Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah says the government has approved 1st all-women CISF battalion
In a firm step towards realizing Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of enhancing women's participation in every field of nation-building, Modi government has approved the establishment of the first all-women battalion of CISF
To be raised as an elite troop, the Mahila Battalion will shoulder the responsibility of protecting the nation's critical infrastructure, like airports and metro rails, and providing VIP security as commandos
The decision will certainly fulfil the aspirations of more women to participate in the crucial task of protecting the nation
13 NOV 2024 3:27PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has said that the government has approved 1st all-women battalion of Central Industrial Security Force (CISF).
In a post on X, Shri Amit Shah said, “In a firm step towards realizing Prime Minister Shri Narendra Modi Ji's vision of enhancing women's participation in every field of nation-building, the Modi government has approved the establishment of the first all-women battalion of the CISF. To be raised as an elite troop, the Mahila Battalion will shoulder the responsibility of protecting the nation's critical infrastructure, like airports and metro rails, and providing VIP security as commandos. The decision will certainly fulfil the aspirations of more women to participate in the crucial task of protecting the nation.”
The Central Industrial Security Force has been a preferred choice for women who wish to serve the nation in Central Armed Police Force. The number of women in CISF is more than 7% at present. The addition of a Mahila battalion would encourage more aspiring young women across the country to join CISF and serve the nation. It will give a new identity to women in CISF.
The CISF HQs has started preparations for the early recruitment, training and selection of location for the HQs of the new Battalion. The training is being specially designed to create an elite Battalion capable of performing multifarious role as Commandoes in VIP security and also security of airports, Delhi Metro Rail duties.
The proposal for creation of all-women battalions in the CISF was initiated in pursuance of the direction of Union Home Minister Shri Amit Shah, on the occasion of 53rd CISF Day function.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর অমসুং কোওপরেসন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা হায়খি অহানবা নুপীশিং ঙাক্তগী সি.আই.এস.এফ বত্তালিয়ন সরকারনা অয়াবা পীরে
লৈবাক শেমগৎপদা হিরম খুদিংমক্তা নুপীশিং শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী পান্দম থবক ওইনা পাংথোক্নবা মাইকৈদা থাংজিনা অচেৎপা খোঙথাং অমদা, অহানবা নুপীশিং ঙাক্তগী সি.আই.এস.এফ বত্তালিয়ন লিংখৎপদা মোদী সরকারনা অয়াবা পীরে
মমিং চৎপা ত্রুপ অমা ওইনা শেমগৎনবা, লৈবাক অসিগী মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং হায়বদি এয়রপোর্তশিং অমসুং মেত্রো রেলশিং ঙাক্নবা অমসুং কমান্দোশিং ওইনা ভি.আই.পি ঙাক্নবা থৌদাং মহিলা বত্তালিয়ন্দা শীন্নগনি
লৈবাক অসি ঙাক-শেন্নবা অরুবা থবকশিংদা নুপীশিং মশিং হেন্না শরুক য়ানবা অনিংবশিং ৱারেপ অসিনা থুংহনগনি
13 NOV 2024 3:27PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর অমসুং কোওপরেসন মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহনা হায়খি অহানবা নুপীশিং ঙাক্তগী সি.আই.এস.এফ (সেন্ত্রেল ইন্দস্ত্রিএল সেকুরিতি ফোর্স) বত্তালিয়ন সরকারনা অয়াবা পীরে।
এক্স পোস্ত অমদা, শ্রী অমিত সাহনা হায়খি, “লৈবাক শেমগৎপদা হিরম খুদিংমক্তা নুপীশিং শরুক য়াবা হেনগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী পান্দম থবক ওইনা পাংথোক্নবা মাইকৈদা থাংজিনা অচেৎপা খোঙথাং অমদা, অহানবা নুপীশিং ঙাক্তগী সি.আই.এস.এফ বত্তালিয়ন লিংখৎপদা মোদী সরকারনা অয়াবা পীরে। মমিং চৎপা ত্রুপ অমা ওইনা শেমগৎনবা, লৈবাক অসিগী মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং হায়বদি এয়রপোর্তশিং অমসুং মেত্রো রেলশিং ঙাক্নবা অমসুং কমান্দোশিং ওইনা ভি.আই.পি ঙাক্নবা থৌদাং মহিলা বত্তালিয়ন্দা শীন্নগনি। লৈবাক অসি ঙাক-শেন্নবা অরুবা থবকশিংদা নুপীশিং মশিং হেন্না শরুক য়ানবা অনিংবশিং ৱারেপ অসিনা থুংহনগনি”।
সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সশিংদা লৈদুনা লৈবাক অসিগী থবক তৌনিংবা নুপীশিংগী অপাম্বা অমা সেন্ত্রেল ইন্দস্ত্রিএল সেকুরিতি ফোর্সনা ওইরে। হৌজিক সেন্ত্রেল ইন্দস্ত্রিএল সেকুরিতি ফোর্সতা নুপীশিং চাদা ৭ য়াওরি। অহেনবা নুপীশিংগী বত্তালিয়ন অমা লিংখৎপা অসিনা লৈবাক শীনবা থুংবগী নুপীশিং সেন্ত্রেল ইন্দস্ত্রিএল সেকুরিতি ফোর্সতা শরুক য়ানবা পুক্নিং থৌগৎকনি অমসুং লৈবাক্কী থবক তৌগনি। মসিনা সেন্ত্রেল ইন্দস্ত্রিএল সেকুরিতি ফোর্সতা নুপীশিংগী অনৌবা মশক অমা তাক্কনি।
অনৌবা বত্তালিয়ন অসিগীদমক অথুবা মতমদা থবক লৌনবা, ত্রেনিং পীনবা অমসুং হেদক্বাতরগী মফম খন্নবা সেন্ত্রেল ইন্দস্ত্রিএল সেকুরিতি ফোর্স হেদক্বারনা থবক পায়খৎপা হৌরে। কমান্দোশিং ওইনা ভি.আই.পিশিং ঙাক্নবা অমসুং এয়রপোর্তশিং, দিল্লি মেত্রো রেল ঙাক্নবা য়াওনা তোঙান-তোঙানবা থৌদাংশিং পাংথোক্নবা মমিং চৎপা বত্তালিয়ন অমা ওইনা শেমগৎনবা ত্রেনিং অসি খন্ননা দিজাইন তৌরে।
৫৩শুবা সেন্ত্রেল ইন্দস্ত্রিএল সেকুরিতি ফোর্স দে থৌরমদা, য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহগী পাউতাক মতুংইন্না নুপীশিং ঙাক্তগী সেন্ত্রেল ইন্দস্ত্রিএল সেকুরিতি ফোর্স লিংখৎনবা ৱাফম হৌদোকখিবনি।