Prime Minister's Office
PM calls for collective action against obesity in latest Mann Ki Baat Episode
24 FEB 2025 9:11AM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi, highlighting the urgent need to combat rising obesity rates, nominated prominent individuals to champion the cause of reducing edible oil consumption. He also urged them to nominate 10 more people to further expand the movement.
In a post on X, he wrote:
“As mentioned in yesterday’s #MannKiBaat, I would like to nominate the following people to help strengthen the fight against obesity and spread awareness on reducing edible oil consumption in food. I also request them to nominate 10 people each so that our movement gets bigger!
@anandmahindra
@nirahua1
@realmanubhaker
@mirabai_chanu
@Mohanlal
@NandanNilekani
@OmarAbdullah
@ActorMadhavan
@shreyaghoshal
@SmtSudhaMurty
Collectively, let us make India fitter and healthier. #FightObesity”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମେଦବହୁଳତା ବିରୋଧରେ ସାମୁହିକ ପଦକ୍ଷେପ ନେବାକୁ ମନ୍ କୀ ବାତର ସଦ୍ୟତମ ଏପିସୋଡରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଆହ୍ୱାନ
24 FEB 2025 9:11AM by PIB Bhubaneswar
ମେଦବହୁଳତା ହାର ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବାରୁ ଏହା ବିରୋଧରେ ପଦକ୍ଷେପ ନେବାର ଜରୁରୀ ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ଜୋର୍ ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଖାଇବା ତେଲ ବ୍ୟବହାର ହ୍ରାସ କରିବା ଦିଗରେ ପ୍ରମୁଖ ବ୍ୟକ୍ତିମାନଙ୍କୁ ମନୋନୀତ କରିଛନ୍ତି । ଆନ୍ଦୋଳନ ବ୍ୟାପକ କରିବାକୁ ସେମାନଙ୍କୁ ୧୦ ଜଣ ଲେଖାଏ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ମନୋନୀତ କରିବାକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସର ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ସେ ଲେଖିଛନ୍ତି:
“ଗତକାଲିର ମନ୍ କୀ ବାତ୍‌...ରେ କହିଥିଲି, ମେଦବହୁଳତା ବିରୋଧରେ ଲଢ଼େଇକୁ ମଜବୁତ୍ କରିବାକୁ ଏବଂ ଭୋଜନରେ ଖାଇବା ତେଲର ବ୍ୟବହାର ହ୍ରାସ କରିବା ଦିଗରେ ଜାଗରୁକତା ସୃଷ୍ଟି କରିବା ଦିଗରେ ସହାୟତା କରିବାକୁ ନିମ୍ନଲିଖିତ ବ୍ୟକ୍ତିମାନଙ୍କୁ ମନୋନୀତ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛି । ମୁଁ ସେମାନଙ୍କୁ ୧୦-୧୦ ଜଣ ଲୋକଙ୍କୁ ମନୋନୀତ କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରୁଛି ଯଦ୍ୱାରାକି ଆମର ଆନ୍ଦୋଳନ ବ୍ୟାପକ ହୋଇପାରିବ!
@anandmahindra
@nirahua1
@realmanubhaker
@mirabai_chanu
@Mohanlal
@NandanNilekani
@OmarAbdullah
@ActorMadhavan
@shreyaghoshal
@SmtSudhaMurty
ଆସନ୍ତୁ ଆମେ ସମସ୍ତେ ମିଶି ଭାରତକୁ ଅଧିକ ଫିଟ୍ ଏବଂ ସୁସ୍ଥ ବନାଇବା
#FightObesity”