Prime Minister's Office
PM interacts with IAS officer trainees of 2022 Batch posted as Assistant Secretaries
PM exhorts all officers to work with saturation approach which helps ensure social justice and prevents discrimination
It is your choice whether to be speed breakers or superfast highway in service delivery: PM
PM asks officers to be catalytic agents and feel satisfaction when they see change happening in front of their eyes
PM says that Nation First is life’s aim and asks all officers to join him in this journey
Intent behind the Assistant Secretary programme is to provide opportunity of experiential learning to the young officers from the top to the bottom of the administrative pyramid: PM
11 JUL 2024 7:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with 181 Officer Trainees of IAS 2022 Batch who have been attached as Assistant Secretaries in various Ministries and Departments at Sushma Swaraj Bhawan in New Delhi earlier today.
During the interaction, various officers shared their experience of training undergone by them. Prime Minister recalled his earlier interaction with them during the Aarambh programme in 2022. Speaking about the Assistant Secretary programme, he said that the intent behind it was to provide opportunity of experiential learning to the young officers from the top to the bottom of the administrative pyramid.
Prime Minister said that New India is not satisfied with lackadaisical approach and demands proactiveness and they should endeavour to provide best possible governance, quality of manufacturing and quality of life to all citizens. Talking about schemes like Lakhpati Didi, Drone Didi, PM Awas Yojana etc., he said all of them should work with a saturation approach to take these schemes further to the people. He said that the saturation approach ensures social justice and prevents discrimination. He said that now it is their choice whether they will be speed breakers or superfast highway in service delivery. He added they should aspire to be catalytic agents and they will feel satisfaction when they will see change happening in front of their eyes.
Prime Minister said that Nation First is not just a slogan but his life’s aim and exhorted the officers to walk with him in this journey. He also said that the accolades they had received after their selection as IAS are things of the past, and instead of staying in the past, they should move ahead towards the future.
Shri Jitendra Singh, Minister of State (Personnel), Shri P. K. Mishra, Principal Secretary to the Prime Minister, Shri Rajiv Gauba, Cabinet Secretary and Shri A.K. Bhalla, Secretary (Home and DoPT) and other senior officers were also present during the interaction.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা এসিসতেন্ত সেক্রেতরিশিং ওইনা ফম থিন্দোক্লবা ২০২২ বেতচগী আই.এ.এস ওফিসারশিংগা উনখ্রে
খুন্নাইগী অচুম্বা পুরক্নবা অমসুং তাথি-তাওইনা তৌবা ঙাকথোক্নবা থৌরাংগা লোয়ননা থবক তৌনবা প্রধান মন্ত্রীনা ওফিসারশিংদা তকশিনখ্রে
সরকারগী খুদোংচাবশিং ফংহনবদা অদোম স্পিৎ ব্রিকরশিং নত্ত্রগা সুপরফাস্ত হায়ৱেশিং ওইগেরা মসি অদোমগী অপাম্বনি: প্রধান মন্ত্রী
থৌনা হাপ্পা ঙম্নবা অমসুং মখোয়গী মীৎমাংদা মখোয়না অহোংবশিং লাকপা উবদা অপেনবা পোক্নবা প্রধান মন্ত্রীনা ওফিসারশিংদা খঙহনখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক্না অহানবা হায়বসি পুন্সিগী পান্দমনি অমসুং খোঙচৎ অসিদা ওফিসার খুদিংমক মহাক্কা চৎমিন্নগদবনি
এসিসতেন্ত সেক্রেতরি প্রোগ্রামগী নুঙগী ওইবা পান্দমদি লৈঙাক্কী থবক্তা মতোন্দগী মখোঙ ফাওবা নহা ওইরিবা ওফিসারশিংদা থবক তৌরগা তম্নবগী খুদোংচাবা পীবনি: প্রধান মন্ত্রী
11 JUL 2024 7:28PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নিউ দিল্লিদা সুস্মা শ্বারাজ ভাবন্দা তোঙান-তোঙানবা মিনিস্ত্রিশিং অমসুং দিপার্তমেন্তশিংদা এসিসতেন্ত সেক্রেতরিশিং ওইনা থবক পায়বা হৌরবা আই.এ.এস ২০২২ বেতচগী ওফিসার ত্রেনি ১৮১গা উনখ্রে।
উনবা অদুদা, তোঙান-তোঙানবা ওফিসারশিংনা মখোয়না ত্রেনিংদগী ফংলকপা লৌশিং কয়াগী মতাংদা পাউদমখি। মহাক্না ২০২২দা অরাম্ভ প্রোগ্রাম মনুংদা মখোয়গা উনখিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা নিংশিংখি। এসিসতেন্ত সেক্রেতরি গ্রোগ্রামগী মতাংদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি এসিসতেন্ত সেক্রেতরি প্রোগ্রামগী নুঙগী ওইবা পান্দমদি লৈঙাক্কী থবক্তা মতোন্দগী মখোঙ ফাওবা নহা ওইরিবা ওফিসারশিংদা থবক তৌরগা তম্নবগী খুদোংচাবা পীবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি থৱায় য়াওদনা থবক তৌবদা অনৌবা ভারতনা পেন্দে অমসুং থৱায় য়াওনা থবক তৌবা দরকার ওইরে অমসুং খ্বাইদগী ফবা লৈঙাক, মগুন লৈবা পোৎথোক পুথোকপা অমসুং মীয়ামগী মগুন লৈবা পুন্সি মহিং লৈহন্নবা ওফিসারশিংনা থবক তৌগদবনি। লাখপতি দিদি, দ্রোন দিদি, পি.এম অৱাস য়োজনাগুম্বা স্কিমশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ওফিসারশিংনা হায়রিবা স্কিমশিং অসি মীয়ামদা চাদা ১০০ খুদোংচাবা ফংহন্নবা থবক তৌগদবনি। চাদা ১০০ থবক পাংথোকপা অসিনা খুন্নাইগী অচুম্বা পুরক্কনি অমসুং তাথি-তাওইনা তৌবা ঙাকথোকপা ঙমগনি। সরকারগী খুদোংচাবশিং ফংহনবদা অদোম স্পিৎ ব্রিকরশিং নত্ত্রগা সুপরফাস্ত হায়ৱেশিং ওইগেরা মসি অদোমগী অপাম্বনি। মখোয়না থৌনা হাপ্পা ঙম্নবা মীওই অমা ওইগদবনি অমসুং মখোয়গী মীৎমাংদা অহোংবশিং লাকপা উবদা মখোয় অপেনবা পোক্কদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক্না অহানবা হায়বসি শুপ্নগী খোল্লাউ অমা খক নত্তে অদুবু মসি মহাক্কী পুন্সিগী পান্দমনি অমসুং খোঙচৎ অসিদা ওফিসার খুদিংমক মহাক্কা চৎমিন্নগদবনি। মখোয় আই.এ.এস ওইনা খল্লকপদা মখোয়না ফংখিবা মীংচৎ অদু হৌখ্রে অমসুং হৌখ্রবা মতমদা লৈবগী মহুত্তা, মখোয়না তুংগীদমক মাঙলোমদা চঙশিনগদবনি।
থৌরম অদুদা রাজ্য মন্ত্রী(পর্সোনেল) শ্রী জিতেন্দ্র সিংহ, প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপাল সেক্রেতরি শ্রী পি.কে মিশ্রা, কেবিনেত সেক্রেতরি শ্রী রজিব গৌবা অমসুং সেক্রেতরি(হোম অমসুং দি ও পি তি) শ্রী এ.কে ভাল্লা অমসুং অতোপ্পা সেনিয়ার ওফিসারশিং শরুক য়াখি।