কেবিনেট
যুৱ সম্প্ৰদায়ৰ বিভিন্ন দিশৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ লক্ষ্যৰে ভাৰত আৰু তাজিকিস্তানৰ মাজত স্বাক্ষৰিত বুজাবুজি চুক্তিত কেবিনেটৰ অনুমোদন
22 NOV 2018 1:34PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত কেবিনেট বৈঠকত যুৱ সম্প্ৰদায়ৰ বিভিন্ন দিশৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ লক্ষ্যৰে ভাৰত আৰু তাজিকিস্তানৰ মাজত স্বাক্ষৰিত বুজাবুজি চুক্তিত অনুমোদন জনায়৷
দুছানবেত -১০-২০১৮ত দুয়ো দেশৰ যুৱ সম্প্ৰদায়ৰ বিভিন্ন দিশৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ লক্ষ্যৰে ভাৰত আৰু তাজিকিস্তানৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি স্বাক্ষৰ কৰা হয়৷ এই চুক্তিখন ভাৰত চৰকাৰৰ যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া বিভাগৰ হৈ তাজিকিস্তানত থকা ভাৰতীয় ৰাষ্ট্ৰদূত শ্ৰী সোমনাথ ঘোষ আৰু তাজিকিস্তান চৰকাৰৰ যুৱ পৰিক্ৰমা আৰু ক্ৰীড়া কমিটীৰ অধ্যক্ষ শ্ৰীযুত আব্দুল্লজোদা আহটম ৰুষ্টমৰ মাজত স্বাক্ষৰিত হয়৷
এই বুজাবুজি চুক্তিখন পাঁচ বছৰলৈ বাহাল থাকিব৷ যুৱ সম্প্ৰদায়ৰ সহযোগিতা বৃদ্ধি পাবলগীয়া ক্ষেত্ৰসমূহৰ ভিতৰত যুৱক-যুৱতী, যুৱ সংগঠনৰ প্ৰতিনিধি আৰু যুৱ সম্প্ৰদায়ক লৈ নীতি প্ৰস্তুত কৰা চৰকাৰী বিষয়াবৰ্গ, দুয়ো দেশত অনুষ্ঠিত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সন্মিলন তথা আলোচনা-চক্ৰলৈ আমন্ত্ৰণ, ছপা বস্তুৰ আদান-প্ৰদান, ছবি, অভিজ্ঞতা, গৱেষণা আৰু যুৱ সম্প্ৰদায়ৰ অন্যান্য বিষয়, যুৱ শিৱিৰ, দুয়ো দেশত অনুষ্ঠিত যুৱ মহোৎসৱ তথা অন্যান্য অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ আৰু দুয়োখন দেশৰ আইন আৰু নিয়মাৱলীৰ অধীনত যুটীয়াভাৱে অনুমোদিত যুৱ সম্প্ৰদায়ৰ অন্যান্য সহযোগিতামূলক কাম-কাজ ইত্যাদি উল্লেখযোগ্য৷
এই বুজাবুজি চুক্তি উদ্দেশ্য হৈছে এখন দেশে আনখন দেশক যুৱ সম্প্ৰদায়ৰ সৈতে জড়িত বিভিন্ন তথ্য আৰু জ্ঞানৰ বিনিময় আৰু যুৱ সম্প্ৰদায়ৰ আদান-প্ৰদানৰ ক্ষেত্ৰত বিভিন্ন অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণৰ জৰিয়তে তাজিকিস্তানৰ সৈতে যুৱ সম্প্ৰদায়ৰ লগত সম্পৰ্কীত সহযোগিতা বৃদ্ধি আৰু এই ক্ষেত্ৰত উৎসাহ যোগোৱা৷
এই চুক্তিৰ ফলত ভাৰত আৰু তাজিকিস্তানৰ মাজত যুৱ পৰিক্ৰমাৰ ক্ষেত্ৰত বিভিন্ন বিনিময়মূলক কাৰ্যসূচী গ্ৰহণ কৰি যুৱ প্ৰজন্মৰ মাজত ধাৰণা, মূল্যবোধ আৰু সাংস্কৃতিক বিনিময় বৃদ্ধি কৰাৰ লগতে দুয়োখন দেশৰ মাজৰ বন্ধুত্বপূৰ্ণ সম্পৰ্কও সুদৃঢ় কৰিব৷

Cabinet
Cabinet approves MoU between India and Tajkistan on Cooperation on Youth Matters
22 NOV 2018 1:34PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi has given its ex-post facto approval to the Memorandum of Understanding (MoU) between India and Tajikistan on Cooperation on Youth Matters.
An MoU between India and Tajikistan to promote cooperation on Youth matters between the two countries was signed on 8/10/2018 at Dushanbe. The MoU was signed by Shri Somnath Ghosh, Ambassador of India to Tajikistan, for Youth Affairs and Sports, Govt. of India and Mr. AbdullozodaAhtamRustam, Chairman of the Committee for Youth and Sports Affairs for the Government of the Republic of Tajikistan.
The MoU shall remain valid for a period of five (5) years. The areas of cooperation on Youth matters include exchanges of youth, representatives of youth organizations, and Government officials in-charge of youth policy-making, extension of invitations to international conferences and seminars on youth matters held in the two countries, exchanges of printed materials, films, experiences, research and other information on youth matters, participation in youth camps, youth festivals and other youth events held in the two countries, and any other cooperative activities on youth matters jointly approved under the relevant laws and regulations of both countries.
The objective of the MoU is to strengthen and encourage cooperation on youth matters with Tajikistan through participation in events and activities organized by either side, information and knowledge sharing, and youth exchanges.
Benefits:
The Agreement will facilitate exchange programmes in the field of Youth Affairs, which will help in promoting exchange of ideas, values and culture amongst Youth and in consolidating friendly relations between India and Tajikistan. The benefits arising from such bilateral exchange programmes between both countries would be equally available to all youth irrespective of their caste, religion and gender. These will further help in developing international perspective among the Youth and expanding their knowledge and expertise in the areas of Youth Affairs.