Prime Minister's Office
Prime Minister condoles demise of veteran TNA leader R. Sampanthan
01 JUL 2024 1:00PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has condoled demise of veteran TNA leader R. Sampanthan.
Shri Modi said that R. Sampanthan relentlessly pursued a life of peace, security, equality, justice and dignity for the Tamil nationals of Sri Lanka.
In a X post, the Prime Minister said;
“My deepest condolences to the family and friends of veteran TNA leader R. Sampanthan. Will always cherish fond memories of meetings with him. He relentlessly pursued a life of peace, security, equality, justice and dignity for the Tamil nationals of Sri Lanka. He will be deeply missed by his friends and followers in Sri Lanka and India.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବରିଷ୍ଠ ଟିଏନଏ ନେତା ଆର. ସମ୍ପନ୍ଥନଙ୍କ ପରଲୋକରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୋକ
01 JUL 2024 1:00PM by PIB Bhubaneswar
ବରିଷ୍ଠ ଟିଏନଏ ନେତା ଆର.ସମ୍ପନ୍ଥନଙ୍କ ପରଲୋକରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗଭୀର ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀଲଙ୍କାର ତାମିଲ ନାଗରିକଙ୍କ ଶାନ୍ତି, ନିରାପତ୍ତା,ସମାନତା, ନ୍ୟାୟ ଓ ସମ୍ମାନର ଜୀବନ ଧାରଣ ପାଇଁ ଆର. ସମ୍ପନ୍ଥନ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିଲେ ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ ଏକ୍ସ ପୋଷ୍ଟରେ ଲେଖିଛନ୍ତି:
“ବରିଷ୍ଠ ଟିଏନଏ ନେତା ଆର.ସମ୍ପନ୍ଥନଙ୍କ ପରିବାର ଓ ବନ୍ଧୁମାନଙ୍କ ପାଇଁ ମୋର ଗଭୀର ସମବେଦନା । ତାଙ୍କ ସହ ବିଭିନ୍ନ ସମୟରେ ହୋଇଥିବା ସାକ୍ଷାତର ଅନୁଭୂତି ସବୁ ଦିନ ମନେ ରହିବ । ଶ୍ରୀଲଙ୍କାର ତାମିଲ ନାଗରିକଙ୍କ ଶାନ୍ତି, ନିରାପତ୍ତା, ସମାନତା, ନ୍ୟାୟ ଏବଂ ସମ୍ମାନର ଜୀବନ ଧାରଣ ପାଇଁ ସେ ସର୍ବଦା କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିଲେ । ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଏବଂ ଭାରତରେ ଥିବା ତାଙ୍କ ବନ୍ଧୁ ଓ ଅନୁଗାମୀ ତାଙ୍କ ଅନୁପସ୍ଥିତି ସର୍ବଦା ଅନୁଭବ କରିବେ” ।