Prime Minister's Office
PM to interact with beneficiaries of Viksit Bharat Sankalp Yatra on 30th November
In a key step towards women led development, PM to launch Pradhan Mantri Mahila Kisan Drone Kendra
15,000 drones to be provided to women SHGs over next three years
PM to dedicate landmark 10,000th Jan Aushadi Kendra at AIIMS Deoghar
PM to also launch the programme to increase the number of Jan Aushadhi Kendras in the country from 10,000 to 25,000
Both initiatives mark the fulfilment of promises announced by the Prime Minister during this year’s Independence Day speech
29 NOV 2023 11:59AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will interact with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra on 30th November at 11 AM via video conferencing. Viksit Bharat Sankalp Yatra is being undertaken across the country with the aim to attain saturation of flagship schemes of the government through ensuring that the benefits of these schemes reach all targeted beneficiaries in a time bound manner.
It has been the constant endeavour of the Prime Minister to ensure women led development. In yet another step in this direction, Prime Minister will launch Pradhan Mantri Mahila Kisan Drone Kendra. It will provide drones to women Self Help Groups (SHGs) so that this technology can be used by them for livelihood assistance. 15,000 drones will be provided to women SHGs in the course of the next three years. Women will also be provided necessary training to fly and use drones. The initiative will encourage the use of technology in agriculture.
Making healthcare affordable and easily accessible has been the cornerstone of the Prime Minister’s vision for a healthy India. One of the major initiatives in this direction has been the establishment of Jan Aushadhi Kendra to make medicines available at affordable prices. During the programme, Prime Minister will dedicate the landmark 10,000th Jan Aushadi Kendra at AIIMS, Deoghar. Further, Prime Minister will also launch the programme to increase the number of Jan Aushadhi Kendras in the country from 10,000 to 25,000.
Both these initiatives of providing drones to women SHGs and increasing the number of Jan Aushadhi Kendras from 10,000 to 25,000 were announced by the Prime Minister during his Independence Day speech earlier this year. The programme marks the fulfilment of these promises.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না বিকশিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী বেনিফিশরীশিংগা নবেম্বর 30দা উন্নগনি
নুপীনা লমজিংদুনা চাউখৎহনবগী মরু ওইবা খোঙথাং অমা ওইনা, পি.এম.না প্রধান মন্ত্রী মহিলা কিসান দ্রোন কেন্দ্র হৌদোক্লগনি
মথংগী চহি অহুমদা নুপী SHGশিংদা দ্রোন 15,000 হেন্না য়েন্থোক্লগনি
পি.এম.না মশক নাইরবা 10,000শুবা জন ঔশধী কেন্দ্র অসিবু এমস দেওঘরদা মীয়ামদা খুৎশিন্নরগনি
পি.এম.না লৈবাক্কী জন ঔশধী কেন্দ্র মশিংবু 10,000দগী 25,000 ফাওবা হেনগৎহন্নবা প্রোগ্রাম অমা হৌদোক্লগনি
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী নিংতম্বা নুমিৎকী ৱারোলদা লাউথোকখিবা ৱাশকপু খোঙথাং অনি অসিনা মপুং ফাহল্লগনি
29 NOV 2023 11:59AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নবেম্বর 30গী অয়ুক্কী পুং 10.00 তাবা মতমদা বিকশিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী বেনিফিশরীশিংগা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা ৱারী শাগনি। বিকশিৎ ভারত সঙ্কল্প য়াত্রা অসিদি সরকারগী স্কিম খুদিংগী কান্নবশিংবু পান্দম ওইরিবা বেনিফিশরীশিংগী মফমদা অকক্নবা মতমগী মনুংদা শোইদনা য়ৌহন্নবা হোৎনদুনা সরকারগী গ্লেগশিপ স্কিম খুদিংবু চাদা চাম্মা সেচ্যুরেসন তৌহন্নবগীদমক্তা লৈবাক শিনবা থুংনা পায়খৎপা খোঙথাং অমনি।
নুপীশিংনা লমজিংদুনা চাউখৎ থৌরাং পুরকহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা লেপ্তনা হোৎনদুনা লাক্লি। মাইকৈ অসিদা থাংজিনবা অতোপ্পা খোঙথাং অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী মহিলা কিসান দ্রোন কেন্দ্র হৌদোকখ্রে। মসিনা নুপী সেল্ফ হেল্প গ্রুপ (SHG)শিংদা দ্রোন পীদুনা তেক্নোলোজী অসিনা মখোয়গী নোংমগী পুন্সি মহিং তানবদা তেংবাংহনগনি। মথংগী চহি অহুমগী মনুংদা, নুপী সেল্ফ হেল্প গ্রুপ (SHG)শিংদা দ্রোন 15,000 পীগনি। দ্রোনশিংবু করম্না পায়গনি অমসুং শিজিন্নগনি হায়বগী মতাংদা নুপীশিং অসিদা তঙাই ফদবা ত্রেনিংসু পীগনি। খোঙথাং অসিনা লৌউ-শিংউবদা দ্রোন শিজিন্নবগী থৌওংবু পুক্নিং থৌগৎকনি।
হেল্থকেয়রগী মমল হোংথহন্দুনা মীপুম খুদিংদা লাইনা য়ৌহন্নবা হোৎনবসিনা প্রধান মন্ত্রীগী হকশেল ফবা ভারত অমগী মঙলানগী মরু ওইবা য়ুম্বী ওইদুনা লাক্লি। মাইকৈ অসিদা পায়খৎপা মরু ওইবা খোঙথাং অমদি হিদাক-লাংথকশিংবু অহোঙবা মমলদা ফংহন্নবগীদমক্তা জন ঔশধী কেন্দ্র লিংখৎখিবনা ওইরি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিগী মনুংদা 10,000শুবা জন ঔশধী কেন্দ্র অসিবু দেওঘরগী এমসতা লৈবাক মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি। মখা তারকপদা, প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক্কী জন ঔশধী কেন্দ্র মশিংবু 10,000দগী 25,000দা হেনগৎহন্নবা প্রোগ্রাম অমসু হৌদোক্কনি।
নুপী SHGশিংদা দ্রোন পীথবা অমসুং জন ঔশধী কেন্দ্র মশিংবু 10,000দগী 25,000 ফাওবা হেনগৎহনবগী খোঙথাং অনিমক প্রধান মন্ত্রীনা চহিসিগী মতম খরগী মমাংদা, মহাক্কী নিংতম্বা নুমিৎকী লৈবাক মীয়ামদা থম্বা ৱারোলদা লাউথোকখিবনি। থৌরম অসিনা মহাক্কী ৱাশক মপুং ফাহল্লে হায়না পাউদম্লি।