Prime Minister's Office
‘Modi ki Guarantee ki Gadi’ welcomed with auspicious rituals in Kashmir
PM interacts with milk vendor Ms Nazia Nazir, a VBSY Beneficiary from Sheikh Pura, Jammu & Kashmir
“Enthusiasm for VBSY in Jammu & Kashmir sends a positive message to rest of the country: PM”
09 DEC 2023 2:47PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra (VBSY) via video conferencing today. Viksit Bharat Sankalp Yatra is being undertaken across the country to attain saturation of flagship schemes of the government by ensuring that the benefits of these schemes reach all targeted beneficiaries in a time-bound manner.
Interacting with Ms Nazia Nazir, a milk vendor and VBSY beneficiary from Sheikh Pura, Jammu & Kashmir, the Prime Minister asked about her family members. She replied that her husband is an auto driver and her two children attain education from government schools in the UT.
Upon the Prime Minister's enquiry about the apparent changes in her village compared to previous years, Ms Nazia Nazir replied that the Jal Jeevan Mission proved to be a game changer with clean and safe tapped water supply reaching their homes where water issues once prevailed. She also thanked the Prime Minister for the benefits of gas connections under the Ujjwala Yojna, education in government schools and extending PMGKAY for another 5 years. Shri Modi also enquired about the experience and impact of the VBSY van in her village. She replied that the people welcomed it by rituals performed on auspicious occasions according to the Kashmiri culture.
Prime Minister Modi expressed delight upon interaction with Ms Nazia Nazir. He also expressed confidence in the women power of Kashmir, who by availing the benefits of the government are educating their children and moving forward with the intention of the development of the nation. “Your enthusiasm is a source of strength for me”, he said, noting the enthusiasm for VBSY in Jammu & Kashmir sends a positive message to the rest of the country. He further added that it is a guarantee of the bright future of the new generations. He expressed satisfaction that people from around the country are joining the bandwagon of development and lauded the contributions of the people of Jammu & Kashmir.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
କାଶ୍ମୀରରେ ଶୁଭ ରୀତିନୀତି ସହ 'ମୋଦି କି ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି କି ଗାଡି’ କୁ ସ୍ବାଗତ
ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀରର ଶେଖ ପୁରାର ଭିବିଏସୱାଇ ହିତାଧିକାରୀ ଦୁଗ୍ଧ ବିକ୍ରେତା ଶ୍ରୀମତୀ ନାଜିଆ ନାଜିରଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀରରେ ଭିବିଏସ୍ୱାଇ ପାଇଁ ଉତ୍ସାହ ସାରା ଦେଶକୁ ଏକ ସକାରାତ୍ମକ ବାର୍ତ୍ତା ଦେଇଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
09 DEC 2023 2:47PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ବିକଶିତ ଭାରତ ସଂକଳ୍ପ ଯାତ୍ରା (ଭିବିଏସୱାଇ)ର ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି । ଏହି ଯୋଜନାଗୁଡ଼ିକର ସୁଫଳ ଯେପରି ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ସମୟରେ ସମସ୍ତ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ପାଖରେ ପହଂଚିପାରିବ ସେଥିପାଇଁ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରମୁଖ ଯୋଜନାଗୁଡିକର ସମନ୍ୱୟ ହାସଲ କରିବା ପାଇଁ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ବିକାଶିତ ଭାରତ ସଂକଳ୍ପ ଯାତ୍ରା କରାଯାଉଛି ।
ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀରର ଶେଖ୍ ପୁରାର ଜଣେ ଦୁଗ୍ଧ ବିକ୍ରେତା ତଥା ଭିବିଏସୱାଇ ହିତାଧିକାରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ନାଜିଆ ନାଜିରଙ୍କ ସହ କଥାବାର୍ତ୍ତା କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କ ପରିବାର ସଦସ୍ୟଙ୍କ ବିଷୟରେ ପଚାରିଥିଲେ । ସେ ଉତ୍ତର ଦେଇଥିଲେ ଯେ ତାଙ୍କ ସ୍ୱାମୀ ଜଣେ ଅଟୋ ଡ୍ରାଇଭର ଏବଂ ତାଙ୍କର ଦୁଇ ପିଲା କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ସରକାରୀ ବିଦ୍ୟାଳୟରୁ ଶିକ୍ଷା ଲାଭ କରନ୍ତି ।
ପୂର୍ବ ବର୍ଷ ଗୁଡ଼ିକ ତୁଳନାରେ ତାଙ୍କ ଗାଁରେ ଦେଖାଯାଉଥିବା ପରିବର୍ତ୍ତନ ବିଷୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅନୁସନ୍ଧାନ ପରେ ଶ୍ରୀମତୀ ନାଜିଆ ନାଜିର ଉତ୍ତର ଦେଇଥିଲେ ଯେ ଜଳ ଜୀବନ ମିଶନ ଏକ ଗେମ୍ ଚେଞ୍ଜର ସାବ୍ୟସ୍ତ ହୋଇଛି ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ଘରେ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଏବଂ ସୁରକ୍ଷିତ ଜଳ ଯୋଗାଣ ପହଞ୍ଚିଛି ଯେଉଁଠାରେ ଏକଦା ଜଳ ସମସ୍ୟା ରହିଥିଲା । ଉଜ୍ଜ୍ୱଳା ଯୋଜନାରେ ଗ୍ୟାସ ସଂଯୋଗ, ସରକାରୀ ବିଦ୍ୟାଳୟରେ ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ପିଏମଜିକେଏୱାଇକୁ ଆଉ ୫ ବର୍ଷ ପାଇଁ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ ସେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ତାଙ୍କ ଗାଁରେ ଭିବିଏସୱାଇ ରଥର ଅଭିଜ୍ଞତା ଏବଂ ପ୍ରଭାବ ବିଷୟରେ ମଧ୍ୟ ପଚାରି ବୁଝିଥିଲେ । ଏହାର ଉତ୍ତରରେ ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ କାଶ୍ମୀର ସଂସ୍କୃତି ଅନୁଯାୟୀ ଶୁଭ ଅବସରରେ କରାଯାଇଥିବା ରୀତିନୀତି ଦ୍ୱାରା ଲୋକମାନେ ଏହାକୁ ସ୍ୱାଗତ କରିଥିଲେ।
ଶ୍ରୀମତୀ ନାଜିଆ ନାଜିରଙ୍କ ସହ କଥାବାର୍ତ୍ତା ପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି । ସେ କାଶ୍ମୀରର ମହିଳା ଶକ୍ତି ଉପରେ ଆସ୍ଥା ପ୍ରକଟ କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁମାନେ ସରକାରଙ୍କ ସୁବିଧା ପାଇ ନିଜ ପିଲାମାନଙ୍କୁ ଶିକ୍ଷା ଦେଉଛନ୍ତି ଏବଂ ଦେଶର ବିକାଶ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଆଗକୁ ବଢୁଛନ୍ତି । ଜମ୍ମୁ-କଶ୍ମୀରରେ ଭିବିଏସ୍ୱାଇ ପାଇଁ ଯେଉଁ ଉତ୍ସାହ ରହିଛି ତାହା ସାରା ଦେଶକୁ ଏକ ସକାରାତ୍ମକ ବାର୍ତ୍ତା ଦେଉଛି ବୋଲି ଉଲ୍ଲେଖ କରି ସେ କହିଛନ୍ତି, "ଆପଣଙ୍କ ଉତ୍ସାହ ମୋ ପାଇଁ ଶକ୍ତିର ଉତ୍ସ"। ଏହା ନୂଆ ପିଢ଼ିର ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଭବିଷ୍ୟତର ଗ୍ୟାରେଣ୍ଟି ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି। ସମଗ୍ର ଦେଶର ଲୋକମାନେ ବିକାଶର ଚକ୍ରାନ୍ତରେ ସାମିଲ ହେଉଥିବାରୁ ସେ ସନ୍ତୋଷ ବ୍ୟକ୍ତ କରିବା ସହ ଜମ୍ମୁ-କଶ୍ମୀରବାସୀଙ୍କ ଅବଦାନକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ।