Ministry of Railways
Indian Railways Approves ₹163 Crore Electric Traction Upgradation for Parbhani-Mudkhed Section in Nanded Division of South Central Railway
Traction System Upgrade Over 164 Track Km to Handle Higher Freight Volumes and Support Running of Vande Bharat Express Trains
28 JUL 2026 1:39PM by PIB Delhi
In a significant step towards strengthening railway infrastructure and enhancing network capacity, Indian Railways has sanctioned the upgradation of the electric traction system on the Parbhani-Mudkhed double line section in Nanded Division of South Central Railway. The project, which also includes associated power supply installation works, has been sanctioned at a cost of Rs. 163 crore.
The project involves converting the existing 1x25 kV electric traction system to a more advanced 2x25 kV system over a stretch of 164 Track Kilometres, supported by upgraded power supply infrastructure to meet the enhanced electrical load.
The Parbhani-Mudkhed section forms part of the strategically important Highly Utilised Network (HUN) Route-9, connecting Ajmer-Indore-Khandwa-Akola-Purna-Mudkhed-Secunderabad-Mahbubnagar-Dhone.
The upgraded traction system will strengthen power supply for train operations, enabling the section to handle higher freight volumes and support the running of Vande Bharat Express trains. It will also contribute to Indian Railways' goal of achieving 3,000 Million Tonnes of freight loading by 2029-30.
The project reflects Indian Railways' continuing efforts to modernise electrical infrastructure and improve operational efficiency on high-density corridors across the country.

রেলৱে মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন রেলৱেনা সাউথ সেন্ত্রেল রেলৱেগী নান্দেদ দিবিজন্দা লৈবা পরভনি-মুদখেদ সেক্সনগীদমক লুপা করোর ১৬৩গী ইলেক্ত্রিক ত্রেক্সন অপগ্রেদ তৌবগী অয়াবা পিখ্রে
হেন্না ৱাংবা ফ্রেৎ ভোল্যুমশিং হেন্দল তৌনবা অমসুং ভন্দে ভারত এক্সপ্রেশ ত্রেনশিং চৎপদা মতেং ওইনবা ত্রেক কিলোমিতর ১৬৪গী মথক্তা ত্রেক্সন সিস্তেম অপগ্রেদ তৌবা
28 JUL 2026 1:39PM by PIB Imphal
রেলৱেগী ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং নেতৱর্ক কেপাসিতি হেঙ্গৎহন্নবা মরুওইবা খোঙথাং অমা ওইনা ইন্দিয়ন রেলৱেনা সাউথ সেন্ত্রেল রেলৱেগী নান্দেদ দিবিজন্দা লৈবা পরভনি-মুদখেদ দবল লাইন সেক্সন্দা ইলেক্ত্রিক ত্রেক্সন সিস্তেম অপগ্রেদ তৌবগী সেঙ্কসন তৌখ্রে। মসিগা মরি লৈনবা পাৱর সপ্লাই ইনস্তোলেসনগী থবকশিংসু য়াওবা প্রোজেক্ত অসি লুপা কোতি লাখ ৪.৫ চঙনা সেঙ্কসন তৌখ্রে। লুপা কোতি ১৬৩ পিখ্রে।
প্রোজেক্ত অসিনা হৌজিক লৈরিবা ১x২৫ কে.ভি.গী ইলেক্ত্রিক ত্রেক্সন সিস্তেম অসি হেনগৎলক্লিবা ইলেক্ত্রিক লোদ অদু মপুং ফাহন্নবগীদমক্তা অপগ্রেদ তৌরবা পাৱর সপ্লাই ইনফ্রাস্ত্রকচরনা ঙাক্লৌ ওইবা ত্রেক কিলোমিতর ১৬৪গী লম্বিদা হেন্না চাওখত্‍‌পা ২x২৫ কে.ভি. সিস্তেম ওন্থোকপা য়াওরি।
পরভানি-মুদখেদ সেক্সন অসি স্ত্রেতেজিক ওইনা মরুওইবা হায়লি য়ুতিলাইজ নেতৱার্ক (ঐচ.য়ু.এন.) রুৎ-৯গী শরুক অমা ওইরি, মসিনা অজমের-ইন্দোর-খান্দৱা-অকোলা-পুরনা-মুদখেদ-সিকন্দরবাদ-মহবুবনগর-ধোনে শম্নহল্লি।
অপগ্রেদ তৌরবা ত্রেক্সন সিস্তেম অসিনা ত্রেন ওপরেসনশিংগীদমক পাৱর সপ্লাই মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি, মসিনা সেক্সন অসিনা হেন্না ফ্রেৎ ভোল্যুম হেন্দল তৌবা ঙমহনগনি অমসুং বন্দে ভারত এক্সপ্রেশ ত্রেনশিং চৎপদা মতেং পাংগনি। মসিনা ২০২৯-৩০ ফাওবগী মনুংদা ফ্রেৎ লোদিং তন মিলিয়ন ৩,০০০ ফংবা ঙম্নবা ইন্দিয়ন রেলৱেজগী পান্দম অদুদসু মতেং পাংগনি।
প্রোজেক্ত অসিনা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ইলেক্ত্রিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর মোদর্নাইজ তৌনবা অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা হায়-দেন্সিতী কোরিদোরশিংদা ওপরেস্নেল ইফিসিএন্সী ফগৎহন্নবা লেপ্তনা হোত্‍‌নরিবা অদু উৎলি।