Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to Lokmanya Tilak on his birth anniversary
23 JUL 2024 9:57AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Lokmanya Tilak on his birth anniversary. Shri Modi also shared his speech from last year’s programme in Pune, where he had the honour of receiving the Lokmanya Tilak National Award.
In a X post, the Prime Minister said;
“Tributes to Lokmanya Tilak on his birth anniversary. He will always be remembered as a towering figure in India's fight for independence. He was a visionary who tirelessly worked to ignite the spirit of nationalism and, at the same time, emphasised on education and service. Sharing my speech from last year’s programme in Pune, where I had the honour of receiving the Lokmanya Tilak National Award.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଲୋକମାନ୍ୟ ତିଲକଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି
23 JUL 2024 9:57AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଲୋକମାନ୍ୟ ତିଲକଙ୍କୁ ତାଙ୍କର ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି । ଏହି ଅବସରରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଗତ ବର୍ଷ ପୁନେରେ ହୋଇଥିବା ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ତାଙ୍କର ଅଭିଭାଷଣ ଶେୟାର କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଠାରେ ତାଙ୍କୁ ଲୋକମାନ୍ୟ ତିଲକ ଜାତୀୟ ପୁରସ୍କାର ଗ୍ରହଣ କରିବାର ଗୌରବ ପ୍ରାପ୍ତ ହୋଇଥିଲା ।
ଏକ୍ସର ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ଲୋକମାନ୍ୟ ତିଲକଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି । ଭାରତର ସ୍ୱାଧିନତା ସଂଗ୍ରାମରେ ଜଣେ ମହାନ ନେତୃତ୍ୱ ଭାବେ ତାଙ୍କୁ ସର୍ବଦା ଅବିସ୍ମରଣୀୟ ରଖାଯିବ । ସେ ଜଣେ ଦୂରଦୃଷ୍ଟି ସମ୍ପନ୍ନ ବ୍ୟକ୍ତି, ଯିଏ ଜାତୀୟତା ଭାବନାକୁ ପ୍ରଜ୍ୱଳିତ ରଖିବା ପାଇଁ ନିରନ୍ତର କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ସହ ଶିକ୍ଷା ଓ ସେବା ଉପରେ ଗୁରୁ୍‌ତ୍ୱ ଦେଇଥିଲେ । ଗତ ବର୍ଷ ପୁନେରେ ଆୟୋଜିତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ମୋର ଅଭିଭାଷଣ ଶେୟାର କରୁଛି, ଯେଉଁଥିରେ ମୋତେ ଲୋକମାନ୍ୟ ତିଲକ ଜାତୀୟ ପୁରସ୍କାର ଗ୍ରହଣ କରିବାର ଗୌରବ ପ୍ରାପ୍ତ ହୋଇଥିଲା ।”