প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
সর্বভাৰতীয় বাঘ পিয়ল ২০১৮ৰ চতুর্থ পৰ্ব প্ৰকাশ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
28 JUL 2019 4:53PM by PIB Guwahati
নতুন দিল্লীৰ লোক কল্যাণ মার্গত ২৯ জুলাই, সোমবাৰে সর্বভাৰতীয় বাঘ পিয়ল ২০১৮ৰ চতুর্থ পৰ্ব প্ৰকাশ কৰিব প্ৰধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে৷
ব্যাপ্তি, নমুনা সংগ্ৰহ আৰু ছবি তোলা কেমেৰাৰ সংখ্যাৰ নিৰিখত এই পিয়লকে বিশ্বত সর্ববৃহৎ বন্যপ্রাণী সমীক্ষাৰ প্ৰচেষ্টা বুলি গণ্য কৰা হয়।
প্ৰতি চাৰি বছৰ ব্যৱধানত আমাৰ দেশত সর্বভাৰতীয় বাঘৰ পিয়ল কৰা৷ ইয়াৰ পূৰ্বে ২০০৬, ২০১০ আৰু ২০১৪ চনত তিনিটা পর্যায়ত পিয়লৰ কাম সম্পন্ন হৈছে৷
চৰকাৰে ৰাষ্ট্ৰীয় বাঘ সংৰক্ষণ কর্তৃপক্ষৰ সৈতে যুটীয়াভাবে জলবায়ু পৰিৱর্তনৰ প্ৰভাৱত বাঘে সন্মুখীন হৈ অহা সমস্যাৰাজিৰ সমাধানত আর্থিক বিষয়টো পর্যালোচনা কৰিছে। এই পিয়লৰ তথ্য সুনিশ্চিত কৰাৰ বাবে বাঘ সংৰক্ষণ পৰিকল্পনা অনুসৰি এই প্ৰচেষ্টাসমূহ গ্ৰহণ কৰা হয়৷

Prime Minister's Office
PM to release results of fourth cycle of All India Tiger Estimation - 2018
28 JUL 2019 4:53PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, will release the results of the fourth cycle of the All India Tiger Estimation - 2018, at Lok Kalyan Marg on Monday, July 29, 2019.
The Tiger Estimation exercise is believed to be the world’s largest wildlife survey effort in terms of coverage, intensity of sampling and quantum of camera trapping.
India conducts the All India Tiger Estimation every four years. Three cycles of the estimation have already been completed in 2006, 2010 and 2014.
The Government and National Tiger Conservation Authority have also carried out an economic valuation of tigers in mitigating the adverse impact of climate change. Such interventions and processes have been operationalised through a legally mandated Tiger Conservation Plan to ensure that it is institutionalized.