Cabinet
Status-cum-Progress Report of “Special Committee for Inter-Linking of Rivers”
06 JUN 2018 3:25PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi has been apprised of the progress report of Special Committee for Inter-Linking of Rivers during 1.7.2016 to 31.3.2018
The progress report on interlinking of rivers has been submitted to the Cabinet in compliance of the Hon’ble Supreme Court judgement dated 27.02.2012 in the matter of Writ Petition (Civil) – 512 of 2002: “Networking of Rivers” along with Writ Petition No.668 of 2002 which directs the Union Government of India to constitute a Special Committee for Interlinking of Rivers. A periodical report is required to be submitted to the Cabinet on the progress made by the Special Committee for Interlinking of Rivers.
The Status Report of Special Committee on ILR consists of substantial progress made in three priority links namely Ken-Betwa Link, Damanganga-Pinjal Link and Para-Tapi-Narmada Link alongwith status of other Himalayan and Peninsular links identified as per National Perspective Plan of 1980.

কেবিনেট
নদীসমূহৰ আন্তঃসংযোগৰ বাবে গঠিত বিশেষ সমিতিৰ স্থিতি তথা প্ৰগতি প্ৰতিবেদন
06 JUN 2018 3:25PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ পৌৰহিত্যত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটক ১.৭.২০১৬ৰ পৰা ৩১.৩.২০১৮ পৰ্যন্ত নদীসমূহৰ আন্তঃসংযোগ কৰাৰ বাবে গঠিত বিশেষ সমিতিৰ প্ৰতিবেদনৰ বিষয়ে অৱগত কৰোৱা হয়৷
নদীসমূহৰ আন্তঃসংযোগ কৰাৰ প্ৰগতি প্ৰতিবেদন ২০০২ৰ ৰিট আবেদন (অসামৰিক)-৫১২: ‘নদীসমূহৰ নেটৱৰ্কিং’ৰ সৈতে ২০০২ৰ ৰিট আবেদন সংখ্যা ৬৬৮ৰ বাবে মাননীয় উচ্চতম ন্যায়ালয়ৰ দিনাংক ২৭.০২.২০১২ৰ সিদ্ধান্তৰ সন্দৰ্ভত প্ৰস্তুত কৰা হৈছে৷ ইয়াৰ অধীনত কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰক নদীসমূহৰ আন্তঃসংযোগ কৰাৰ বাবে এক বিশেষ সমিতিৰ গঠনৰ বাবে নিৰ্দেশ দিয়া হৈছিল৷ নদীসমূহৰ আন্তঃসংযোগৰ বাবে গঠিত এই বিশেষ সমিতিৰ প্ৰগতি প্ৰতিবেদন সময়ে-সময়ে কেবিনেটৰ সন্মুখত প্ৰস্তুত কৰোৱাটো প্ৰয়োজনীয়৷
আইএলআৰৰ বিশেষ সমিতিৰ স্থিতি প্ৰতিবেদনত কেন-বেতৱা সংযোগ, দমনগংগা-পিঞ্জল সংযোগ আৰু পাৰা-তাপী-নৰ্মদা সংযোগ- এই তিনিটা ক্ষেত্ৰত হোৱা প্ৰগতিৰ বিষয়ে জ্ঞাত কৰোৱা হৈছে৷ ইয়াৰোপৰি ১৯৮০ চনৰ ৰাষ্ট্ৰীয় পৰিপ্ৰেক্ষিত যোজনাৰ অধীনত চিনাক্ত কৰা অন্য হিমালয় তথা উপদ্বীপসংক্ৰান্তীয় সংযোগৰো স্থিতি অৱগত কৰোৱা হৈছে৷