Prime Minister's Office
PM delighted as India's medal tally reaches historic 100 at Asian Para Games
28 OCT 2023 11:41AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, expressed joy as Indian athletes won their 100th medal at the Hangzhou Asian Para Games today.
He hailed the athletes, coaches and their support system for the historic feat.
The Prime Minister posted on X:
"100 MEDALS at the Asian Para Games! A moment of unparalleled joy. This success is a result of the sheer talent, hard work, and determination of our athletes.
This remarkable milestone fills our hearts with immense pride. I extend my deepest appreciation and gratitude to our incredible athletes, coaches and the entire support system working with them.
These triumphs inspire us all. They serve as a reminder that nothing is impossible for our youth."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଏସିଆନ୍ ପାରା ଗେମ୍ସରେ ଭାରତର ପଦକ ସଂଖ୍ୟା ଐତିହାସିକ ୧୦୦ରେ ପହଞ୍ଚିଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆନନ୍ଦିତ
28 OCT 2023 11:41AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ହାଙ୍ଗଜୋ ଏସୀୟ ପାରା ଗେମ୍ସରେ ଭାରତୀୟ ଆଥଲେଟ୍ ମାନେ ସେମାନଙ୍କର ୧୦୦ତମ ପଦକ ଜିତିଥିବାରୁ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ।
ଏହି ଐତିହାସିକ ସଫଳତା ପାଇଁ ସେ ଆଥଲେଟ୍, ପ୍ରଶିକ୍ଷକ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ସମର୍ଥନ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟ୍ବିଟର ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
ଏସୀୟ ପାରା ଗେମ୍ସରେ ୧୦୦ ପଦକ ! ଅତୁଳନୀୟ ଆନନ୍ଦର ମୁହୂର୍ତ୍ତ । ଏହି ସଫଳତା ଆମ ଆଥଲେଟମାନଙ୍କ ର ଦକ୍ଷତା, କଠିନ ପରିଶ୍ରମ ଏବଂ ସଂକଳ୍ପର ଫଳ ।
ଏହି ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଆମ ହୃଦୟକୁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗର୍ବରେ ଭରି ଦେଇଛି । ମୁଁ ଆମର ଅବିଶ୍ୱସନୀୟ ଆଥଲେଟ୍, ପ୍ରଶିକ୍ଷକ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ସହିତ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ସମଗ୍ର ସମର୍ଥନ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ଗଭୀର ପ୍ରଶଂସା ଏବଂ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଉଛି ।
ଏହି ବିଜୟ ଆମ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଇଥାଏ। ଆମ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ପାଇଁ କିଛି ବି ଅସମ୍ଭବ ନୁହେଁ ବୋଲି ସେମାନେ ସ୍ମରଣ କରାଇ ଦେଉଛନ୍ତି।