Prime Minister's Office
Austrian Chancellor welcomes upcoming visit of Indian PM, PM Modi responds
07 JUL 2024 8:57AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today thanked the Chancellor of Austria Karl Nehammer for his views on the upcoming State Visit, a first in over 40 years by an Indian PM. The Austrian Chancellor remarked "This visit is a special honour as it marks the first visit by an Indian Prime Minister in over forty years, and a significant milestone as we celebrate 75 years of diplomatic relations with India."
Shri Modi responded that he looked forward to discussions on strengthening the bonds and exploring new avenues of cooperation during this historic occasion.
Shri Modi responding to a post of Chancellor Nehammer on X wrote:
“Thank you, Chancellor @karlnehammer. It is indeed an honour to visit Austria to mark this historic occasion. I look forward to our discussions on strengthening the bonds between our nations and exploring new avenues of cooperation. The shared values of democracy, freedom and rule of law form the bedrock upon which we will build an ever closer partnership.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারতকী প্রধান মন্ত্রীগী খোঙচৎ ওস্ত্রিয়াগী চান্সেল্লরনা তরাম্না ওকখ্রে, প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
07 JUL 2024 8:57AM by PIB Imphal
চহি ৪০গী মতুংদা ভারতকী প্রধান মন্ত্রী অমনা অহানবা ওইনা সরকার ওইবা খোঙচৎপা অমা পাংথোক্কদৌরিবা অসিদা ওস্ত্রিয়াগী চান্সেল্লর কার্ল নেহাম্মরনা মহাক্কী ওইবা মীৎয়েং ফোঙদোকপগীদমক ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। ওস্ত্রিয়াগী চান্সেল্লরনা হায়খি চহি ৪০গী মতুংদা ভারতকী প্রধান মন্ত্রী অমনা অহানবা ওইনা লাকপা অসি অখন্নবা ইকায়খুম্নবা অমনি অমসুং ভারতকা দিপ্লোমেতকী মরী লৈনরকপা চহি ৭৫ মপুংফারকপগী ঐখোয়না হরাওবা ফোঙদোকপগা লোয়ননা মসি অচৌবা মাইপাকপা অমনি”।
শ্রী মোদীনা হায়খি পুৱারি ওইরবা খোঙচৎ মনুংদা লৈবাক অনিগী মরীশিং ফগৎহন্নবা অমসুং মতেং পাংন্নবা অনৌবা হিরমশিং থিদোক্নবা খন্ন-নৈন্নবা মহাক্না থাজবা থম্লি।
চান্সরেল্লর নেহাম্মরগী এক্স পোস্ত অমগী পাউখুম পীরদুনা, শ্রী মোদীনা হায়খি;
“চান্সেল্লর@karlnehammer অদোম থাগৎচরি। পুৱারি ওইরবা থৌরম অসিদা ওস্ত্রিয়াদা চৎগদবা অসি তশেংনা ইকায়খুম্নবা অমনি। খোঙচৎ মনুংদা লৈবাক অনিগী মরীশিং ফগৎহন্নবা অমসুং মতেং পাংন্নবা অনৌবা হিরমশিং থিদোক্নবা খন্ন-নৈন্নগনি হায়না ঐনা থাজবা থম্লি। গনতন্ত্রগী গুনশিং, নিংতম্বা অমসুং আইনদা য়ুম্ফম ওইবা লৈঙাক্তা য়ুম্ফম ওইদুনা ঐখোয়না মতম চুপ্পা অচেৎপা মরী অমা শেমগৎকনি”।