Ministry of Mines
India is the 2nd Largest Aluminium Producer in the World
Mineral Production on Growth Track in Q1 of FY 2024-25
Robust Growth in the Production of Key Minerals and
Aluminium Metal this Year
01 AUG 2024 12:12PM by PIB Delhi
Production of key minerals in the country, such as iron ore and limestone, has continued to show robust growth in Q1 of FY 2024-25, after reaching record production levels in FY 2023-24. Iron ore and limestone account for about 80% of the total MCDR mineral production by value. Production of iron ore was 275 million metric ton (MMT) and limestone at 450 MMT in FY 2023-24.
As per provisional data, in the non-ferrous metal sector, primary aluminium production in FY 2024-25 (April-June) posted a growth of 1.2% over the corresponding period last year, increasing to 10.43 lakh ton (LT) in FY 2024-25 (April-June) from 10.28 LT in FY 2023-24 (April-June).
India is the 2nd largest Aluminium producer, 3rd largest lime producer and 4th largest iron ore producer in the world. Continued growth in production of iron ore and limestone in the current financial year reflects the robust demand conditions in the user industries viz. steel and cement. Coupled with growth in Aluminium, these growth trends point towards continued strong economic activity in user sectors such as energy, infrastructure, construction, automotive and machinery.
The production of iron ore has increased from 72 MMT in FY 2023-24 (April-June) to 79 MMT in FY 2024-25 (April-June), showing 9.7% growth. Limestone production rose from 114 MMT in FY 2023-24 (April-June) to 116 MMT in FY 2024-25 (April-June), with 1.8% growth. Production of manganese ore has jumped by 11% to 1.0 MMT in FY 2024-25 (April-June) from 0.9 MMT over the corresponding period of previous year.

মাইন্স মন্ত্রালয়
ভারত অসি মালেমগী ওইনা 2শুবা এলুমিনিয়মগী খ্বাইদগী য়াম্না পুথোকপা ওইরি
FY 2024-25 গী Q1দা মিনরেল পুথোকপা অসি গ্রোথ লৈখি
চহি অসিদা মরু ওইবা মিনরেলশিং অমসুং এলুমিনিয়ম মেতল পুথোকপদা চাউনা গ্রোথ লৈখি
01 AUG 2024 12:12PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা মরুওইবা মিনরেলশিং, হায়বদি আইরন ওর অমসুং লাইমস্তোন পুথোকপা অসি FY 2023-24দা রিকোর্দ ওইনা পুথোকপগী লেবেলশিং য়ৌখ্রবা মতুংদা FY 2024-25গী Q1দা মপাঙ্গল কন্না হেনগৎলক্লি। MCDR গী অপুনবা মেনরেল প্রদক্সনগী ভেল্যুগী চাদা 80 রোমদি আইরন ওর অমসুং লাইমস্তোন্না ওইখি। FY 2023-24দা আইরন ওর পুথোকপা অসি 275 মিলিয়ন মেত্রিক তন (MMT) ওইখি অমসুং লাইমস্তোন পুথোকপা অসি 450 MMT ওইখি।
প্রোভিজনেল দেতাগী মতুং ইন্না নন-ফেরস মেতল সেক্তর, প্রাইমারী এলুমিনিয়ম পুথোকপা অসি FY 2024-25(এপ্রিল-জুন)দা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা য়েংনবদা 1.2% গ্রোথ লৈখি, FY 2023-24(এপ্রিল-জুন)দা 10.28 LT দগী FY 2024-25 (এপ্রিল-জুন)দা 10.43 লাখ তন (LT)দা হেনগৎলকখি।
ভারত অসি মালেমগী অনিশুবা খ্বাইদগী চাউবা এলুমিনিয়ম পুথোকপা লৈবাক, অহুমশুবা খ্বাইদগী চাউবা লাইম পুথোকপা লৈবাক অমসুং মরিশুবা খ্বাইদগী চাউবা আইরন ওর পুথোকপা লৈবাক ওইরি। চৎলিবা শেনবা চহি অসিদা আইরন ওরস অমসুং লাইমস্তোন পুথোকপগী লেপ্তনা হেনগৎলকপা অসিনা য়ুজর ইন্দস্ত্রীশিং হায়বদি স্তীল অমসুং সিমেন্ততা মপাঙ্গল লৈরবা দিমান্দগী ফিভম উৎলি। এলুমিনিয়মদা হেনগৎলকপগা লোয়ননা, হেনগৎলকপগী চৎনবীশিং অসিনা ইনর্জী, ইনফ্রাস্ত্রকচর, কন্সত্রক্সন, ওতোমোতিব অমসুং মেছিনরীগুম্বা শীজিন্নরিবা সেক্তরশিংদা মখা তানা মপাঙ্গল লৈরবা শেন্মিৎলোনগী থৌওংশিং লৈগনি হায়বগী মমি উৎলি।
আইরন ওর পুথোকপা অসি FY 2023-24(এপ্রিল-জুন)দা 72 MMT দগী FY 2024-25 (এপ্রিল-জুন)দা 79 MMT দা হেনগৎলক্তুনা 9.7%গী গ্রোথ লৈ উৎলি। লাইনস্তোন পুথোকপা অসি FY 2023-24(এপ্রিল-জুন)দা 114 MMT দগী FY 2024-25 (এপ্রিল-জুন)দা 116 MMT দা হেনগৎলক্তুনা 1.8% হেনগৎখি। মেঙ্গানিজ পুথোকপা অসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমদা 0.9 MMT দগী FY 2024-25 (এপ্রিল-জুন)দা 1.0 MMT দা হেনগৎলক্তুনা 11% হেনগৎখি।