Cabinet Secretariat
National Crisis Management Committee (NCMC) reviews situation in Sikkim
04 OCT 2023 7:52PM by PIB Delhi
The National Crisis Management Committee (NCMC), under Chairmanship of Cabinet Secretary Shri Rajiv Gauba, met today and reviewed the situation in Sikkim.
The Chief Secretary, Sikkim joined the meeting through video conferencing and apprised the Committee about the latest situation in the state. He also briefed the committee about the efforts of the State government in carrying out relief and rescue measures. Home Secretary informed the Committee that the situation is being monitored 24x7 by the Central Government at highest level. Both control rooms of the Ministry of Home Affairs (MHA) are monitoring the situation and all possible help is being extended.
National Disaster Response Force (NDRF) has already deployed three teams and additional teams are on standby in Guwahati and Patna. Adequate number of teams and assets of Army and Air Force are being deployed to assist the state in rescue and restoration efforts.
Reviewing relief and rescue measures of the Central Agencies and Government of Sikkim, the Cabinet Secretary, Shri Rajiv Gauba emphasized that the evacuation of people stranded in tunnel of Chungthang dam and tourists may be taken up on priority basis. He further observed that additional teams of NDRF should be deployed and connectivity of road, telecom and power must be restored in the shortest possible time.
The Cabinet Secretary assured the Government of Sikkim that all Central agencies are ready and will be available for assistance.
The meeting was attended by Union Home Secretary, Chief Secretary of Sikkim, Secretary, M/o Power, Secretary, M/o Road Transport & Highways, Secretary, D/o Military Affairs, Secretary, D/o Telecommunications ,Secretary, D/o Water Resources, RD & GR, Member Secretary, NDMA, CISC IDS, DG, IMD, DG, NDRF and senior officers from the Ministry of Home Affairs.

মন্ত্রীমন্দলগী লোইশঙ
নেস্নেল ক্রাইসিস মেনেজমেন্ত কমিতী (এন.সি.এম.সি.)না সিক্কিমগী ফিভম য়েংশিনখ্রে
04 OCT 2023 7:52PM by PIB Imphal
কেবিনেত সেক্রেতরী শ্রী রজিব গৌবাগী চিয়ারমেনশিপ মখাদা নেস্নেল ক্রাইসিস মেনেজমেন্ত কমিতী (এন.সি.এম.সি.)না ঙসি মীফম ফমখি অমসুং সিক্কিমগী ফিভম য়েংশিনখি।
সিক্কিমগী চিফ সেক্রেতরীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা মীফমদা শরুক য়াখি অমসুং রাজ্যদা ওইরিবা খ্বাইদগী নৌবা ফিভমগী মতাংদা কমিতীদা খংহনখি। মহাক্না রিলিফ অমসুং রেসক্যুগী খোংথাংদা রাজ্য সরকারনা হোৎনরিবশিংগী মতাংদসু কমিতীদা পাউদমখি। হোম সেক্রেতরীনা কমিতীদা খংহনখি মদুদি কেন্দ্র সরকারনা খ্বাইদগী ৱাংবা থাক্তা ফিভম অসি 24x7 মোনিতর তৌরি। মিনিস্ত্রী ওফ হোম এফিয়ার্স (এম.ঐচ.এ.)গী কন্ত্রোল রুম অনিমক্না ফিভম অসি মোনিতর তৌরি অমসুং পীবা য়াবা মতেং পুম্নমক পীরি।
নেস্নেল দিজাস্তর রেস্পোন্স ফোর্স (এন.দি.আর.এফ.)না হান্ননা তীম অহুম দিপ্লোই তৌখ্রে অমসুং অহেনবা তিমশিং গুৱাহাতি অমসুং পত্নাদা থৌরাং তৌদুনা লৈরি। রেসক্যু অমসুং রেস্তোরেসনগী হোৎনরিবশিংদা রাজ্যদা তেংবাংনবগীদমক আর্মী অমসুং এয়র ফোর্সকী তিমশিং অমসুং এসেতশিংগী মতিকচাবা মশিং দিপ্লোই তৌরে।
সেন্ত্রেল এজেন্সীশিং অমসুং সিক্কিম সরকারগী রিলিফ অমসুং রেসক্যু খোংথাংশিং য়েংশিল্লদুনা কেবিনেত সেক্রেতরী শ্রী রজিব গৌবানা চুংথাং দামগী তনেলদা পন্দুনা লৈরিবা মীওইশিং অমসুং তুরিস্তশিংবু লৌথোকপগী থবক প্রায়োরিতী বেসিসতা লৌখৎপা য়াবগী মতাংদা অকনবা ৱাফম থমখি। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি এন.দি.আর.এফ.কী অহেনবা তীমশিং দিপ্লোই তৌগদবনি অমসুং অতেনবা ওইথোকপা য়াবা মতমগী মনুংদা রোদ. তেলেকোম অমসুং পাৱর কনেক্তিবিতী হঞ্জিনহনগদবনি।
কেবিনেত সেক্রেতরীনা সিক্কিম সরকারদা থাজবা পীখি মদুদি সেন্ত্রেল এজেন্সী পুম্নমক তেংবাংগীদমক থৌরাং তৌদুনা লৈরি অমসুং ফংলগনি।
মীফম অসিদা য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরী, সিক্কিমগী চিফ সেক্রেতরী, পাৱর মিনিস্ত্রীগী সেক্রেতরী, সেক্রেতরী রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী, মিলিতরী এফিয়ার্স বিভাগকী সেক্রেতরী, তেলেকমুনিকেসন বিভাগকী সেক্রেতরী, ৱাতর রিসোর্সেস, আর.দি. অমসুং জি.আর. বিভাগকী সেক্রেতরী, এন.দি.এম.এ., সি.আই.সি.এস. আই.দি.এস., দি.জি., আই.এম.দি., দি.জি., এন.দি.আর.এফ.গী মেম্বর সেক্রেতরী অমসুং মিনিস্ত্রী ওফ হোম এফিয়ার্সকী মকোকথোংবা ওফিসারশিংনা শরুক য়াখি।