প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
শেংলবা থৌরমশিংগা লোয়ননা কাস্মিরদা ‘মোদী কি গরেন্তি কি গারি’ তরাম্না ওকখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা জম্মু অমসুং কাস্মিরদগী বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরি অমা, শঙ্গোম য়োনবী নাজিয়া নাজিরগা ৱারি শানখ্রে
“জম্মু অমসুং কাস্মিরদা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগীদমক হরাওবা অসিনা লৈবাক্কী অতৈ মফমদা অফবা পাউজেল অমা পীরে: প্রধান মন্ত্রী”
09 DEC 2023 2:47PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরিশিংগা ৱারি শানখ্রে। অকক্নবা মতম অমগী মনুংদা সরকারনা পায়খৎলিবা স্কিমশিংগী কান্নবশিং ফংফম থোকপা বেনিফিসরিশিংদা মপুংফানা য়ৌহন্নবা লৈবাক শীনবা থুংনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা পাংথোক্লি।
জম্মু অমসুং কাস্মিরদগী বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরি অমা, শঙ্গোম য়োনবী নাজিয়া নাজিরগা ৱারি শানবদা, প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ইমুং-মনুংগী মরমদা হংখি। মহাক্না পাউখুম পীখি মদুদি মহাক্কী মপুরোইবা ওতো থৌবা অমনি অমসুং মহাক্কী অঙাং অনিমক সরকারগী স্কুলদা তম্লি।
হৌখিবা চহিশিংগা চাংদম্নবদা মহাক্কী খুঙ্গংদা করি অহোংবা পুরকপা উরবগে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হংবদা, নাজিয়া নাজিরনা হায়খি মফম অমদা ঈশিং ফংবদগী অৱাবা লৈরম্বা অদু মখোয়গী য়ুমদা অফবা থক্নবা তোতি ঈশিং ফংদুনা অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্লে। উজৱালা য়োজনাগী মখাদা গ্যস কন্নেক্সন ফংবা, সরকারগী স্কুলশিংদা লাইরিক তম্বা অমসুং অতোপ্পা চহি ৫ পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই শাংদোকপগীদমক মহাক্না প্রধান মন্ত্রী থাগৎপা ফোঙদোকখি। মহাক্কী খুঙ্গংদা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা ভেন য়ৌরকপদা ফাওবা ৱাখল অমসুং কান্নবগী মতাংদা শ্রী মোদীনা হংখি। মহাক্না হায়খি কাস্মিরগী নাৎকা মরী লৈনবা শেংলবা থৌরমশিংগা লোয়ননা যাত্রা অসি মীয়াম্না তরাম্না ওকখি।
নাজিয়া নাজিরগা ৱারি শান্নবদা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। মখোয়গী অঙাংশিং লাইরিক তমহনবদা সরকারগী কান্নবশিং ফংলিবা অমসুং লৈবাক অসি চাউখৎনবা অনিংবগা লোয়ননা মাঙলোমদা চঙশিল্লিবা কাস্মিরগী নুপীশিংগী শক্তিদা প্রধান মন্ত্রীনা থাজবা ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অদোমগী থৱায় য়াওবা অসি ঐঙোন্দা থৌনাগী হৌরকফম অমনি। জম্মু অমসুং কাস্মিরদা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগীদমক হরাওবা অসিনা লৈবাক্কী অতৈ মফমদা অফবা পাউজেল অমা পীরে। লৈবাক শীনবা থুংবগী মীয়াম চাউখৎপগী গারি তোংবদা মহাক্না অপেনবা ফোঙদোকখি অমসুং জম্মু অমসুং কাস্মিরগী মীয়ামগী মতেংগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখি।

Prime Minister's Office
‘Modi ki Guarantee ki Gadi’ welcomed with auspicious rituals in Kashmir
PM interacts with milk vendor Ms Nazia Nazir, a VBSY Beneficiary from Sheikh Pura, Jammu & Kashmir
“Enthusiasm for VBSY in Jammu & Kashmir sends a positive message to rest of the country: PM”
09 DEC 2023 2:47PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra (VBSY) via video conferencing today. Viksit Bharat Sankalp Yatra is being undertaken across the country to attain saturation of flagship schemes of the government by ensuring that the benefits of these schemes reach all targeted beneficiaries in a time-bound manner.
Interacting with Ms Nazia Nazir, a milk vendor and VBSY beneficiary from Sheikh Pura, Jammu & Kashmir, the Prime Minister asked about her family members. She replied that her husband is an auto driver and her two children attain education from government schools in the UT.
Upon the Prime Minister's enquiry about the apparent changes in her village compared to previous years, Ms Nazia Nazir replied that the Jal Jeevan Mission proved to be a game changer with clean and safe tapped water supply reaching their homes where water issues once prevailed. She also thanked the Prime Minister for the benefits of gas connections under the Ujjwala Yojna, education in government schools and extending PMGKAY for another 5 years. Shri Modi also enquired about the experience and impact of the VBSY van in her village. She replied that the people welcomed it by rituals performed on auspicious occasions according to the Kashmiri culture.
Prime Minister Modi expressed delight upon interaction with Ms Nazia Nazir. He also expressed confidence in the women power of Kashmir, who by availing the benefits of the government are educating their children and moving forward with the intention of the development of the nation. “Your enthusiasm is a source of strength for me”, he said, noting the enthusiasm for VBSY in Jammu & Kashmir sends a positive message to the rest of the country. He further added that it is a guarantee of the bright future of the new generations. He expressed satisfaction that people from around the country are joining the bandwagon of development and lauded the contributions of the people of Jammu & Kashmir.