প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২৬ ডিচেম্বৰত 'বীৰ বাল দিৱস' উপলক্ষে আয়োজন কৰা কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিব
চাহিবজাদাৰ অদম্য সাহসৰ বিষয়ে নাগৰিকসকলক অৱগত কৰা আৰু শিক্ষিত কৰাৰ বাবে সমগ্ৰ দেশতে কাৰ্যসূচীৰ আয়োজন কৰা হৈছে
25 DEC 2023 4:17PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২৬ ডিচেম্বৰ, ২০২৩ তাৰিখে নতুন দিল্লীৰ ভাৰত মণ্ডপমত পুৱা ১০:৩০ বজাত 'বীৰ বাল দিৱস' উপলক্ষে আয়োজিত অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব। এই উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দিল্লীত যুৱপ্ৰজন্মৰ এক পদযাত্ৰাৰ ফ্লেগ অফ কৰিব।
এই দিৱস উপলক্ষে চৰকাৰে চাহিবজাদাৰ অদম্য সাহসৰ কাহিনীৰ বিষয়ে নাগৰিকসকলক, বিশেষকৈ সৰু ল'ৰা-ছোৱালীসকলক অৱগত কৰা আৰু শিক্ষিত কৰাৰ বাবে সমগ্ৰ দেশতে অংশগ্ৰহণমূলক কাৰ্যসূচীৰ আয়োজন কৰিছে। চাহিবজাদাৰ জীৱন কাহিনী আৰু ত্যাগৰ বিৱৰণ সন্নিবিষ্ট এখন ডিজিটেল প্ৰদৰ্শনী সমগ্ৰ দেশৰ বিদ্যালয় আৰু শিশু সেৱা কেন্দ্ৰসমূহত প্ৰদৰ্শিত হ'ব। 'বীৰ বাল দিৱস'ক লৈ এখন চলচ্চিত্ৰও দেশজুৰি প্ৰদৰ্শিত হ'ব। লগতে, বিভিন্ন অনলাইন প্ৰতিযোগিতা যেনে ইন্টাৰেক্টিভ কুইজ থাকিব যিবোৰ মাইভাৰত আৰু মাইগভ পৰ্টেলৰ জৰিয়তে আয়োজন কৰা হ'ব।
শ্ৰী গুৰু গোবিন্দ সিং জীৰ প্ৰকাশ পূৰবৰ দিনা, ২০২২ চনৰ ৯ জানুৱাৰীত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ঘোষণা কৰিছিল যে শ্ৰী গুৰু গোবিন্দ সিঙৰ পুত্ৰ চাহিবজাদা বাবা জোৰাৱৰ সিং জী আৰু বাবা ফতেহ সিং জীৰ শ্বহীদ উপলক্ষে ২৬ ডিচেম্বৰৰ দিনটো 'বীৰ বল দিৱস' হিচাপে পালন কৰা হ'ব।

Prime Minister's Office
PM to participate in the programme marking ‘Veer Baal Diwas’ on 26th December
Programmes are being organised all over the country for informing and educating citizens about the exemplary courage of the Sahibzadas
25 DEC 2023 4:17PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the programme marking ‘Veer Baal Diwas’ on 26th December, 2023 at 10:30 AM at Bharat Mandapam in New Delhi. On the occasion, Prime Minister will also flag off a march-past by youth in Delhi.
To mark this day, the Government is organising participative programmes all over the country for informing and educating the citizens, especially the young children, about the story of exemplary courage of the Sahibzades. A digital exhibition detailing the life story and sacrifice of the Sahibzades will be displayed in schools and childcare institutions across the country. A film on ‘Veer Baal Diwas’ will also be screened nationwide. Also, there will be various online competitions like interactive quizzes which will be organised through MYBharat and MyGov portals.
On the day of the Prakash Purab of Sri Guru Gobind Singh Ji, on 9th January 2022, Prime Minister had announced that 26th December will be observed as ‘Veer Bal Diwas’, to mark the martyrdom of Sri Guru Gobind Singh’s sons Sahibzadas Baba Zorawar Singh Ji and Baba Fateh Singh Ji.