Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah greets technocrats on Engineer's Day
Home Minister pays obeisance to the legendary engineer Sir M Visvesvaraya on his birth anniversary
Engineers have played a pivotal role in nation-building by contributing to every sector of the economy
In recent times their role in shaping the technological revolution has elevated India's prestige on the global stage
Visvesvaraya Ji powered our civilization with his inimitable engineering genius, designing and shaping a vast range of structures
His contributions will continue to inspire dreams in the minds of our new generations
15 SEP 2023 1:39PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has greeted technocrats on Engineer's Day. Home Minister also paid obeisance to the legendary engineer Sir M Visvesvaraya on his birth anniversary. The birth anniversary of Sir M Visvesvaraya is celebrated as Engineer’s Day.
In his post on ‘X’, Shri Amit Shah said “Engineers have played a pivotal role in nation-building by contributing to every sector of the economy. In recent times their role in shaping the technological revolution has elevated India's prestige on the global stage. May this day inspire them further to contribute to the fulfilment of our nation's dreams”.
In his another post on ‘X’, Union Home Minister and Minister of Cooperation said “Visvesvaraya Ji powered our civilization with his inimitable engineering genius, designing and shaping a vast range of structures. His contributions will continue to inspire dreams in the minds of our new generations”.

গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে অভিযন্তা দিৱস উপলক্ষে টেকনক্ৰেটসকলক সম্ভাষণ জনাইছে
কিংবদন্তি অভিযন্তা ছাৰ এম বিশ্বেশ্বৰায়ৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন গৃহমন্ত্ৰীৰ
অভিযন্তাসকলে অৰ্থনীতিৰ প্ৰতিটো খণ্ডতে অৰিহণা যোগাই ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণত এটি গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছে
শেহতীয়াভাৱে প্ৰযুক্তিগত বিপ্লৱৰ উত্থানত তেওঁলোকে পালন কৰা ভূমিকাই বিশ্ব মঞ্চত ভাৰতৰ প্ৰতিপত্তি বৃদ্ধি কৰিছে
বিশ্বেশ্বৰায় জীয়ে তেওঁৰ অনুকৰণীয় অভিযান্ত্ৰিক প্ৰতিভাৰে আমাৰ সভ্যতাক শক্তিশালী কৰি তুলিছিল, এক বিশাল পৰিসৰৰ গঠনৰ ডিজাইন কৰিছিল আৰু গঢ় দিছিল
তেওঁৰ অৱদানে আমাৰ নৱ-প্ৰজন্মৰ সপোনক অনুপ্ৰাণিত কৰি থাকিব
15 SEP 2023 1:39PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে অভিযন্তা দিৱস উপলক্ষে টেকনক্ৰেটসকলক সম্ভাষণ জনাইছে। গৃহমন্ত্ৰীয়ে লগতে কিংবদন্তি অভিযন্তা ছাৰ এম বিশ্বেশ্বৰায়ৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত তেওঁক প্ৰণাম জনায়। ছাৰ এম বিশ্বেশ্বৰায়ৰ জন্ম দিনটো অভিযন্তা দিৱস হিচাপে পালন কৰা হয়।
‘এক্স’ৰ এটা প’ষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, “অৰ্থনীতিৰ প্ৰতিটো খণ্ডতে অৰিহণা যোগাই অভিযন্তাসকলে ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণত এটি গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছে। শেহতীয়াভাৱে প্ৰযুক্তিগত বিপ্লৱৰ উত্থানত তেওঁলোকৰ ভূমিকাই বিশ্ব মঞ্চত ভাৰতৰ প্ৰতিপত্তি বৃদ্ধি কৰিছে। এই দিনটোৱে তেওঁলোকক আমাৰ ৰাষ্ট্ৰখনৰ সপোন পৰিপূৰণত অৰিহণা যোগাবলৈ অধিক অনুপ্ৰাণিত কৰক।”
‘এক্স’ত দিয়া আন এটা প’ষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰীয়ে কয়, “বিশ্বেশ্বৰায় জীয়ে তেওঁৰ অনুকৰণীয় অভিযান্ত্ৰিক প্ৰতিভাৰে আমাৰ সভ্যতাক শক্তিশালী কৰি তুলিছিল, এক বিশাল পৰিসৰৰ গঠনৰ ডিজাইন কৰিছিল আৰু গঢ় দিছিল। তেওঁৰ অৱদানে আমাৰ নৱ-প্ৰজন্মৰ সপোনক অনুপ্ৰাণিত কৰি থাকিব।”