Prime Minister's Office
Prime Minister attends the CEOs Roundtable
22 SEP 2024 11:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with technology industry leaders in New York in a Roundtable anchored by the Massachusetts Institute of Technology (MIT), School of Engineering. The tech-roundtable focused on Artificial Intelligence and Quantum; Biotechnology and Life Sciences; Computing, IT and Communication; and Semiconductor technologies.
The CEOs participated in a deep dive with Prime Minister on the evolving technology landscape at a global level and how these cutting-edge technologies are contributing to the well-being of people around the world including in India. They touched upon how technology is being leveraged for innovations, which have the potential to revolutionize the global economy and human development.
Prime Minister appreciated the efforts of the MIT School of Engineering and its Dean for bringing the technology leaders together. He noted that technology collaboration and efforts such as the Initiative on Critical and Emerging Technologies [ICET] lie at the core of the India-US Comprehensive Global Strategic Partnership. He stressed that in his third term, India will make every effort to become the third largest economy in the world. He encouraged the companies to take advantage of India’s growth story for collaboration and innovation. They can co-develop, co-design, and co-produce in India for the world, harnessing the opportunities from India’s economic and technological growth. He assured the business leaders of India’s deep commitment to protection of intellectual property and to fostering tech-innovation.
Prime Minister highlighted the economic transformation happening in India, particularly in electronics and information technology manufacturing, semiconductors, biotech and green development. He stated that his government was committed to making India a global hub of semiconductor manufacturing. He also dwelt on India’s BIO E3 policy to develop India into a biotech powerhouse. On AI, he noted that India’s policy is to promote AI for All, underpinned by its ethical and responsible use.
The CEOs expressed their strong interest in investing and collaborating with India. India's growing prominence as a global technology hub, driven by its innovation-friendly policies and flourishing market opportunities, got much appreciation from the tech-leaders. They also agreed that investing in startups would be a synergistic opportunity to innovate and develop newer technologies in India.
MIT Professor Anantha Chandrakasan, Chief Innovation and Strategy Officer at the Institute and Dean of the MIT School of Engineering, who chaired the roundtable, thanked Prime Minister and CEOs for their participation, affirming MIT’s commitment to advancing technology and making it accessible for global good.
List of CEOs who attended the Roundtable:
Serial Number
Name of the company
Name of the CEO
1
Accenture
Ms. Julie Sweet, CEO
2
Adobe
Mr. Shantanu Narayen, Chairman, President, and CEO
3
AMD
Ms. Lisa Su, CEO
4
Biogen Inc
Mr. Chris Viehbacher, CEO
5
Bristol Myers Squibb
Mr. Chris Boerner, CEO
6
Eli Lilly and Company
Mr. David A. Ricks, CEO
7
Google
Mr. Sundar Pichai , CEO
8
HP Inc.
Mr. Enrique Lores, CEO & President
9
IBM
Mr. Arvind Krishna, CEO
10
LAM Research
Mr. Tim Archer, CEO
11
Moderna
Dr. Noubar Afeyan, Chairman
12
Verizon
Mr. Hans Vestberg, Chairman and CEO
13
Global Foundaries
Mr. Thomas Caulfield, CEO
14
NVIDIA
Mr. Jensen Huang, Founder, President and CEO
15
Kyndryl
Mr. Martin Schroeter, CEO

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা সি.ই.ও রাউন্দতেবল শরুক য়াখ্রে
22 SEP 2024 11:50PM by PIB Imphal
মসাচুসেতস ইন্সতিতুৎ ওফ তেক্নোলোজি( এম আই তি), স্কুল ওফ ইঞ্জিনিয়ারিংনা নিউ য়োর্কতা পাংথোকপা রাউন্দতেবল অমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তেক্নোলোজি ইন্দস্ত্রিশিংগী লুচিংবশিংগা ৱারি শান্নখ্রে। তেক-রাউন্দতেবল অদুনা আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স অমসুং ক্বান্তম; বাইওতেক্নোলোজি অমসুং লাইফ সাইন্সেস; কম্পুতিং, আই.তি অমসুং কম্মুনিকেসন; অমসুং সেমিকন্দক্তর তেক্নোলোজিশিংদা মীৎয়েং থমখি।
ভারতকী মীয়াম য়াওনা মালেমগী মীয়াম নুংঙাই-য়াইফনবা হায়রিবা অৱাংবা থাক্কী তেক্নোলোজিশিংনা করম্বা থৌদাং লৌরিবগে হায়বা অমসুং নৌবা তেক্নোলোজিশিংগী মতাংদা মীফম শরুক য়াখিবা সি.ই.ওশিংগা প্রধান মন্ত্রীগা য়াম্না কুপ্না খন্নখ্রে। মালেমগী শেন্মিৎলোন অমসুং মীওইবগী চাউখৎপদা অচৌবা অওনবা পুরক্নবা কমদৌনা তেক্নোলোজিগী নৌবা থবকশিং শীজিন্নবগে হায়বগী মতাংদা মখোয়না শন্দোক্না তাকখি।
তেক্নোলোজিগী লুচিংবশিং মফম অমদা পুনহলবগীদমক এম.আই.তি স্কুল ওফ ইঞ্জিনিয়ারিং অমসুং মসিগী দিন প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি তেক্নোলোজিগী মতেং পাংনবা অমসুং ইনিসিয়েতিপ ওন ক্রিতিকেল এন্দ ইমর্জিং তেক্নোলোজিস(আই সি ই তি)গুম্বগী থবকশিং অসি ইন্দিয়া-য়ু.এস কমপ্রেহেন্সিপ গ্লোবেল স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপকী মরুওইবনি। মহাক্কী অহুমশুবা তার্মদা মালেমদা অহুমশুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমি ওইনবা ভারতনা হোৎনগনি। পুন্না থবক তৌমিন্ননবা অমসুং অনৌবা থবকশিং পায়খৎনবা কম্পেনিশিংনা ভারতকী চাউখৎপগী ৱারিগী খুদোংচাবশিং লৌগদবনি। মালেমগীদমক মখোয়না ভারত্তা পুন্না শেমগৎমিন্নবা, পুন্না দিজাইন তৌমিন্নবা অমসুং পুন্না শামিন্নবা য়াগনি। লোয়না ভারতকী শেন-থুম অমসুং তেক্নোলোজি চাউখৎলকপগী খুদোংচাবশিং লৌগদবনি। ইন্তেলেকচুএল প্রোপর্তি ঙাক-শেন্নবা অমসুং তেক-ইন্নোবেসন য়োকখৎনবা ললোন-ইতিক্কী লুচিংবশিংদা ভারতনা অচেৎপা থাজবা পীরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজি মেনুফেকচরিং, সেমিকন্দক্তরশিং, বাইওতেক অমসুং গ্রিন দিবলপমেন্তগী লমদা ভারত্তা শেন-থুমগী অওনবা লাক্লে। ভারত অসি সেমিকন্দক্তর শাবগী মালেমগী মফম অমা ওইহন্নবা মহাক্কী সরকারনা থবক পায়খৎলে। ভারত বাইতেক পৱারহাওস অমা ওইনবা ভারতকী বাইও ই৩ পোলিসি লৈরে। মরম চানা অমসুং দাইত্ব লৈনা শীজিন্নদুনা, মীওই খুদিংমক্কী এ.আই য়োকখৎপা হায়বসি ভারতকী থৌশিলনি।
ভারত্তা শেন থাদনিংবা অমসুং পুন্না থবক তৌমিন্ননিংবগী অপাম্বশিং সি.ই.ওশিংনা ফোঙদোকখি। ভারত মালেমগী তেক্নোলোজিগী মফম অমা ওইরকপা, লৈবাক অসিগী ইন্নোবেসনগা চুনবা থৌশিলশিং অমসুং কৈথেলগী খুদোংচাবশিং অসি তেক্নোলোজিগী লুচিংবশিংনা থাগৎপা ফোঙদোকখি। স্তার্দঅপশিংদা শেন থাদবা অসি ভারত্তা অনৌবা তেক্নোলোজিশিং পুথোক্নবা খুদোংচাবা অমা ওইগনি হায়বা মখোয়না য়াখি।
রাউন্দতেবলগী চিয়ার লৌখিবা এম.আই.তি স্কুল ওফ ইঞ্জিনিয়ারিংগী দিন অমসুং ইন্সতিতুৎকী চীফ ইন্নোবেসন অমসুং স্ত্রাতেজি ওফিসার, এম.আই.তি প্রোফেসার অনন্থ চন্দ্রকাসন্না প্রধান মন্ত্রী অমসুং সি.ই.ও শরুক য়াবগীদমক থাৎপা ফোঙদোকখি অমসুং মালেমগী য়াইফনবগীদমক তেক্নোলোজি চাউখৎনবা অমসুং মসি মীয়ামদা ফংহন্নবা এম.আই.তিগী থাজবা পীখি।
রাউন্দতেবল শরুক য়াখিবা সি.ই.ওশিংগী মমিং:
সেরিএল নম্বর
কম্পেনি মমিং
সি.ই.ও মমিং
1
এসেন্সর
জুলি স্বিত, সি.ই.ও
2
এদোব
শান্তনু নরায়েন, চিয়ার্মেন, প্রসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও
3
এ.এম.দি
লিসা সু, সি.ই.ও
4
বাইওজেন ইনকোর্পোরেসন
ক্রিস ভৈবাচের, সি.ই.ও
5
ব্রিস্তোল মেয়রস স্কুইব
ক্রিস বোইরনর, সি.ই.ও
6
ইলি লিল্লি এন্দ কম্পেনি
দেবিদ এ রিক্স, সি.ই.ও
7
গুগল
সুন্দর পিচাই, সি.ই.ও
8
ঐচ.পি ইনকোর্পোরেসন
ইনরিক্যু লোরেস, সি.ই.ও অমসুং প্রসিদেন্ত
9
আই.বি.এম
অর্বিন্দ কৃষ্ণ, সি.ই.ও
10
লাম রিছার্স
তিম আর্চর, সি.ই.ও
11
মোদেরনা
দোক্তর নৌবার অফেয়ান, চিয়ার্মেন
12
ভেরিজোন
হান্স ভেস্তবর্গ, চিয়ার্মেন অমসুং সি.ই.ও
13
গ্লোবেল ফাউন্দরিজ
থোমাস কাউলফিল্দ, সি.ই.ও
14
এনভিদিয়া
জেনসেন হুৱাং, ফাউন্দর, প্রসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও
15
য়ানদ্রিল
মার্তিন ক্রোইতর, সি.ই.ও