Prime Minister's Office
PM calls for collective action against obesity in latest Mann Ki Baat Episode
24 FEB 2025 9:11AM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi, highlighting the urgent need to combat rising obesity rates, nominated prominent individuals to champion the cause of reducing edible oil consumption. He also urged them to nominate 10 more people to further expand the movement.
In a post on X, he wrote:
“As mentioned in yesterday’s #MannKiBaat, I would like to nominate the following people to help strengthen the fight against obesity and spread awareness on reducing edible oil consumption in food. I also request them to nominate 10 people each so that our movement gets bigger!
@anandmahindra
@nirahua1
@realmanubhaker
@mirabai_chanu
@Mohanlal
@NandanNilekani
@OmarAbdullah
@ActorMadhavan
@shreyaghoshal
@SmtSudhaMurty
Collectively, let us make India fitter and healthier. #FightObesity”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
মন কী বাতৰ শেহতীয়া খণ্ডত মেদবহুলতাৰ বিৰুদ্ধে সামূহিক ব্যৱস্থা গ্ৰহণৰ আহ্বান প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
24 FEB 2025 9:11AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে মেদবহুলতাৰ বৰ্ধিত হাৰ প্ৰতিহত কৰাৰ জৰুৰী প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে তথা খোৱা তেলৰ ব্যৱহাৰ হ্ৰাস কৰাৰ বিষয়টোত ভূমিকা গ্ৰহণৰ বাবে বিশিষ্ট ব্যক্তিসকলক আহ্বান জনায়। তেওঁ লগতে আন্দোলনটোক অধিক সম্প্ৰসাৰণৰ বাবে আৰু ১০ গৰাকী লোকক মনোনীত কৰিবলৈ আহ্বান জনায়।
এক্স-ৰ এটা পোষ্টত তেওঁ এনেদৰে লিখিছেঃ
"কালিৰ #মনকিবাত-ত উল্লেখ কৰা অনুসৰি, মই মেদবহুলতাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ শক্তিশালী কৰাত সহায় কৰিবলৈ আৰু খাদ্যত খোৱা তেলৰ ব্যৱহাৰ হ্ৰাস কৰাৰ বিষয়ে সজাগতা বিয়পাবলৈ তলত উল্লেখ কৰা লোকসকলক মনোনীত কৰিবলৈ বিচাৰো। মই তেওঁলোকক প্ৰত্যেকেই ১০ গৰাকী লোকক মনোনীত কৰিবলৈও অনুৰোধ জনাইছো যাতে আমাৰ আন্দোলনটো বৃহৎ হয়!
@আনন্দমহিন্দ্ৰা
@নিৰহুৱা ১
@ৰিয়েলমনুভাকেৰ
@মীৰাবাঈ_চানু
@মোহনলাল
@নন্দননিলেকানি
@ওমৰআব্দুল্লাহ
@এক্টৰমাধৱন
@শ্ৰেয়াঘোষাল
@শ্ৰীমতীসুধামূৰ্তি
সামূহিকভাৱে, আহক আমি ভাৰতক সুস্থ আৰু সবল কৰি তোলো। #FightObesity "