Prime Minister's Office
Mudra Beneficiary Single Mother sends son to France to study
PM Kaushal Vikas Yojna trained Meghna of Mumbai is exporting handmade quilts to the USA and Canada
PM calls her an inspiration for all
16 DEC 2023 6:06PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted and addressed the beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra via video conferencing today. During the programme, the Prime Minister flagged off the Viksit Bharat Sankalp Yatra in Rajasthan, Madhya Pradesh, Chhattisgarh, Telangana and Mizoram.
Meghna, a single mother and a VBSY beneficiary from Mumbai who owns a catering business informed the Prime Minister about availing a loan of Rs 90,000 through the Mudra Yojna which helped her in purchasing utensils and taking her business forward. She also informed about receiving an education loan for her son, currently studying in France, as she expanded her catering business with the help of Mudra Yojna and Svanidi Yojna.
Upon the Prime Minister’s enquiry about the simplified process of loan application, Ms Meghana informed that she received the loan within 8 days of the application and that she also repays her loan on time. Informing about the facility of reduced interest rates with timely repayment of previous loans under Svanidhi, the Prime Minister enquired if she has applied for any further loans under the scheme. Ms Meghna expressed her desire to apply for future loans and also informed the Prime Minister about employing 25 women in her catering business.
She also informed about availing the training for tailoring under PM Kaushal Vikas Yojna where 100 women are employed, and exporting handmade quilts to the USA and Canada. Ms Meghana thanked the Prime Minister for all the available government schemes and informed that she also urges people from the community to avail of them. The Prime Minister remarked that Ms Meghna’s successes can prove to be a boon not just for her but other women and emphasized the government’s commitment to serving such determined people.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପୁଅକୁ ପାଠ ପଢ଼ିବା ପାଇଁ ଫ୍ରାନ୍ସ ପଠାଇଲେ ମୁଦ୍ରା ହିତାଧିକାରୀ ଏକକ ମାଆ
ପିଏମ୍ କୌଶଳ ବିକାଶ ଯୋଜନା ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଶିକ୍ଷିତ ମୁମ୍ବାଇର ମେଘନା ଆମେରିକା ଏବଂ କାନାଡାକୁ ହାତ ତିଆରି ରେଜେଇ ରପ୍ତାନି କରୁଛନ୍ତି
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କୁ ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ପ୍ରେରଣା ବୋଲି କହିଛନ୍ତି
16 DEC 2023 6:06PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ବିକଶିତ ଭାରତ ସଂକଳ୍ପ ଯାତ୍ରାର ହିତାଧିକାରୀ ମାନଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନା କରିବା ସହ ସେମାନଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଥିଲେ । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରାଜସ୍ଥାନ, ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ, ଛତିଶଗଡ଼, ତେଲେଙ୍ଗାନା ଏବଂ ମିଜୋରାମରେ ବିକଶିତ ଭାରତ ସଂକଳ୍ପ ଯାତ୍ରାକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଥିଲେ ।
ମୁମ୍ବାଇର ଜଣେ ଏକକ ମାଆ ତଥା ଭିବିଏସ୍‌ୱାଇ ହିତାଧିକାରୀ ମେଘନା, ଯିଏ କି ଏକ କ୍ୟାଟରିଂ ବ୍ୟବସାୟର ମାଲିକ ଅଟନ୍ତି, ସେ ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନା ମାଧ୍ୟମରେ ୯୦,୦୦୦ ଟଙ୍କାର ଋଣ ନେବା ବିଷୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଅବଗତ କରାଇଥିଲେ , ଯାହା ତାଙ୍କୁ ବାସନ କିଣିବା ଏବଂ ତାଙ୍କ ବ୍ୟବସାୟକୁ ଆଗକୁ ନେବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥିଲା । ମୁଦ୍ରା ଯୋଜନା ଏବଂ ସ୍ୱନିଧି ଯୋଜନା ସହାୟତାରେ ସେ ନିଜର କ୍ୟାଟରିଂ ବ୍ୟବସାୟ ସମ୍ପ୍ରସାରଣ କରିଥିବାରୁ ବର୍ତ୍ତମାନ ଫ୍ରାନ୍ସରେ ପଢୁଥିବା ତାଙ୍କ ପୁଅ ପାଇଁ ଶିକ୍ଷା ଋଣ ପାଇଥିବା ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ ସେ ସୂଚନା ଦେଇଥିଲେ ।
ଋଣ ଆବେଦନର ସରଳ ପ୍ରକ୍ରିୟା ବିଷୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କୁ ପଚାରିବା ଉପରେ ଶ୍ରୀମତୀ ମେଘନା ସୂଚନା ଦେଇଥିଲେ ଯେ ଆବେଦନର ୮ ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ସେ ଋଣ ପାଇଛନ୍ତି ଏବଂ ସେ ମଧ୍ୟ ଠିକ୍ ସମୟରେ ଋଣ ପରିଶୋଧ କରନ୍ତି । ସ୍ୱନିଧି ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ପୂର୍ବ ଋଣ ଠିକ୍ ସମୟରେ ପରିଶୋଧ କରିବା ସହିତ ସୁଧ ହାର ହ୍ରାସ କରିବାର ସୁବିଧା ବିଷୟରେ ସୂଚନା ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପଚାରିଥିଲେ ଯେ ସେ ଏହି ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ଆଉ କୌଣସି ଋଣ ପାଇଁ ଆବେଦନ କରିଛନ୍ତି କି? ଶ୍ରୀମତୀ ମେଘନା ଭବିଷ୍ୟତ ଋଣ ପାଇଁ ଆବେଦନ କରିବାକୁ ଇଚ୍ଛା ପ୍ରକାଶ କରିବା ସହ ତାଙ୍କ କ୍ୟାଟରିଂ ବ୍ୟବସାୟରେ ୨୫ ଜଣ ମହିଳାଙ୍କୁ ନିୟୋଜିତ କରିବା ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଅବଗତ କରାଇଥିଲେ ।
ପିଏମ୍ କୌଶଳ ବିକାଶ ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ୧୦୦ ଜଣ ମହିଳା ନିୟୋଜିତ ଥିବା ବେଳେ ସେଠାରେ ଟେଲରିଂ ପାଇଁ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ନେବା ଏବଂ ଆମେରିକା ଏବଂ କାନାଡାକୁ ହାତ ତିଆରି ରେଜେଇ ରପ୍ତାନି କରିବା ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ ସେ ସୂଚନା ଦେଇଥିଲେ । ଶ୍ରୀମତୀ ମେଘନା ଉପଲବ୍ଧ ସମସ୍ତ ସରକାରୀ ଯୋଜନା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇବା ସହ ସମୁଦାୟର ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଏହାର ଲାଭ ଉଠାଇବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି ବୋଲି ସୂଚନା ଦେଇଛନ୍ତି । ମେଘନାଙ୍କ ସଫଳତା କେବଳ ତାଙ୍କ ପାଇଁ ନୁହେଁ , ବରଂ ଅନ୍ୟ ମହିଳାମାନଙ୍କ ପାଇଁ ବରଦାନ ସାବ୍ୟସ୍ତ ହୋଇପାରେ ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଥିଲେ ଏବଂ ଏଭଳି ନିଷ୍ଠାପର ଲୋକଙ୍କ ସେବା କରିବା ପାଇଁ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ।