Prime Minister's Office
PM to participate in the programme marking ‘Veer Baal Diwas’ on 26th December
Programmes are being organised all over the country for informing and educating citizens about the exemplary courage of the Sahibzadas
25 DEC 2023 4:17PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the programme marking ‘Veer Baal Diwas’ on 26th December, 2023 at 10:30 AM at Bharat Mandapam in New Delhi. On the occasion, Prime Minister will also flag off a march-past by youth in Delhi.
To mark this day, the Government is organising participative programmes all over the country for informing and educating the citizens, especially the young children, about the story of exemplary courage of the Sahibzades. A digital exhibition detailing the life story and sacrifice of the Sahibzades will be displayed in schools and childcare institutions across the country. A film on ‘Veer Baal Diwas’ will also be screened nationwide. Also, there will be various online competitions like interactive quizzes which will be organised through MYBharat and MyGov portals.
On the day of the Prakash Purab of Sri Guru Gobind Singh Ji, on 9th January 2022, Prime Minister had announced that 26th December will be observed as ‘Veer Bal Diwas’, to mark the martyrdom of Sri Guru Gobind Singh’s sons Sahibzadas Baba Zorawar Singh Ji and Baba Fateh Singh Ji.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
দিশেম্বর ২৬ তা প্রধান মন্ত্রী ‘বীর বাল দিবস’ থৌরম শরুক য়াগনি
সাহিবজাদাসগী তমজনফম ওইরবা থৌনাগী মরমদা মীয়ামদা খঙহন্নবা লৈবাক শীনবা থুংনা থৌরম অসি পাংথোক্কদবনি
25 DEC 2023 4:17PM by PIB Imphal
দিশেম্বর ২৬, ২০২৩গী অয়ুক পুং ১০:৩০ রোম তাবদা নিউ দিল্লিদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ‘বীর বাল দিবস’ থৌরম শরুক য়াগনি। থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা দিল্লিদা নহারোলশিংগী মার্চ-পাস্ত অমা লমথাগনি।
নুমিৎ অসি পাংথোক্নবা, সাহিবজাদাসগী তমজনফম ওইরবা থৌনা, মরুওইনা অঙাংশিংগী মরমদা মীয়ামদা খঙহন্নবা সরকারনা লৈবাক শীনবা থুংনা থৌরম অসি পাংথোক্কনি। লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা স্কুলশিং অমসুং অঙাংশিং য়েংশিন্নবা লৈরিবা লোয়শঙশিংদা সাহিবজাদেশিংগী কৎথোকপা অমসুং পুন্সি ৱারিগী দিজিতেল একজিবিসন অমা পাংথোক্কনি। লৈবাক শীনবা থুংনা ‘বীর বাল দিবস’ গী ফিল্ম অমা উৎকনি। MYBharat অমসুং MyGov পোর্তেলশিংগী খুৎথাংদা ইন্তরএক্তিব কুইজশিং য়াওনা তোঙান-তোঙানবা ওনলাইন কম্পিতিসনশিংসু পাংথোক্কনি।
শ্রী গুরু গোবিন্দ সিংহ জিগী প্রকাস পুরাব নুমিৎ, জনুৱারি ৯,২০২২দা দিশেম্বর ২৬ অসি ‘বীর বাল দিবস’ হায়না থৌরম পাংথোক্নবা প্রধান মন্ত্রীনা লাউথোকখি। নুমিৎ অসি শ্রী গুরু গোবিন্দ সিংহগী মচানুপাশিং সাহিবজাদাস বাবা জোরাৱার সিংহ জি অমসুং বাবা ফাতেহ সিংহ জি থৱায় কৎখিবা নিংশিংবা থৌরমনি।