প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
'মোদীৰ গেৰাণ্টীৰ গাড়ী'ক কাশ্মীৰত শুভ অনুষ্ঠানেৰে আদৰণি
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জম্মু আৰু কাশ্মীৰৰ শ্বেখ পুৰাৰ ভিবিএছৱাই হিতাধিকাৰী, গাখীৰ বিক্ৰেতা শ্ৰীমতী নাজিয়া নজিৰৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে
"জম্মু-কাশ্মীৰত ভিবিএছৱাইৰ প্ৰতি উৎসাহ দেশৰ বাকী অংশৰ বাবে এক ইতিবাচক বাৰ্তা: প্ৰধানমন্ত্ৰী"
09 DEC 2023 2:47PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা (ভিবিএছৱাই)ৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে। চৰকাৰৰ প্ৰধান আঁচনিসমূহৰ সুবিধা লাভৰ বাবে দেশজুৰি বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা আৰম্ভ কৰা হৈছে যাতে এই কথা সুনিশ্চিত কৰিব পৰা যায় যে এই আঁচনিসমূহৰ লাভ সকলো নিৰ্ধাৰিত হিতাধিকাৰীৰ ওচৰলৈ সময়মতে গৈ পায়।
জম্মু-কাশ্মীৰৰ শ্বেখ পুৰাৰ পৰা অহা গাখীৰ বিক্ৰেতা তথা ভিবিএছৱাইৰ হিতাধিকাৰী শ্ৰীমতী নাজিয়া নজিৰৰ সৈতে মত বিনিময় কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ পৰিয়ালৰ সদস্যসকলৰ বিষয়ে সোধপোছ কৰে। তেওঁ উত্তৰ দিয়ে যে তেওঁৰ স্বামী এজন অটো চালক আৰু তেওঁৰ দুটা সন্তান ইউটিৰ চৰকাৰী বিদ্যালয়ত পঢ়ি আছে।
বিগত বছৰবোৰৰ তুলনাত নিজৰ গাঁৱত হোৱা স্পষ্ট পৰিৱৰ্তনৰ বিষয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সোধা-পোছা কৰাত শ্ৰীমতী নাজিয়া নজিৰে উত্তৰ দিয়ে যে জল জীৱন মিছন এক গেম চেঞ্জাৰ হিচাপে প্ৰতিপন্ন হৈছে, য'ত নলেৰে স্বচ্ছ আৰু সুৰক্ষিত পানীৰ যোগান তেওঁলোকৰ ঘৰলৈ হৈ আছে, য'ত আগতে পানীৰ সমস্যা আছিল। তেওঁ উজ্জ্বলা যোজনাৰ অধীনত গেছ সংযোগৰ সুবিধা, চৰকাৰী বিদ্যালয়ত শিক্ষা আৰু PMGKAY আৰু ৫ বছৰৰ বাবে বৃদ্ধি কৰাতো প্ৰধানমন্ত্ৰীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে তেওঁৰ গাঁৱত ভিবিএছৱাই ভ্যানৰ অভিজ্ঞতা আৰু প্ৰভাৱৰ বিষয়েও সোধা-পোছা কৰে। তেওঁ উত্তৰ দিয়ে যে জনসাধাৰণে কাশ্মীৰী সংস্কৃতি অনুসৰি শুভ অনুষ্ঠানত কৰা আচাৰ-ব্যৱহাৰেৰে ইয়াক আদৰণি জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে শ্ৰীমতী নাজিয়া নজিৰৰ সৈতে মত বিনিময়ত আনন্দ প্ৰকাশ কৰে। তেওঁ কাশ্মীৰৰ নাৰী শক্তিৰ ওপৰতো আস্থা প্ৰকাশ কৰে, যি চৰকাৰৰ পৰা লাভ কৰা সুবিধা গ্ৰহণ কৰি নিজৰ সন্তানক শিক্ষিত কৰি দেশৰ উন্নয়নৰ উদ্দেশ্যেৰে আগবাঢ়িছে। তেওঁ কয়, “আপোনালোকৰ উৎসাহ মোৰ বাবে শক্তিৰ উৎস”, জম্মু-কাশ্মীৰত ভিবিএছৱাইৰ প্ৰতি থকা উৎসাহ দেখি দেশৰ বাকী অংশলৈ এটা ইতিবাচক বাৰ্তা যায়। তেওঁ লগতে কয় যে ই নতুন প্ৰজন্মৰ উজ্জ্বল ভৱিষ্যতৰ গেৰাণ্টী। তেওঁ এই কথাত সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে যে দেশৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ লোক উন্নয়নৰ গতিত অন্তৰ্ভুক্ত হৈ আছে আৰু তেওঁ জম্মু-কাশ্মীৰৰ জনসাধাৰণৰ অৱদানৰ প্ৰশংসা কৰে।

Prime Minister's Office
‘Modi ki Guarantee ki Gadi’ welcomed with auspicious rituals in Kashmir
PM interacts with milk vendor Ms Nazia Nazir, a VBSY Beneficiary from Sheikh Pura, Jammu & Kashmir
“Enthusiasm for VBSY in Jammu & Kashmir sends a positive message to rest of the country: PM”
09 DEC 2023 2:47PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra (VBSY) via video conferencing today. Viksit Bharat Sankalp Yatra is being undertaken across the country to attain saturation of flagship schemes of the government by ensuring that the benefits of these schemes reach all targeted beneficiaries in a time-bound manner.
Interacting with Ms Nazia Nazir, a milk vendor and VBSY beneficiary from Sheikh Pura, Jammu & Kashmir, the Prime Minister asked about her family members. She replied that her husband is an auto driver and her two children attain education from government schools in the UT.
Upon the Prime Minister's enquiry about the apparent changes in her village compared to previous years, Ms Nazia Nazir replied that the Jal Jeevan Mission proved to be a game changer with clean and safe tapped water supply reaching their homes where water issues once prevailed. She also thanked the Prime Minister for the benefits of gas connections under the Ujjwala Yojna, education in government schools and extending PMGKAY for another 5 years. Shri Modi also enquired about the experience and impact of the VBSY van in her village. She replied that the people welcomed it by rituals performed on auspicious occasions according to the Kashmiri culture.
Prime Minister Modi expressed delight upon interaction with Ms Nazia Nazir. He also expressed confidence in the women power of Kashmir, who by availing the benefits of the government are educating their children and moving forward with the intention of the development of the nation. “Your enthusiasm is a source of strength for me”, he said, noting the enthusiasm for VBSY in Jammu & Kashmir sends a positive message to the rest of the country. He further added that it is a guarantee of the bright future of the new generations. He expressed satisfaction that people from around the country are joining the bandwagon of development and lauded the contributions of the people of Jammu & Kashmir.