প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
লোকসভাত ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ভাষণত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ধন্যবাদসূচক উত্তৰ প্ৰদান
জনসাধাৰণে বিচাৰে দ্ৰুতশীলতা, স্কেল, নিৰ্ধাৰণ আৰু নিৰ্ণয়ঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
পাঁচ বাৰলৈ বৃদ্ধি কৰা হৈছে কৃষি বাজেটঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
চৰকাৰৰ লক্ষ্য হ’ল বৃহৎ বিনিয়োগ, উন্নত আন্তঃগাঁথনি আৰু সৰ্বাধিক কৰ্ম সংস্থাপন সৃষ্টি
06 FEB 2020 5:07PM by PIB Guwahati
লোকসভাত ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ভাষণত ধন্যবাদসূচক উত্তৰ প্ৰদান কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কয় যে ৰাষ্ট্ৰপতি ৰামনাথ কোৱিন্দৰ ভাষণত আশাৰ সঞ্চাৰ হোৱাৰ লগতে আগন্তুক সময়ত দেশক নতুন অৱস্থানত উপনীত কৰোৱাৰ ৰোডমেপ প্ৰদৰ্শিত হৈছে৷
‘‘আমাৰ দেশে এই শতিকাৰ তৃতীয়টো দশকত প্ৰৱেশ কৰাৰ মুহূৰ্তত তেওঁৰ ভাষণে প্ৰাসংগিকতা লাভ কৰিছে৷ ৰাষ্ট্ৰপতি মহোদয়ৰ ভাষণত আশাৰ সঞ্চাৰ হৈছে আৰু দেশক নতুন স্থানত উপনীত কৰোৱাৰ ৰোডমেপ প্ৰদৰ্শিত হৈছে’’, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এইদৰে কয়৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে দেশৰ জনতাই এতিয়া অপেক্ষা কৰিব নোৱাৰে৷ তেওঁলোকে বিচাৰে গতি, স্কেল, নিৰ্ধাৰণ আৰু নিৰ্ণয়, সংবেদনশীলতা আৰু সমাধান৷ আমাৰ চৰকাৰে দ্ৰুত গতিত ত্বৰান্বিত হৈছে আৰু ফলস্বৰূপে পাঁচ বছৰত ৩৭ মিলিয়ন লোকৰ বেংক একাউণ্ট মুকলি হৈছে, ১১ মিলিয়ন লোকৰ ঘৰত টয়লেট হৈছে, ১৩ মিলিয়ন লোকৰ ঘৰত ৰন্ধন গেছৰ সংযোগ হৈছে৷ আজি ২ কোটি লোকৰ নিজৰ ঘৰৰ সপোন বাস্তৱায়িত হৈছে৷ দিল্লীৰ ১৭০০ অবৈধ কল’নীৰ ৪০ লাখ লোকৰ দীৰ্ঘদিনীয়া সমস্যাৰ অৱসান ঘটিছে৷
কৃষি বাজেট পাঁচ বাৰলৈ বৃদ্ধি হৈছে
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কয় যে কৃষকৰ উপাৰ্জন বৃদ্ধি কৰাই হ’ল আমাৰ অগ্ৰাধিকাৰ৷ দশকজুৰি উচ্চ এমএছপি, শস্য বীমা আৰু জলসিঞ্চন সম্পৰ্কীয় আঁচনিসমূহ ওলমি আছিল৷ আমি এমএছপি এক তৃতীয়াংশলৈ বৃদ্ধি কৰিলো আৰু জলসিঞ্চন প্ৰকল্পসমূহ এক লাখ কোটি টকা ব্যয় কৰি সম্পূৰ্ণ কৰিলো৷
‘‘চাৰে পাঁচ কোটিতকৈও অধিক কৃষকে প্ৰধানমন্ত্ৰী শস্য বীমা আঁচনিত অন্তৰ্ভুক্ত হৈছে; কৃষকসকলক চাৰে তেৰ কোটিৰ টকাৰ প্ৰিমিয়াম প্ৰদান কৰা হৈছে; ৫৬ হাজাৰ কোটি টকাৰ বীমা দাবী নিষ্পত্তি কৰা হৈছে’’, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এইদৰে কয়৷ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কয় যে এই চৰকাৰৰ সময়ছোৱাত কৃষি বাজেট পাঁচ বাৰলৈ বৃদ্ধি কৰা হৈছে৷ ‘‘পিএম-কিষাণ সন্মান যোজনাই বহু কৃষকৰ জীৱন পৰিৱৰ্তিত কৰিছে৷ ৪৫০০০ কোটি টকাৰ পৰিমাণ স্থানান্তৰিত কৰা হৈছে আৰু বহু কৃষক ইয়াৰ দ্বাৰা উপকৃত হৈছে৷ এই আঁচনিত কোনো মধ্যভোগী অথবা অতিৰিক্ত ফাইলৰ কৰ্ম হোৱা নাই’’, তেওঁ এইদৰে কয়৷
বৃহৎ বিনিয়োগ, উন্নত আন্তঃগাঁথনি আৰু সৰ্বাধিক কৰ্ম সংস্থাপন সৃষ্টিয়েই হ’ল আমাৰ লক্ষ্য
প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে লোকসভাত কয় যে তেওঁৰ চৰকাৰে বিত্তীয় ঘাটিৰ পুনৰীক্ষণ কৰি আছে৷ ‘‘মূল্যবৃদ্ধি পৰীক্ষা কৰা হৈছে আৰু সুক্ষ্ম-অৰ্থনীতিলৈ স্থিৰতা আহিছে’’, তেওঁ এইদৰে কয়৷ শ্ৰী মোদীয়ে বিনিয়োগকাৰীৰ আত্মবিশ্বাস বৃদ্ধি আৰু দেশৰ অৰ্থনীতি সৱলীকৰণৰ বাবে বিভিন্ন পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে৷ ‘‘আমি ঔদ্যোগিক জলসিঞ্চন, সামাজিক আন্তঃগাঁথনি, গ্ৰামীণ আন্তঃগাঁথনি আৰু বন্দৰসমূহৰ বাবে বিভিন্ন পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছো’’, তেওঁ এইদৰে কয়৷
‘‘ষ্টেণ্ড আপ ইণ্ডিয়া আৰু মুদ্ৰাই বহুতৰে জীৱন উত্তৰণ কৰিছে৷ মুদ্ৰা হিতাধিকাৰীসকলৰ অধিকাংশই হ’ল মহিলা৷ মুদ্ৰা যোজনাৰ অধীনত ২২ কোটি টকাতকৈও অধিক টকাৰ অনুমোদন জনোৱা হৈছে যিয়ে দেশৰ কোটি কোটি তৰুণক উপকৃত কৰিছে৷’’
‘‘চৰকাৰে শ্ৰমিক ইউনিয়নসকলৰ সৈতে আলোচনাত বহি শ্ৰমিক উন্নয়নৰ বাবে বিভিন্ন কৰ্ম কৰিছে’’, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এইদৰে কয়৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, ‘‘আমাৰ বাবে আন্তঃগাঁথনি হ’ল প্ৰত্যাশা আৰু সফলতাৰ সংমিশ্ৰণ যাৰ দ্বাৰা জনসাধাৰণক তেওঁলোকৰ সপোনৰ সৈতে সংযোজিত কৰোৱা হয়, মানৱ উৎপাদন গ্ৰাহকক যোগান ধৰা হয়৷ আন্তঃগাঁথনিয়ে শিশুক বিদ্যালয়ৰ সৈতে, কৃষকক বজাৰৰ সৈতে আৰু ব্যৱসায়ীক গ্ৰাহকৰ সৈতে সংযোজিত কৰে৷ এয়া জনতাক জনতাৰ সৈতে সংযোজিত কৰাৰ প্ৰক্ৰিয়া৷’’
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এই পদক্ষেপসমূহৰ জৰিয়তে ভাৰতৰ উন্নতি পৰৱৰ্তী পৰ্যায়ৰ প্ৰজন্মৰ আন্তঃগাঁথনিলৈ প্ৰসাৰিত হ’ব৷
‘‘পূৰ্বে ক্ৰয় কৰা আন্তঃগাঁথনিসমূহে কিছুমানৰ বাবে ‘সৌভাগ্য’ কঢ়িয়াই আনিছিল৷ কিন্তু এতিয়া এনে নহয়৷ আমি এই প্ৰক্ৰিয়া স্বচ্ছ কৰি তুলিছো আৰু যোগাযোগ বৃদ্ধিৰ বাবে কাম কৰিছো’’, তেওঁ এইদৰে কয়৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, ‘‘আগন্তুক দিনসমূহত আমি আন্তঃগাঁথনি খণ্ডত ১০০ লাখ কোটি টকা বিনিয়োগ কৰিব আৰু ইয়াৰ জৰিয়তে বিকাশ, অৰ্থনীতি আৰু কৰ্ম সংস্থাপন বিকশিত হ’ব৷’’

Prime Minister's Office
PM's reply to the motion of thanks on the President's Address in the Lok Sabha
People want Speed ​​and Scale, Determination and Decisiveness, PM
Agriculture budget has risen five times, says PM
Government’s vision is greater investment, better infrastructure and maximum job creation
06 FEB 2020 5:07PM by PIB Delhi
Replying to the Motion of Thanks to the President’s address in Lok Sabha, Prime Minister Shri Narendra Modi said that President Ram Nath Kovind's address instills a spirit of hope and it presents a roadmap for taking the nation ahead in the times to come.
“His address comes at a time when we enter the third decade of the century. Rashtrapati Ji’s address instils a spirit of hope and it presents a roadmap for taking the nation ahead in the times to come”, PM said.
Prime Minister said that now people of the country are not ready to wait. They want Speed ​​and Scale, Determination and Decisiveness, Sensitivity and Solution. Our Government has worked at a fast pace and the result is that in five years 37 million people have bank account, 11 million people have toilets in their home, 13 million people have cooking gas in their homes. Today dream of 2 crore people to have a home of their own is realised. Long wait to own a home has ended for 40 lakh people in over 1700 illegal colonies of Delhi.
Agriculture budget has risen five times
Prime Minister Shri Narendra Modi said that increasing the farmer's income is our priority. The issues of higher MSP, crop insurance and irrigation related schemes were pending for decades. We raised the MSP to one and half times and spent one lakh crore rupees spent to complete the stalled irrigation projects.
“More than five and a half crores of farmers joined the Pradhan Mantri Crop Insurance Scheme; farmers were paid a premium of thirteen and a half crore rupees, insurance claims of more than 56 thousand crores are settled”, PM added. Prime Minister Shri Narendra Modi said that the agriculture budget has risen five times during the government's tenure. "PM-KISAN Samman Yojana is transforming the lives of many farmers. A sum of Rs 45,000 Crores have been transferred and several farmers have benefitted due to this. In this scheme there are no middlemen and no extra file-work," he said.
Our vision is for greater investment, better infrastructure and maximum job creation
Prime Minister Narendra Modi in Lok Sabha said that his government has kept the fiscal deficit in check. "Price rise is also under check and there is macro-economic stability," he added.
Shri Modi dwelt on the many steps taken by the Government to increase the confidence of investors and strengthen the economy of the country.
“We have taken many initiatives in: Industry Irrigation Social infra Rural infra Ports Water ways”, he said.
“Stand up India and Mudra are adding prosperity in the lives of many. Substantial number of the Mudra beneficiaries are women. Under Mudra Yojana loans more than 22 crore rupees have been approved benefitting crores of youth.”
“Government is working on labour reforms and that too after consulting the labour unions”, Prime Minister added.
Prime Minister said, “For us infrastructure is a combination of aspirations and achievements, about connecting people to their dreams, people's creativity to consumers. Infrastructure is connecting a child to her school, a farmer to the market, a businessman to his customers. It is about connecting people to people.”
Dwelling further on the subject the Prime Minister said that among the things that will drive India's progress is next-generation infrastructure.
“In the earlier days, infrastructure creation brought "economic opportunities" for a select few. Not any more. We have made this sector transparent and are working to boost connectivity”, he said
In the coming days we are going to invest over Rs 100 Lakh Crore in the Infrastructure Sector and this would boost growth, economy and employment”, he said.