কেবিনেট
ভাৰত আৰু ছৌদি আৰৱৰ মাজত কৌশলগত সহযোগিতা পৰিষদ স্থাপনত কেবিনেটৰ পচ্ছাদ-প্ৰভাৱী অনুমোদন
27 NOV 2019 11:20AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ পৌৰহিত্যত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটে ভাৰত আৰু ছৌদি আৰৱৰ মাজত কৌশলগত সহযোগিতা পৰিষদ স্থাপনৰ বাবে ২৯ অক্টোবৰ ২০১৯ তাৰিখে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে স্বাক্ষৰ কৰা চুক্তিত পচ্ছাদ-প্ৰভাৱী অনুমোদন প্ৰদান কৰিছে৷
এই চুক্তিপত্ৰখনৰ জৰিয়তে দুয়োখন দেশৰ মাজত কৌশলগত সহযোগিতাৰ অধীনত চলিত পদক্ষেপ/প্ৰকল্পসমূহৰ বাবে নিয়মীয়াকৈ বৈঠক অনুষ্ঠিত হোৱাৰ ব্যৱস্থাপনা কৰা হৈছে৷ ইয়াৰ জৰিয়তে কৌশলগত পদক্ষেপৰ নতুন ক্ষেত্ৰসমূহ চিনাক্ত হোৱাত সহায়ক হ’ব আৰু নিৰ্ধাৰিত লক্ষ্যসমূহো প্ৰাপ্ত কৰিব পৰা হ’ব৷
লাভসমূহ
উক্ত প্ৰস্তাৱনাৰ জৰিয়তে ছৌদি আৰৱৰ সৈতে নাগৰিকসমূহৰ লিংগ, বৰ্ণ নিৰ্বিশেষে অৰ্থনৈতিক তথা বাণিজ্যিক সম্পৰ্ক উন্নত হ’ব৷
ছৌদি আৰৱৰ সৈতে সম্পন্ন হোৱা এই চুক্তিত প্ৰতিৰক্ষা, নিৰাপত্তা, সন্ত্ৰাসবাদৰ সৈতে কৰা মোকাবিলা, শক্তি নিৰাপত্তা আৰু পুনৰ নৱীকৰণ শক্তি আদি ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ নতুন দিশ উন্মোচিত হ’ব৷

Cabinet
Cabinet approves Post Facto the Agreement on establishment of Strategic Partnership Council between India and Saudi Arabia
27 NOV 2019 11:20AM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi today approved Post Facto the Agreement signed by Prime Minister on 29th October, 2019 for establishment of Strategic Partnership Council between India and Saudi Arabia.
The Agreement will enable the leadership at the highest-level in both countries to meet regularly and monitor progress in the ongoing initiatives/projects under the strategic partnership. It will help identify new areas for forging strategic engagement and will define the goals to be achieved and benefits to be derived.
Benefits
The proposal aims to benefit the citizens with improved economic and commercial linkages with Saudi Arabia irrespective of any gender, class or income bias.
This Agreement with Saudi Arabia will open new avenues of partnership in strategic areas like defence, security counter-terrorism, energy security and renewable energy.