি বৰ্ণনা কৰে৷ চৰকাৰে গ্ৰহণ কৰা প্ৰতিৰোধমূলক ব্যৱস্থাক লৈও তেওঁলোকে আলোচনা কৰে৷ নেতা দুগৰাকীয়ে সহমতত উপনীত হয় যে ভাইৰাছৰ সংক্ৰমণ ৰোধৰ ক্ষেত্ৰত পৰৱৰ্তী কেইটামান সপ্তাহ অত্যন্ত গুৰুত্বপূৰ্ণ হ’ব আৰু ইয়াৰ বাবে সকলো দেশৰ সমন্বয় অতীৱ প্ৰয়োজন হ’ব৷ এই প্ৰসংগত তেওঁলোকে মহামাৰীক লৈ আলোচনা কৰিবলৈ আজি দিনৰ ভাগত আয়োজিত জি-২০ নেতাসকলৰ ভাৰ্চুৱেল সন্মিলনৰ শলাগ লয়৷
উভয় নেতাই দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক শক্তিশালী আৰু চহকী কৰাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত জোৰ দিয়ে৷ বৰ্তমানৰ পৰিস্থিতিত যোগান শৃংখল অব্যাহত ৰাখিবলৈ তেওঁলোকে নিয়মীয়াকৈ আলাপ-আলোচনা কৰি থাকিবলৈ সন্মতি প্ৰকাশ কৰে৷
মহামান্য যুৱৰাজে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীক আশ্বাস দিয়ে যে ইউএইত বাস কৰি থকা আৰু তেওঁলোকৰ অৰ্থনীতিলৈ অভূতপূৰ্ব অৱদান আগবঢ়াই থকা প্ৰায় ২ মিলিয়ন ভাৰতীয় লোকৰ কল্যাণৰ বাবে ইউএই চৰকাৰ দায়বদ্ধ৷ সাম্প্ৰতিক পৰিস্থিতিত ইউএইত বাস কৰা ভাৰতীয় নাগৰিকৰ স্বাস্থ্য আৰু সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত ক্ৰাউন প্ৰিন্সে গ্ৰহণ কৰা ভূমিকাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাজকুমাৰ আৰু তেওঁলোকৰ ৰাজ পৰিয়ালৰ সকলো সদস্য তথা দেশখনৰ নাগৰিকৰ সুস্বাস্থ্য কামনা কৰে৷ ৰাজকুমাৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ এই শুভকামনা আন্তৰিকতাৰে গ্ৰহণ কৰে৷

Prime Minister's Office
Telephonic Conversation between PM and Crown Prince of Abu Dhabi
26 MAR 2020 10:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on telephone today with His Highness Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, the Crown Prince of Abu Dhabi.
The two leaders exchanged information and views on the ongoing COVID-19 pandemic, the situation in their respective countries, as well as the steps being taken by their Governments. They agreed that the next few weeks would be crucial to control the spread of the virus, and required concerted and coordinated efforts by all countries. In this context, they appreciated the organisation of a Virtual Summit among G20 Leaders earlier in the day, to discuss the pandemic.
Both leaders emphasised the importance they attach to the strength and richness of the bilateral relationship. They agreed to maintain regular consultations between their officials in the present situation, particularly to ensure continuity of logistical supply lines.
HH the Crown Prince assured Prime Minister about the welfare of the over 2 million Indians living in UAE and contributing to its economy. Prime Minister thanked the Crown Prince for his personal attention to the health and safety of Indian expatriates in the present situation.
Prime Minister expressed his best wishes for the good health of the Crown Prince and the entire Royal Family as well as all Emirati citizens. The Crown Prince warmly reciprocated the good wishes.