Prime Minister's Office
PM delighted as India's medal tally reaches historic 100 at Asian Para Games
28 OCT 2023 11:41AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, expressed joy as Indian athletes won their 100th medal at the Hangzhou Asian Para Games today.
He hailed the athletes, coaches and their support system for the historic feat.
The Prime Minister posted on X:
"100 MEDALS at the Asian Para Games! A moment of unparalleled joy. This success is a result of the sheer talent, hard work, and determination of our athletes.
This remarkable milestone fills our hearts with immense pride. I extend my deepest appreciation and gratitude to our incredible athletes, coaches and the entire support system working with them.
These triumphs inspire us all. They serve as a reminder that nothing is impossible for our youth."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
এসিয়ান পেরা গেমসতা পুৱারি ওইনা ভারতনা মেদল ১০০ য়ৌরকপদা প্রধান মন্ত্রী হরাওবা ফোঙদোকখ্রে
28 OCT 2023 11:41AM by PIB Imphal
ঙসি হাংঝৌ এসিয়ান পেরা গেমসতা পুৱারি ওইনা ভারতকী শান্নরোয়শিংনা মেদল ১০০শুবা ফংবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী হরাওবা ফোঙদোকখ্রে।
মহাক্না পুৱারি ওইনা মাইপাকপা অসিগীদমক শান্নরোয়শিং, কোচশিং অমসুং মখোয় মতেং পাংলিবশিং থাগৎপা ফোঙদোকখি।
এক্সতা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“এসিয়ান পেরা গেমসতা মেদল ১০০ ফংবা অসি লাম্বা লৈতনা হরাওবা অমনি। ঐখোয়গী শান্নরোয়শিংগী হৈথোই-শিংথোইবা, কন্না হোৎনবা অমসুং খাংবা কনবনা মাইপাকপা অসি ফংবা ঙম্বনি।
মসিগী মাইপাকপা অসিনা ঐখোয়গী থম্মোয় চাউথোকচবা ফাওহল্লে। শান্নরোয়শিং, কোচশিং অমসুং মখোয় মতেং পাংলিবশিং ঐনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
মাইপাকপশিং অসিনা ঐখোয়দা ইথিল পীরে। ঐখোয়গী নহারোলশিংদা তৌবা ঙমদবা অমতা লৈতে হায়বা মখোয়না ঐখোয়দা নিংশিংহল্লে”।