Ministry of Defence
Raksha Mantri visits forward posts in Arunachal Pradesh; Reviews defence preparedness along LAC
Celebrates Dussehra with troops & performs Shastra Puja at Tawang
No option but to strengthen country’s security apparatus amid current global scenario; Govt ensuring that all major weapons & platforms are made in India: Shri Rajnath Singh
24 OCT 2023 12:15PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh, on October 24, 2023, visited the forward posts in Arunachal Pradesh and carried out first-hand on-ground assessment of the operational preparedness of the Armed Forces there. He interacted with the troops deployed in the frontline locations along the Line of Actual Control (LAC) and celebrated Dussehra with them. The Raksha Mantri expressed gratitude to the unyielding spirit, unwavering commitment and unparalleled courage of the troops, who are deployed on the borders in tough conditions, but always ensure that the nation and its people are safe. The entire nation is proud of the Armed Forces and is standing with them, he said.
Shri Rajnath Singh performed Shastra Puja with the troops at Tawang, where he reiterated that Dussehra signifies the victory of good over evil. In his address, he described the righteousness and dharma of the brave Armed Forces personnel as the living testament to the ethos of the festival of Vijayadashmi.
The Raksha Mantri pointed out that the valour and commitment of the Armed Forces is one of the main reasons that India’s stature has grown on the international stage and it is now among the most powerful nations. Citing his recent tour to Italy, he stated that he paid a visit to Montone memorial (Perugia Province) which has been built to honour the contribution of Naik Yaswant Ghadge and other Indian soldiers who fought in the Italian campaign to liberate Montone in World War II. He added that not just Indians, but even Italian people pay their respects at the memorial, which is proof that the bravery of Indian soldiers is recognised globally.
In view of the current global scenario, Shri Rajnath Singh asserted that there is no option but to bolster the country’s security apparatus, underlining that all efforts are being made by the Government to strengthen the nation’s military prowess through indigenous production of defence equipment. “Under the visionary leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, giant strides have been made towards ‘Aatmanirbharta’ in defence. Earlier, we used to rely on imports to upgrade our military. But today, a number of major weapons & platforms are being manufactured within the country. Foreign companies are being encouraged to share their technology and produce the equipment in India with domestic industry. In 2014, the value of defence exports was about Rs 1,000 crore, but today we are exporting defence equipment worth thousands of crores,” he said.
The Raksha Mantri also visited the Tawang War Memorial, where he laid a wreath and offered tributes to the bravehearts who made the supreme sacrifice during the 1962 war. He was accompanied by Chief of the Army Staff General Manoj Pande; General Officer Commanding-in-Chief (GOC-in-C) Eastern Command Lt Gen RP Kalita; GOC, 4 Corps Lt Gen Manish Erry and other senior officers of the Indian Army.
Shri Rajnath Singh also visited the 4 Corps Headquarters at Tezpur in Assam. During the visit, he reviewed the operational readiness of the formation, which is deployed in one of the easternmost parts of the country. The Raksha Mantri was briefed on the infrastructure development along the LAC and the employment of cutting-edge military equipment and technology to enhance the operational efficiency of the troops deployed in the frontline. He commended the stellar work and yeoman services being rendered by all ranks of the Corps under challenging conditions.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রক্ষ মন্ত্রী অরুনাচল প্রদেসকী ফোরৱার্দ পোস্তশিংদা চৎখ্রে; এল.এ.সি পরিংদা ঙাক-শেনগী থৌরাং তৌরিবশিং হন্না য়েংশিনখ্রে
লান্মীশিংগা লোয়ননা দশেরা পাংথোকখ্রে অমসুং তৱাংদা শাস্ত্রা পুজা পাংথোকখ্রে
মালেমগী হৌজিক ওইরিবা মালেমগী ফিবম অসিদা লৈবাক্কী ঙাক-শেনগী খুৎলায় মপাঙ্গল কনখৎহনবা নত্তনা অতোপ্পা পাম্বৈ অমতা লৈতে; মরুওইবা খুৎলায়শিং অমসুং প্লেতফোর্মশিং ভারত্তা শানবা সরকারনা থবক পায়খৎলে: শ্রী রাজনাথ সিংহ
24 OCT 2023 12:15PM by PIB Imphal
ওক্তোবর ২৪,২০২৩দা রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা অরুনাচল প্রদেসকী ফোরৱার্দ পোস্তশিংদা চৎখ্রে অমসুং মফম অদুদা আমর্দ ফোর্সশিংনা ওপরেসনগী থৌরাং তৌরিবশিংগী ফিবম হকথেংননা য়েংশিনখ্রে। মহাক্না লাইন ওফ কন্ত্রোল(এল এ সি) পরিং য়াওনা ফ্রন্তলাইন মফমশিংদা লৈরিবা লান্মীশিংগা ৱারি শানখ্রে অমসুং মখোয়গা লোয়ননা দশেরা থৌরম পাংথোকমিন্নখ্রে। খুদোংচাদবা ফিবমশিংদা ঙমখৈগী শরুকশিংদা মথৌ পাংথোক্লিবা লান্মীশিংগী লাম্বা লৈত্রবা থৌনা অমসুং কৎথোকপা রক্ষ মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে অমসুং মখোয়না মরম ওইদুনা মতম পুম্নমক্তা লৈবাক অসি অমসুং মসিগী মীয়াম অশোই-অঙাম থোক্তনা লৈরিবনি। মহাক্না হায়খি আর্মদ ফোর্সশিংগীদমক লৈবাক অসিনা চাউথোকচবা ফাওরি অমসুং মখোয়গীদমক লেপ্লি।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা তৱাংদা লান্মীশিংগা লোয়ননা শাস্ত্রা পুজা পাংথোকখি অমসুং অফবনা ফত্তবা মাইথিবা পীবা অদু দশেরানা উৎলি হায়না মহাক্না অমুক হন্না ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি বিজয়াদশ্মী কুহ্মৈগী ফিদম অসি থৌনা ফরবা লান্মীশিংগী অচুম্বা অমসুং ধর্মগী অহিংবা খুদম অমনি।
রক্ষ মন্ত্রীনা হায়খি মালেমগী ফম্পাক্তা ভারতকী মিংচৎ হেনগৎলক্লিবা অসিগী মরুওইবা মরম অমদি আর্মদ ফোর্সশিংগী থৌনা অমসুং কৎথোকপা অসিনি অমসুং লৈবাক অসি হৌজিক খ্বাইদগী শক্তি লৈরবা লৈবাকশিংগী মনুংদা য়াওরে। মহাক্না হন্দক ইতালিদা চৎলুবা অদুদা, মালেমগী অনিশুবা লাঞ্জাউদা মোন্তোনে মনিং তমহন্নবা ইতালিগী লান্দা শরুক য়াখিবা নাইক যাসৱান্ত ঘারগে অমসুং ভারতকী অতোপ্পা লান্মীশিং ইকায়খুম্নবা উৎনবা শাখিবা মোন্তোনে মেমোরিএলদা মহাক চৎখি। মেমোরিএল অদুদা ভারতমচাশিং খক নত্তনা ইতালিগী মীয়াম্না ইকায়খুম্নবা উৎখিবা অসি ভারত লান্মীশিংগী থৌনা ফবা অদু মালেমগী ওইনা শকখঙবগী খুদম অমনি।
মহাক্না হায়খি মালেমগী হৌজিক ওইরিবা ফিবম অসিদা লৈবাক অসিনা মশাগী ওইনা ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং শাদুনা লৈবাক অসিগী ঙাক-শেনগী খুৎলায় মপাঙ্গল কনখৎহনবা নত্তনা অতোপ্পা পাম্বৈ অমতা লৈতে। প্রধান মন্ত্রী মোদীগী লমজিং মখাদা ঙাক-শেনগী লমদা অত্মানির্ভর ফংনবা মাইকৈদা অচৌবা থবকশিং পায়খৎলে। হান্না ঐখোয়গী লান্মীগী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ঐখোয়না মপান লৈবাকশিংদগী খুৎলায়শিং লৈরম্বনি। ঙসিদি লৈবাক অসিদা মরুওইবা খুৎলায়শিং অমসুং প্লেতফোর্মশিং শারে। মপানগী কম্পেনিশিং মখোয়গী তেক্নোলোজি শরুক য়ানবা অমসুং ভারত্তা খুৎলায়শিং শানবা পুক্নিং থৌগৎলে। ২০১৪দা দিফেন্স এক্সপোর্তকী ভেলু লুপা করোর ১,০০০ ওইরমখি অমসুং হৌজিক ঐখোয়না লুপা করোর লিশিং কয়াগী ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং মপান্দা থাদোক্লে।
রক্ষ মন্ত্রীনা তৱাং ৱার মেমোরিএলদা চৎখি অমসুং ১৯৬২গী লালদা থৱায় কৎখ্রবা অথৌবশিংগী মফমদা লৈ কত্তুনা ইকায়খুম্নবা উৎখি। মহাক্কী খোঙচৎ অদুদা চীফ ওফ আর্মি স্তাফ জেনেরেল মনোজ পান্দে; জেনেরেল ওফিসার কম্মান্দিং-ইন-চীফ ইস্তর্ন কমান্দ লেপ্তনেন্ত জেনেরেল আর.পি কলিতা; জি.ও.সি, ৪ কোর লেপ্তনেন্ত জেনেরেল মনিস ইরি অমসুং ভারত লান্মীগী অতোপ্পা সেনিয়ার ওফিসারশিং লোয়নখি।
রক্ষ মন্ত্রীনা অসামগী তেজপুরদা লৈবা ৪ কোর হেদক্বার্তরসতা চৎখি। মহাক্না লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী নোংপোক থংবা শরুক্তা ওপরেসনগী থৌরাং তৌরিবশিং হন্না য়েংশিনখি। এল.এ.সি পরিংদা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎলিবশিং অমসুং ফ্রান্তলাইন্দা লৈরিবা লান্মীশিংগী শীজিন্নরিবা অনৌবা লালগী খুৎলায়শিং অমসুং তেক্নোলোজিগী মতাংদা রক্ষ মন্ত্রীদা পাউদমখি। অরুবা ফিবম কয়াগী মখাদা কোরশিংগী রেঙ্ক খুদিংমক্না পায়খৎলিবা থাগৎনিঙাই ওইরবা থবকশিং মহাক্না শিংথাখি।