Ministry of Labour & Employment
Dr. Mansukh Mandaviya Chairs 194th Meeting of Employees’ State Insurance Corporation (ESIC)
Union Minister Announces Establishment of 10 New ESIC Medical Colleges, Supporting PM’s Independence Day (2024) Pledge of 75,000 New Medical Seats in Next 5 Years
Gives Extension to Atal Beemit Vyakti Kalyan Yojana for a period from 01.07.2024 to 30.06.2026
Announces Provision of Medical Care to ESIC Beneficiaries under convergence program of ESIC with Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan Aarogya Yojana (AB-PMJAY) on PAN India basis
Approves Starting of Para-medical & B.Sc (Nursing) Courses at ESIC Medical Colleges
Approves Recruitment of Nursing Officers through NORCET
08 OCT 2024 6:15PM by PIB Delhi
Dr. Mansukh Mandaviya, Union Minister for Labour & Employment and Youth Affairs & Sports chaired the 194th meeting of the ESI Corporation at ESIC Headquarters in New Delhi today. Sushri Shobha Karandlaje, Union Minister of State for Labour & Employment and Micro, Small & Medium Enterprises was also present on the occasion. At the meeting, the Union Minister announced several key decisions of ESI Corporation for further strengthening the infrastructure and medical facilities of ESIC.
Establishment of 10 New ESIC Medical Colleges
ESI Corporation has approved in-principle for the establishment of 10 New ESIC Medical Colleges at Andheri (Maharashtra), Basaidarapur (Delhi), Guwahati-Beltola (Assam), Indore (Madhya Pradesh), Jaipur (Rajasthan), Ludhiana (Punjab), Naroda-Bapunagar (Gujarat), Noida & Varanasi (Uttar Pradesh), Ranchi (Jharkhand).
This decision will support the announcement made by Prime Minister during the independence day (2024) speech of creating new 75000 medial seats in next 5 years.
Extension of Atal Beemit Vyakti Kalyan Yojna for a period from 01.07.2024 to 30.06.2026
In order to provide relief to insured persons, who have been rendered unemployed, a scheme namely "Atal Beemit Vyakti Kalyan Yojna" was introduced in ESIC on a pilot basis for a period of two years w.e.f. 01.07.2018. The scheme was intended to provide support in the form of an Unemployment Allowance during the period when an insured person searches for a new engagement for earnings.
After completion of two years since its inception, the scheme was extended for another one year from 01.07.2020 to 30.06.2021. It was further extended upto 30.06.2022 and then upto 30.06.2024.
Further, this scheme has been extended for a further two years with effect from 01.07.2024 to 30.06.2026.
Provision of Medical Care to ESIC Beneficiaries under convergence program of ESIC with Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan Aarogya Yojana (AB-PMJAY) on PAN India basis
This decision will help the ESIC beneficiaries to get treatment at empanelled hospitals of Ayushman Bharat – Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (AB-PMJAY) in unserviced/deficient areas of country. There shall not be any expenditure limit for Insured Persons of ESIC in emapanelled hospitals under PMJAY.
Starting of Para-medical & B.Sc (Nursing) Courses at ESIC Medical Colleges
ESI Corporation has approved Para-medical & B.Sc (Nursing) Courses in ESIC Medical College Alwar (Rajashtan), Bihta (Bihar), Faridabad (Haryana), Joka (West Bengal), K.K. Nagar (Tamil Nadu), Sanathnagar (Telangana) & Rajajinagar (Karnataka).
Nursing Officer Recruitment through NORCET in line with the AIIMS recruitment policy
ESI Corporation has approved for the adoption of recruitment for the post of Nursing Officer, in line with the AIIMS recruitment policy, for conducting the recruitment of Nursing Officers through NORCET organized by AIIMS. This will ensure that there is no shortage and vacancy of nurses in ESIC Hospitals/Colleges and Dispensaries.
ESI Corporation approved for the Acquisition of land parcels for construction of Hospitals/Dispensaries/DCBOs at different locations
After analyzing the norms and strengthening ESIC’s infrastructure to deliver and meet the medical needs of insured workers, the corporation approved the proposals for Acquisition of land for construction of following projects: -
(i) 100 bedded ESI Hospital at Guntur, Andhra Pradesh
(ii) 01 Doctor Dispensary at Fatehpur, Uttar Pradesh
(iii) DCBO at Pratapgarh, Uttar Pradesh
(iv) 350 bedded ESI Hospital, Pune, Maharashtra
(v) ESI Dispensary and Branch Office, Dhubri, Assam
(vi) 100 bedded ESI Hospital at Muzaffarpur, Biha
(vii) DCBO at Auraiya, Uttar Pradesh
Further, Construction of 717 new staff quarters at ESIC residential colony, Sector-56, Noida, Uttar Pradesh has also been approved.
Various agenda items pertaining to improvement in Medical Care Services, Administration, Financial Matters were deliberated upon and decided during the meeting along with the review of ongoing construction projects.
The 194th meeting of the ESI Corporation was attended by Ms. Dola Sen, Member of Parliament (Rajya Sabha), Shri Praveen Khandelwal, Member of Parliament (Lok Sabha), Shri N.K. Premachandran, Member of Parliament (Lok Sabha), Ms. Sumita Dawra, Secretary (L&E) and Shri Ashok Kumar Singh, Director General, ESIC. Principal Secretaries/Secretaries of the state governments, representatives of employers, employees and experts in the medical field were also present during the meeting.

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
দা. মনসুখ মন্দাবিয়ানা এমপ্লোয়ীস স্তেৎ ইন্সুরেন্স কোর্পোরেসন (ESIC)কী 194শুবা মীফমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে
মথংগী 5 অসিদা অনৌবা মেদিকেল সীত 75,000 লৈহন্নবা পি.এম.গী নীংতম নুমিৎকী (2024) ৱাশক অদুবু শৌগৎলদুনা কেন্দ্রগী মন্ত্রনা অনৌবা ESIC মেদিকেল কোলেজ 10 লিংখৎলগনি লাউথোকখ্রে
অতল বীমিত ব্যাক্তি কল্যান য়োজনা অসি 01.07.2024দগী 30.06.2026গী মতম ফাওবা শাংদোকহনখ্রে
PAN ইন্দিয়া বেসিস্তা আয়ুশ্মান ভারত প্রধান মন্ত্রী জন আরোগ্যা য়োজনা (AB-PMJAY)গা লোয়ননা ESICকী কনভর্জেন্স প্রোগ্রামগী মখাদা ESICকী বেনিফিসরীশিংদা মেদিকেল কেয়রগী প্রোভিজন পীনবা লাউথোকখ্রে
ESIC মেদিকেল কোলেজশিংদা পেরা-মেদিকেল অমসুং B.Sc(নর্সিং) কোর্সশিং তম্বা হৌবদা অয়াবা পীখ্রে
NORCETগী খুত্থাংদা নর্সিং ওফিসরশিং লৌবদা অয়াবা পীখ্রে
08 OCT 2024 6:15PM by PIB Imphal
ঙসি নই দিল্লীদা লৈবা ESIC হেদক্বাতর্সতা ESI কোর্পোরেসনগী 194শুবা মীফমদা লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত অমদি য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী কেন্দ্র মন্ত্রী, দা. মনসুখ মন্দাবিয়ানা ময়াই তাংবল লৌখ্রে। থৌরম অদুদা লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত অমসুং মাইক্রো, স্মোল এন্দ মেদিয়ম এন্তর্প্রাইসেসকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী, সুশ্রি সোভা করন্দলাজেসু শরুক য়াখি। মীফম অদুদা কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ESICকী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং মেদিকেল ফেসিলিতীশিং হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ESI কোর্পোরেসনগী মরু ওইবা ৱারেপ কয়ামরুম লাউথোকখি।
10 অনৌবা ESIC মেদিকেল কোলেজ 10 লিংখৎপা
ESI কোর্পোরেসন্না অনৌবা ESIC মেদিকেল কোলেজ 10 অন্ধেরি (মহারাস্ত্র), বসাইদরাপুর (দিল্লী), গুৱাহাতি-বেলতোলা (অসাম), ইন্দোর (মধ্য প্রদেশ), জয়পুর (রাজস্থান), লুধিয়ানা(পঞ্জাব), নারোদা-বাপুনগর(গুজরাত) নোইদা অমসুং বারানসী (উত্তর প্রদেশ), রাঞ্চি(ঝারখন্দ)দা লিংখৎনবগীদমক ইন-প্রিন্সিপল অয়াবা পীখ্রে।
ৱারেপ অসিনা প্রধান মন্ত্রীনা নীংতম নুমিৎকী (2024) ৱারোলদা মথংগী চহি 5দা অনৌবা মেদিকেল সীত 75000 লৈহল্লগনি লাউথোকখিবা অদুবু শৌগৎলি।
অতল বীমিত ব্যাক্তি কল্যান য়োজনা অসি 01.07.2024দগী 30.06.2026গী মতম ফাওবা শাংদোকপা
থবক ফংদ্রবা ইন্স্যুর্দ তৌরবা মীওইশিংদা মতেং পীনবগীদমক, চহি অনিগী মতমগী ওইনা পাইলোৎকী মওংদা ESICদা "অতল বীমিত বিক্তি কল্যান য়োজনা" কৌবা স্কিম অমা হৌদোকখি। 01.07.2018. স্কিম অসিনা ইন্স্যুর্দ তৌরবা মীওই অমনা শেন্থোক লম্বী অমা ফংনবগীদমক্তা অনৌবা থবক অমা থিবা মতমদা অনএমপ্লোইমেন্ত এলাৱেন্সকী মওংদা সপোর্ত পীনবা পান্দম থম্লি।
স্কিম অসি হৌদোকখিবা চহি অনি মপুং ফারবা মতুংদা, মসি চহি অমা অমুক শাংদোক্লে। মসি 01.07.2020দগী 30.06.2021 ফাওবনি। মসিগী মতম অসি মখা তানা 30.06.2022 ফাওবা শাংদোকখি অমসুং মসিগী মতুংদা 30.06.2024. ফাওবা শাংদোকখি।
মসিগী মথক্তা, স্কিম অসি চহি অনিগী ওইনা 01.07.2024দগী 30.06.2026 ফাওবা শাংদোক্লে।
PAN ইন্দিয়া বেসিস্তা আয়ুশ্মান ভারত প্রধান মন্ত্রী জন আরোগ্যা য়োজনা (AB-PMJAY)গা লোয়ননা ESICকী কনভর্জেন্স প্রোগ্রামগী মখাদা ESICকী বেনিফিসরীশিংদা মেদিকেল কেয়রগী প্রোভিজন ফংহনবা
মসিগী ৱারেপ অসিনা ESICগী কান্নবা ফংলবা মীওইশিংদা লৈবাক অসিগী অনসর্ভিস/দেফিসিএন্ত এরিয়াশিংদা লৈবা আয়ুশ্মান ভারত - প্রধান মন্ত্রী জন আরোগ্য য়োজনা (AB-PMJAY) গী ইম্পেনেল তৌরবা হোস্পিতালশিংদা লায়েংবদা মতেং পাংগনি। PMJAY গী মখাদা ESICগী ইম্পেনেল তৌরবা হোস্পিতালশিংদা লৈবা ESICগী ইন্স্যুর্দ তৌবা মীওইশিংগীদমক এক্সপেন্দিচরগী লিমিৎ লৈরোই।
ESIC মেদিকেল কোলেজশিংদা পেরা-মেদিকেল অমসুং B.Sc(নর্সিং) কোর্সশিং তম্বা হৌহনবা
ESI কোর্পোরেসন্না ESIC মেদিকেল কোলেজ অলৱার (রাজস্থান), বিহতা (বিহার), ফরিদাবাদ (হরিয়ানা), জোকো (ৱেস্ত বেঙ্গল), কে.কে. নগর (তমিল নাদু), সনাথনগর (তেলঙ্গনা) অমসুং রাজাজিনগর (কর্নাতক)দা পেরা-মেদিকেল অমসুং B.Sc (নর্সিং) কোর্সশিং অয়াবা পীখ্রে ।
AIIMS রিক্রুতমেন্ত পোলিসীগী মতুং ইন্না NORCET কী খুত্থাংদা নর্সিং ওফিসর রিক্রুত তৌবা
ESI কোর্পোরেসন্না নর্সিং ওফিসরগী পোস্তকীদমক্তা AIIMSকী রিক্রুইতমেন্ত পোলিসীগী মতুং ইন্না এ.আই.এম.এস.না শীনবা নোর্সেৎকী খুত্থাংদা নর্সিং ওফিসরশিংগী রিক্রুতমেন্ত পাংথোকপদা অয়াবা পীখ্রে। মসিনা ESICগী হোস্পিতালশিং/কোলেজশিং অমসুং দিস্পেন্সরীশিংদা নর্সশিংগী অৱাৎপা অমসুং শিনফম লৈহন্দবা য়াহল্লগনি।
ESI কোর্পোরেসন্না তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা হোস্পিতালশিং/দিস্পেন্সরীশিং/DCBOশিং শানবগীদমক লেন্দ পর্সেল্সকী এক্বিজিসন অয়াবা পীখ্রে
কাংলোনশিং এনালাইজ তৌবা অমদি ইন্স্যুর্দ তৌরবা শিন্মীশিংগী মেদিকেলগী মথৌ তাবশিং পীনবা অমসুং থুংহন্নবা ESICকী ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহল্লবা মতুংদা কোর্পোরেসন অসিনা মখাদা পীরিবা প্রোজেক্তশিং অসিগী কনস্ত্রক্সনগীদমক লেন্দ এক্বিজিসনগী প্রপোজেলশিং কোর্পোরেসন্না অয়াবা পীখ্রে:-
(i) অন্ধ্র প্রদেশকী গুন্তুরদা ফমুং 100 থাবা ESI হোস্পিতাল
(ii) উত্তর প্রদেশকী ফতেহপুরদা 01 দোক্তর দিস্পেন্সরী
(iii) উত্তর প্রদেশকী প্রতাপগরদা DCBO
(iv) মহারাস্ত্রগী পুনেদা ফমুং 350 থাবা ESI হোস্পিতাল
(v) অসামগী ধুব্রিদা ESI দিস্পেন্সরী অমসুং ব্রাঞ্চ ওফিস
(vi) বিহারগী মুজাফ্ফপুরদা ফমুং 100 থাবা ESI হোস্পিতাল
(vii) উত্তর প্রদেশকী ওরাইয়াদা DCBO
মসিগী মথক্তা, উত্তর প্রদেশকী সেক্তর-56, নোইদাদা লৈবা ESICগী রেসিদেন্সিএল কোলোনিদা অনৌবা স্তাফ ক্বার্তর 717 শাবগী অয়াবা পীখ্রে।
মেদিকেল কেয়র সর্ভিসশিং, এদমিনিস্ত্রেসন, ফাইনান্সিএলগী হিরমশিং ফগৎহন্নবা এজেন্দাগী তোঙান তোঙানবা ৱাফমশিং খন্ন-নৈনখি অমসুং মীফম অদুদা হৌজিক পায়খৎলিবা কন্সত্রক্সন প্রোজেক্তশিং য়েংশিনখি।
ESI কোর্পোরেসনগী 194শুবা মীফমদা পার্লিয়ামেন্তকী মেম্বর (রাজ্য সভা) কুমারি দোলা সেন, পার্লিয়ামেন্তকী মেম্বর (লোক সভা) শ্রী প্রবীন খন্দেলৱাল, পার্লিয়ামেন্তকী মেম্বর (লোক সভা) শ্রী এন.কে. প্রেমচন্দ্রন, সেক্রেতরী (L&E) শ্রীমতি. সুমিতা দৌরা, অমসুং ESICকী দিরেক্তর জেনরেল, শ্রী অশোক কুমার সিংহনা শরুক য়াখি। মীফম অদুদা রাজ্য সরকারশিংগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরীশিং/সেক্রেতরীশিং, এমপ্লোয়রশিংগী মীহুৎশিং, এমপ্লোয়ীশিং অমসুং মেদিকেলগী লমদা এক্সপর্তশিংসু শরুক য়াখি।