ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଓ ଆବୁଧାବି ରାଜାଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଟେଲିଫୋନ ବାର୍ତ୍ତାଳାପ
26 MAR 2020 11:06AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଟେଲିଫୋନ ଯୋଗେ ଆଜି ଆବୁଧାବି ରାଜା ମାନ୍ୟବର ଶେଖ୍ ମହମ୍ମଦ ବିନ୍ ଅଲ୍ ନାହୟାନଙ୍କ ସହ ଟେଲିଫୋନ୍ ଯୋଗେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ ।
ଏବେ ଜାରି ରହିଥିବା କୋଭିଡ୍-19 ମହାମାରୀ ଯୋଗୁ ସେମାନଙ୍କ ରାଷ୍ଟ୍ରର ସ୍ଥିତି ତଥା ସେମାନଙ୍କ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଗ୍ରହଣ କରାଯାଇଥିବା ପଦକ୍ଷେପ ଉପରେ ଉଭୟ ନେତା ସୂଚନା ଓ ମତ ବିନିମୟ କରିଥିଲେ । ଭୂତାଣୁ ସଂକ୍ରମଣ ରୋକିବା ପାଇଁ ଆଗାମୀ କିଛି ସପ୍ତାହ ବେଶ୍ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଏବଂ ଏଥିପାଇଁ ସମସ୍ତ ରାଷ୍ଟ୍ରର ମଜବୁତ ତଥା ସମନ୍ୱିତ ପଦକ୍ଷେପ ଜରୁରୀ ବୋଲି ଉଭୟ ନେତା ସହମତ ହୋଇଥିଲେ । ଏ ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ଜି20 ନେତୃବୃନ୍ଦଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଭର୍ଚୁଆଲ ସମ୍ମିଳନୀକୁ ସେମାନେ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ ।
ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କ ମଜବୁତ ଓ ସମୃଦ୍ଧ କରିବାର ପ୍ରାଧାନ୍ୟ ସମ୍ପର୍କରେ ଉଭୟ ନେତା ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ । ବର୍ତ୍ତମାନ ସ୍ଥିତିରେ ସେମାନଙ୍କ ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ନିୟମିତ ଆଲୋଚନା ମୁଖ୍ୟତଃ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳ ସୁନିଶ୍ଚିତ ପାଇଁ ସେମାନେ ସହମତ ହୋଇଥିଲେ ।
ୟୁଏଇରେ ବାସ କରୁଥିବା ତଥା ତାଙ୍କ ଅର୍ଥନୀତିରେ ଅବଦାନ ରଖିଥିବା 2 ନିୟୁତ ଭାରତୀୟଙ୍କ ନିମନ୍ତେ ସବୁପ୍ରକାର ସୁବିଧା କରିବେ ବୋଲି ଆବୁଧାବି ରାଜା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ପ୍ରତିଶ୍ରତି ଦେଇଥିଲେ । ବର୍ତ୍ତମାନ ସ୍ଥିତିରେ ସେଠାରେ ବାସ କରୁଥିବା ଭାରତୀୟଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ନିରାପତା ପାଇଁ ଆବୁଧାବି ରାଜାଙ୍କ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଥିଲେ ।
ଆବୁଧାବି ରାଜା, ରାଜ ପରିବାର ତଥା ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ରାଷ୍ଟ୍ରର ଜନତାଙ୍କର ଏକ ଉତମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଥିଲେ । ଏହି ଶୁଭେଚ୍ଛା ନେଇ ଆବୁଧାବି ରାଜା ମଧ୍ୟ ସମାନ ଭାବେ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
Telephonic Conversation between PM and Crown Prince of Abu Dhabi
26 MAR 2020 10:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on telephone today with His Highness Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, the Crown Prince of Abu Dhabi.
The two leaders exchanged information and views on the ongoing COVID-19 pandemic, the situation in their respective countries, as well as the steps being taken by their Governments. They agreed that the next few weeks would be crucial to control the spread of the virus, and required concerted and coordinated efforts by all countries. In this context, they appreciated the organisation of a Virtual Summit among G20 Leaders earlier in the day, to discuss the pandemic.
Both leaders emphasised the importance they attach to the strength and richness of the bilateral relationship. They agreed to maintain regular consultations between their officials in the present situation, particularly to ensure continuity of logistical supply lines.
HH the Crown Prince assured Prime Minister about the welfare of the over 2 million Indians living in UAE and contributing to its economy. Prime Minister thanked the Crown Prince for his personal attention to the health and safety of Indian expatriates in the present situation.
Prime Minister expressed his best wishes for the good health of the Crown Prince and the entire Royal Family as well as all Emirati citizens. The Crown Prince warmly reciprocated the good wishes.