Ministry of Information & Broadcasting
PM Modi’s ‘Mann ki Baat’ Radio Programme Generated Over Rs. 34.13 Crore Revenue Since its Inception
Significant Expansion in Audience Engagement for ‘Mann Ki Baat’ on Digital Platforms Including YouTube and OTT
PM Modi’s ‘Mann Ki Baat’ Continue to Lead as a National Platform Showcasing Grassroots Achievers and Inspiring Citizen Participation in Nation-Building
08 AUG 2025 5:23PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi’s Mann ki Baat programme serves as a unique platform to showcase the positive transformation taking place across the country and to encourage citizens to actively participate in India’s development journey.
Through these monthly radio episodes, the Prime Minister shares inspiring stories of Indians doing impactful work in areas such as education, health, environment, innovation, and social service. He highlights grassroots initiatives and community-led efforts driven by youth, farmers, women, artisans, entrepreneurs, sportspersons, and self-help groups. The stories often come from remote and diverse regions, reflecting the rich and inclusive spirit of the nation. Mann ki Baat also brings attention to the country’s milestones and the contributions of unsung heroes from history. Over time, Mann Ki Baat has evolved into a soft tool of nation-building, shaping public discourse through stories that celebrate India’s diversity, resilience, and social commitment.
Mann Ki Baat program is produced by Akashvani leveraging existing inhouse resources without additional expenditure and has earned a revenue of Rs 34.13 Cr since its inception.
The audience engagement with the Mann Ki Baat programme takes multiple forms across traditional and digital platforms.
A large segment of the audience engages by listening to the programme on Akashvani (All India Radio), which broadcasts it live across its national & regional network. Regional language versions are also broadcast to reach vernacular audiences.
Simultaneously, the programme is telecast on various Doordarshan national & regional language channels. In addition to Doordarshan channels, DD Free Dish offers 48 Akashvani radio channels and 92 private television channels, making the programme accessible to viewers across the country, including those in rural & remote areas. The visual format of Mann Ki Baat enhances audience engagement by enabling shared viewing experiences, fostering collective reflection and discussion.
On digital platforms, audience engagement has expanded significantly. The programme is live-streamed and archived on YouTube channels (such as PMO India, AIR, etc.), and on Prasar Bharati’s OTT platform WAVES, as well as through the “NewsOnAIR” mobile app which offers over 260 Akashvani channels. It is also made available on news feed service of Prasar Bharati, PB SHABD, to facilitate wider dissemination across affiliated platforms and channels.
The programme is also widely accessed by audiences in India and globally, through social media platforms, including Facebook, Twitter/X, and Instagram. Alongside regular listening and viewing, citizens actively participate by submitting suggestions for the programme via the MyGov portal, writing letters or emails to the Prime Minister, and recording voice messages.
In institutional & rural settings, schools, gram panchayats, self-help groups and NGOs often organize collective listening or viewing sessions to foster civic awareness and community discussion.
This information was submitted by Minister of State for Information and Broadcasting and Parliamentary Affairs Dr. L Murugan in Rajya Sabha today.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
পি.এম. মোদীগী ‘মন কী বাত’ রেদিও প্রোগ্রাম অসি হৌদোকখিবদগী হৌনা লুপা করোর 34.13গী রিভেন্যু লাকহনবা ঙমখ্রে
য়ুত্যুব অমসুং OTT য়াওনা দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিংদা ‘মন কী বাত’কীদমক ওদিয়ন্স এঙ্গেজমেন্তদা শীংথানীংঙাই ওইনা হেনগৎলকখি
পি.এম. মোদীগী ‘মন কী বাত’ অসিনা মখা তানা গ্রাসরুৎ এচিভরশিং উৎলিবা অমসুং জাতি শেমগৎপদা প্রজাশিং শরুক য়ানবা ইথিল পীরিবা নেস্নেল প্লেৎফোর্ম অমা ওইনা মাংজিল থারি
08 AUG 2025 5:23PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মন কী বাত প্রোগ্রাম অসি লৈবাক শিনবা থুংনা ওইরক্লিবা পোজিতিব ত্রান্সফোর্মেসন অদু উৎনবা অমসুং ভারতকী চাউখৎ-থৌরাংগী খোঙচৎ অসিদা প্রজাশিংবু থৌদাং লৌনবা পুক্নিং থৌগৎনবা অখন্নবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইরি।
থাগী রেদিওগী তাঙ্ককনশিং অসিগী খুত্থাংদা, প্রধান মন্ত্রীনা ভারত মচাশিংনা এজুকেসন, হকশেল, অকোয়বগী ফিভম, ইন্নোবেসন অমসুং সোসিএল সর্ভিসকুম্বা লমশিংদা ইথিল পীবা থবকশিং পাংথোকপগী ইথিল পীবা ৱারীশিং শন্দোক্না তাক্লি। মহাক্না নহাশিং, লৌমীশিং, নুপীশিং, আর্তিসানশিং, ‌ওন্তপ্রিন্যুওরশিং, শান্নরোইশিং অমসুং সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংনা লমজিংদুনা লৌখৎলিবা গ্রাসরুৎ ইনিসিএতিবশিং অমসুং কম্ম্যুনিতীনা লুচিংদুনা লৌখৎলিবা থবকশিং অদু পনখি। ৱারীশিং অসি অরাপ্পা অমসুং তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদগী লাকই, মসিনা লৈবাক অসিগী ইনাক খুনবা অমসুং লৈবাক অসিগী ইনক্লুসিব ওইবা ৱাখল্লোন অদু উৎলি। 'মন কী বাত'না লৈবাক অসিগী মায় পাকপশিং অমসুং পুৱারীগী মশক খঙবিদ্রবা অথৌবশিংনা লৌরম্বা থৌদাংশিংদা মীৎয়েং চংলি। মতমগী মতুং ইন্না, 'মন কী বাত'না লৈবাক শেমগৎপদা অচৌবা মতেং ওইরক্লি। মসিনা ভারতকী দাইভর্সিতী, মপাঙ্গল অমসুং খুন্নাইগী ওইবা থৌদাংশিংবু মশক তাকপা ৱারীশিংগী খুত্থাংদা মীয়ামগী ৱারোলশিং শেমগৎলি।
অহেনবা শেল চংদনা হৌজিক লৈরিবা ইনহাউস রিসোর্সশিং শীজিন্নদুনা আকাশবানীনা মন কী বাত প্রোগ্রাম পুথোক্লি অমসুং হৌরকপদগী লুপা করোর 34.13 গী রিভেন্যু তানবা ঙমখ্রে।
'মন কী বাত' থৌরমগা লোয়ননা ওদিয়ন্স এঙ্গেজমেন্তগী থৌওং অসি ত্রেদিস্নেল অমসুং দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিংদা শক্লোন কয়ামরুম লৌরি।
মীয়ামগী অচৌবা শরুক অমনা আকাশবানী (অল ইন্দিয়া রেদিও) দা প্রোগ্রাম অসি তারি, মসি নেস্নেল অমসুং রিজনেল নেৎৱার্কশিংদা লাইব ব্রোদকাস্ত তৌখি। ভর্নাকুলর ওদিয়ন্সশিংগী পুক্নিং চিংশিন্নবগীদমক্তা রিজনেল লোনশিংদা ব্রোদকাস্ত তৌরি।
মতম অমত্তদা, প্রোগ্রাম অসি দুরদর্শনগী নেস্নেল অমসুং রিজনেল লোলগী চেনেল কয়াদা শন্দোক্লি। দুরদর্শন চেনেলশিংগী মথক্তা, DD ফ্রী দিশনা আকাশবানী রেদিও চেনেল 48 অমসুং প্রাইবেৎ তেলিভিজন চেনেল 92সু ফংহল্লি। মসিনা লৈবাক শিনবা থুংনা, খুঙ্গং অমসুং অরাপ্পা মফমশিংদা লৈবা মীওইশিং য়াওনা ভ্যুৱরশিংদা প্রোগ্রাম অসি ফংহল্লি। 'মন কী বাত'কী ভিজুএল ফোর্মেত অসিনা ওদিয়ন্স এঙ্গেজমেন্তদা মতেং পাংদুনা মসিনা ভ্যুৱিং এক্সপরিয়েন্সশিং শেয়র তৌবা, পুন্না খন্ন-নৈনবা য়োকখৎপা ঙমহল্লি।
দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিংদা, ওদিয়ন্স এঙ্গেজমেন্ত অসি য়াম্না হেনগৎলে। প্রোগ্রাম অসি য়ুত্যুব চেনেলশিংদা (PMO ইন্দিয়া, AIR অসিনচিংবা) অমসুং প্রসার ভারতীগী OTT প্লেৎফোর্ম WAVESতা, লোয়ননা আকাসভানি চেনেল 260 হেনবা পীরিবা “ন্যুজ ওন AIR” মোবাইল এপকী খুত্থাংদা লাইব-স্ত্রীম অমসুং আর্কাইব তৌরি। মসি এফিলিয়েতেদ প্লেৎফোর্মশিং অমসুং চেনেলশিংদা পাক শন্না শন্দোকপা য়াহন্নবগীদমক প্রসার ভারতী, PB SHABDগী ন্যুজ ফীদ সর্ভিসতসু ফংলি।
প্রোগ্রাম অসি ফেসবুক, ত্বিতর/X, অমসুং ইন্সতাগ্রাম য়াওনা সোসিএল মীদিয়া প্লেৎফোর্মশিংগী খুত্থাংদা ভারত অমসুং মালেমগী ওইনা মীয়াম্না পাক শন্না য়েংলি। চাং নাইনা পুক্নিং চিংশিনবা অমসুং য়েংবগী মথক্তা, নাগরিকশিংনা মাইগোভ পোর্তেলগী খুত্থাংদা প্রোগ্রাম অসিগীদমক্তা সজেসনশিং থাগৎতুনা, প্রধান মন্ত্রীদা চিথীশিং নৎত্রগা ই-মেলশিং ইদুনা, অমসুং ভোইস মেসেজ রেকোর্দ তৌদুনা থৌদাং লৌরি।
সিভিক এৱেরনেস অমসুং কম্ম্যুনিতী দিস্কসন য়োকখৎনবা ইন্সতিত্যুস্নেল অমসুং খুঙ্গংগী সেত্তিংশিং, স্কুলশিং, গ্রাম পঞ্চায়ৎশিং, সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিং অমসুং NGOশিংদা তোইনা পুন্না তানবা নৎত্রগা য়েংনবা সেসনশিং পাংথোক্লি।
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং অমসুং পার্লিয়ামেন্তরী এফিয়র্সকী রাজ্য মন্ত্রী, দা. এল মুরুগাননা ঙসি রাজ্য সভাদা ৱাফম অসি পীশিনখি।