Election Commission
1351 candidates to contest elections across 12 States/UTs going for polls in phase 3 of Lok Sabha Elections 2024
2963 Nomination forms filed for 95 PCs across 12 States/UTs for phase 3 of the Lok Sabha Elections 2024
23 APR 2024 6:22PM by PIB Delhi
1351 candidates from 12 States /UTs to contest elections in phase 3 of Lok Sabha Elections 2024. This includes 8 contesting candidates for the adjourned poll in 29-Betul (ST) PC of Madhya Pradesh. Additionally, one candidate from Surat PC in Gujarat has been elected unopposed. The last date for withdrawal of candidature for all 12 States/UTs was April 22, 2024.
A total of 2963 nominations were filed for 95 PCs (including 29-Betul) across 12 States/UTs going for polls in phase 3 for the Lok Sabha Elections 2024. The last date for filing nominations for phase 3 for all 12 States/UTs was April 19, 2024. After the scrutiny of all nominations filed, 1563 nominations were found to be valid.
In phase 3, Gujarat had a maximum of 658 nomination forms from 26 Parliamentary Constituencies, followed by Maharashtra with 519 nominations from 11 PCs. 40-Osmanabad Parliamentary Constituency in Maharashtra received a maximum of 77 nomination forms followed by 5-Bilaspur PC in Chhattisgarh with 68 nomination forms.
State/UT wise details for Phase 3 of Lok Sabha Elections 2024:
State/UT
Number of PCs in third phase
Nomination forms received
Valid candidates after scrutiny
After withdrawal, final Contesting
Candidates
Assam
4
126
52
47
Bihar
5
141
54
54
Chhattisgarh
7
319
187
168
Dadra & Nagar Haveli and
Daman and Diu
2
28
13
12
Goa
2
33
16
16
Gujarat
26
658
328
266
Jammu & Kashmir
1
28
21
20
Karnataka
14
503
272
227
Madhya Pradesh
9
236
140
127
Maharashtra
11
519
317
258
Uttar Pradesh
10
271
104
100
West Bengal
4
101
59
57
Total
95
2963
1563
1352

ভাৰতীয় নিৰ্বাচন আয়োগ
‘লোকসভা নিৰ্বাচন ২০২৪’-ৰ ‘তৃতীয় পৰ্যায়’ত নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হ'ব লগা ১২ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত ১৩৫১ গৰাকী প্ৰাৰ্থীয়ে নিৰ্বাচনত প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা আগবঢ়াব
‘লোকসভা নিৰ্বাচন ২০২৪’-ৰ ‘তৃতীয় পৰ্যায়’ৰ নিৰ্বাচনৰ বাবে ১২ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত ৯৫ টা সংসদীয় সমষ্টিৰ বাবে ২৯৬৩ খন মনোনয়ন প্ৰপত্ৰ দাখিল কৰা হৈছে
23 APR 2024 6:22PM by PIB Guwahati
‘লোকসভা নিৰ্বাচন ২০২৪’-ৰ তৃতীয় পৰ্যায়ত ১২ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ১৩৫১ গৰাকী প্ৰাৰ্থীয়ে নিৰ্বাচনত প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা আগবঢ়াব। ইয়াৰ ভিতৰত নিৰ্বাচন স্থগিত ৰখা মধ্য প্ৰদেশৰ ২৯ নং বেতুল (অনুসূচিত জনজাতিৰ বাবে সংৰক্ষিত) সংসদীয় সমষ্টিত প্ৰতিদ্বন্দ্বিতা আগবঢ়োৱা ৮ গৰাকী প্ৰাৰ্থীও আছে। তদুপৰি, গুজৰাটৰ চুৰাট সংসদীয় সমষ্টিৰ এগৰাকী প্ৰাৰ্থী বিনা প্ৰতিদ্বন্দ্বিতাৰে নিৰ্বাচিত হৈছে। ১২ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ বাবে প্ৰাৰ্থিত্ব প্ৰত্যাহাৰৰ অন্তিম তাৰিখ আছিল ২২ এপ্ৰিল, ২০২৪।
‘লোকসভা নিৰ্বাচন ২০২৪’-ৰ বাবে ‘তৃতীয় পৰ্যায়’ত নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হ'ব লগা ১২ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত ৯৫টা সংসদীয় সমষ্টিৰ (২৯নং-বেতুলসহ) বাবে মুঠ ২৯৬৩ খন মনোনয়ন দাখিল কৰা হৈছিল। ১২ খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ তৃতীয় পৰ্যায়ৰ নিৰ্বাচনৰ বাবে মনোনয়ন দাখিল কৰাৰ অন্তিম তাৰিখ আছিল ১৯ এপ্ৰিল, ২০২৪। দাখিল কৰা সকলো মনোনয়ন প্ৰপত্ৰ পৰীক্ষাৰ পিছত ১৫৬৩ খন মনোনয়ন প্ৰপত্ৰ বৈধ বুলি স্বীকৃত হৈছে।
তৃতীয় পৰ্যায়ত অনুষ্ঠিতব্য গুজৰাটৰ ২৬টা সংসদীয় সমষ্টিত সৰ্বাধিক ৬৫৮ খন মনোনয়ন প্ৰ-পত্ৰ দাখিল কৰাৰ বিপৰীতে মহাৰাষ্ট্ৰৰ ১১টা সমষ্টিত দাখিল কৰা হৈছিল ৫১৯ খন মনোনয়ন প্ৰ-পত্ৰ। মহাৰাষ্ট্ৰৰ ৪০ নং ওচমানাবাদ সংসদীয় সমষ্টিত সৰ্বাধিক ৭৭খন মনোনয়ন প্ৰ-পত্ৰ দাখিল কৰাৰ বিপৰীতে ছত্তীশগড়ত ৫নং বিলাসপুৰ সমষ্টিত দাখিল কৰা মনোনয়ন পত্ৰৰ সংখ্যা হৈছে ৬৮খন।
‘লোকসভা নিৰ্বাচন ২০২৪’-ৰ ‘তৃতীয় পৰ্যায়’ৰ বাবে ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল ভিত্তিক বিৱৰণ:
ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল
তৃতীয় পৰ্যায়ত নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিতব্য সংসদীয় সমষ্টিৰ সংখ্যা
লাভ কৰা মনোনয়ন প্ৰপত্ৰৰ সংখ্যা
পৰীক্ষণৰ পিচত বৈধ ঘোষিত মনোনয়নৰ সংখ্যা
প্ৰত্যাহাৰৰ পিচত প্ৰতিদ্বন্দ্বিতাত অৱতীৰ্ণ প্ৰাৰ্থীৰ চূড়ান্ত সংখ্যা
অসম
৪
১২৬
৫২
৪৭
বিহাৰ
৫
১৪১
৫৪
৫৪
চত্তিশগড়
৭
৩১৯
১৮৭
১৬৮
দাদ্ৰা আৰু নগৰ হাভেলী আৰু ডমন আৰু ডিউ
২
২৮
১৩
১২
গোৱা
২
৩৩
১৬
১৬
গুজৰাট
২৬
৬৫৮
৩২৮
২৬৬
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ
১
২৮
২১
২০
কৰ্ণাটক
১৪
৫০৩
২৭২
২২৭
মধ্য প্ৰদেশ
৯
২৩৬
১৪০
১২৭
মহাৰাষ্ট্ৰ
১১
৫১৯
৩১৭
২৫৮
উত্তৰ প্ৰদেশ
১০
২৭১
১০৪
১০০
পশ্চিম বংগ
৪
১০১
৫৯
৫৭
মুঠ
৯৫
২৯৬৩
১৫৬৩
১৩৫২