তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
ন’ভেল ক’ৰনা ভাইৰাছ ৰোগ (ক’ভিড-১৯) সন্দৰ্ভত অতিৰিক্ত পৰামৰ্শৱলী
19 MAR 2020 6:02PM by PIB Guwahati
1. ২২ মাৰ্চ ২০২০ তাৰিখৰ পৰা এসপ্তাহলৈ কোনো অধিসূচীত আন্তৰ্জাতিক বাণিজ্যিক যাত্ৰীবাহী বিমান ভাৰতত অৱতৰণ কৰিবলৈ দিয়া নহ’ব৷
2. ৰাজ্য চৰকাৰে ৰাজহুৱা প্ৰতিনিধি/চৰকাৰী চাকৰিয়াল/চিকিৎসা পেছাদাৰী লোকৰ বাহিৰে ৬৫ বছৰ বয়সৰ ঊৰ্ধৰ (চিকিৎসা সাহায্যৰ ব্যতিৰেকে)লোকক ঘৰতে থকাৰ বাবে উপযুক্ত নিৰ্দেশনা জাৰী কৰিব৷
3. ঠিক সেইদৰে ১০ বছৰৰ তলৰ শিশুক ঘৰতে থকাৰ বাবে আৰু বাহিৰলৈ ওলাই নোযোৱাৰ বাবে পৰামৰ্শ প্ৰদান কৰা হৈছে৷
4. ৰে’লৱে আৰু অসামৰিক বিমান পৰিবহণত শিক্ষাৰ্থী, ৰোগী আৰু দিব্যাংগ লোসকলক বাদ দি অন্য সুবিধাপূৰ্ণ ভ্ৰমণ বাতিল কৰা হৈছে৷
5. জৰুৰীকালীন/প্ৰয়োজনীয় সেৱাক বাদ দি ৰাজ্য চৰকাৰক ব্যক্তিগত খণ্ডৰ কৰ্মচাৰীসকলকো ঘৰৰ পৰাই কাম কৰিবলৈ দিয়াৰ বাবে অনুৰোধ জনোৱা হৈছে৷
6. জন সমাগম ৰোধ কৰিবলৈ গ্ৰুপ বি আৰু চিৰ কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ কৰ্মচাৰীক কাৰ্যালয় এদিন এৰি এদিনকৈ আহিবলৈ নিৰ্দেশনা দিয়া হৈছে৷

Ministry of Information & Broadcasting
Additional Advisory for Novel Coronavirus Disease (Covid-19)
19 MAR 2020 6:02PM by PIB Delhi
• No scheduled international commercial passenger aircraft shall be allowed to land in India from March 22, 2020 for one week.
• State Governments shall issue appropriate directions so that all citizens above 65 (other than for medical assistance) except for public representatives/govt. servants/medical professionals are advised to remain at home.
• Similarly, all children below 10 should be advised to stay at home and not to venture out.
• Railways and civil aviation shall suspend all concessional travel except for students, patients and divyang category.
• States are being requested to enforce work for home for pvt. Sector employees except those working in emergency/essential services.
• To reduce crowding all Group B and C Central govt. employees will be asked to attend offices on alternate week and staggered timings for all employees.