Office of Principal Scientific Advisor to GoI
India and UNESCO Co-organising the 2024 Edition of Chief Science Advisers Roundtable (CSAR) in Paris, France on 6 September 2024
03 SEP 2024 11:19AM by PIB Delhi
The 2024 Edition of the Chief Science Advisers' Roundtable (CSAR) is scheduled to take place at the headquarters of the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO), Paris, France on Friday, 6 September 2024. This roundtable is co-organised by the Office of Principal Scientific Adviser to the Government of India and the Natural Sciences Sector of UNESCO. The Chief Science Advisers’ Roundtable (CSAR) was conceptualised and launched as a Sherpa-track initiative during Indian G20 Presidency, 2023.
Delegations of 28 countries, led by their Chief Science Advisers (CSA) or nominated equivalents, and 6 international organisations will join this roundtable to discuss the theme “Fostering open science, bridging knowledge asymmetry, and building science advice capacity globally”. The roundtable will be co-chaired by the Principal Scientific Adviser to the Government of India, Prof. Ajay Kumar Sood and the Assistant Director General (ADG - Natural Sciences) of UNESCO, Dr. Lidia Brito.
On 6 Sept. 2024, the CSAR 2024 will be preceded with a free-flowing knowledge session discussing the impact of the science advice mechanisms in building trust in science and will generate insights on building science advice capacity at the country, regional and international levels. This open session will provide an opportunity for a dialogue between Chief Scientific Advisers and equivalents, the UNESCO Permanent Delegations of various member countries and the representatives of the international scientific and science advisory bodies.
This 2024 edition of the roundtable will also pave the way forward for the continuation of this effort with South Africa taking this initiative forward.

ভারত সরকারগী প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজরগী লোইশঙ
ভারত অমসুং য়ুনেস্কোনা সেপ্তেম্বর ৬, ২০২৪দা পেরিস, ফ্রান্সতা চীফ সাইন্স এদভাইজর্স রাউন্দতেবল (CSAR)গী ২০২৪ ইদিসন পাঙথোকমিন্নগদৌরি
03 SEP 2024 11:19AM by PIB Imphal
চীফ সাইন্স এদভাইজর্স রাউন্দতেবল (CSAR)গী ২০২৪ ইদিসন সেপ্তেম্বর ৬, ২০২৪, ইরায় নুমিত্তা পেরিস, ফ্রান্সতা লৈবা য়ুনাইতেদ নেসন্স এজুকেস্নেল, সাইন্তিফিক এন্দ কলচরেল ওর্গনাইজেসন (য়ুনেস্কো)গী হেদক্বার্তর্সতা পাঙথোক্কদৌরি‍। রাউন্দতেবল অসি ওফিস ওফ দি প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজর তু দি গভর্নমেন্ত ওফ ইন্দিয়া অমসুং য়ুনেস্কোগী নেচরেল সাইন্সেস সেক্তরগা পুন্না পাঙথোকমিন্নগনি‍। চীফ সাইন্স এদভাইজর্স রাউন্দতেবল (CSAR) অসি ইন্দিয়ন G20 প্রেসিদেন্সী, ২০২৩ মনুংদা সের্পা-ত্রেক থৌরাং অমা ওইনা শাগৎখিবনি অমসুং হৌদোকখিবনি‍।
মখোয় মখোয়গী চীফ সাইন্স এদভাইজর্স (CSA) নৎত্রগা থাক মান্নবা মীওইশিংনা লুচিংবা লৈবাক ২৮গী দেলিগেসন অমসুং মালেমগী ওর্গনাইজেসন ৬না “ফোস্তরিং ওপন সাইন্স, ব্রিদ্জিং নোলেজ এসিমিত্রী, এন্দ বিল্দিং সাইন্স এদভাইস কেপাসিতী গ্লোবেল্লী” হায়বা হীরমসিদা খন্ননবা রাউন্দতেবল অসিদা শরুক য়াগনি‍। রাউন্দতেবল অসি প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজর তু দি গভর্নমেন্ত ওফ ইন্দিয়া, প্রোফ অজয় কুমার সুদ অমসুং য়ুনেস্কোগী এসিস্তেন্ত দাইরেক্তর জেনেরেল (ADG – নেচরেল সাইন্স), দোক্তর লিদিয়া ব্রিতোনা রাউন্দতেবল অসি পুন্না থৌরম মপু ওইদুনা পাঙথোক্কনি‍।
সেপ্তেম্বর ৬, ২০২৪দা, CSAR 2024 অসিগী মাঙওইননা সাইন্সতা থাজবা হেনগৎহন্নবা সাইন্স এদভাইস মেকানিজমগী শাফু খন্নগদবা ফ্রী-ফ্লোৱিং নোলেজ সেসসন অমা পাঙথোক্কনি অমসুং লৈবাক্কী, রিজনেলগী অমসুং মালেমগী থাক্তা সাইন্স এদভাইস কেপাসিতী শেমগৎনবা ৱাখল্লোনশিং পুথোক্কনি‍। ওপন সেসন অসিনা চীফ সাইন্তিফিক এদভাইজরশিং অমসুং মখোয়গী থাক মান্নবশিং, তোঙান তোঙানবা মেম্বর লৈবাকশিংগী য়ুনেস্কো পর্মেনেন্ত দেলিগেসনশিং অমসুং মালেমগী সাইন্তিফিক অমসুং সাইন্স এদভাইজরী বোদীশিংগী মীহুৎশিংগগী মরক্তা ৱারী শাননবা তাঞ্জা অমা ফংহনগনি‍।
রাউন্দতেবল অসিগী ২০২৪ ইদিসন অসিনা থৌরাং অসি মাঙদা পুখত্তুনা সাউথ অফ্রিকাগা লোয়ননা মখা তানা হোৎননবা লম্বীসু য়াৎকনি‍।