Prime Minister's Office
Principal Secretary to the Prime Minister along with LG, Delhi undertakes an extensive site visit on 3rd September to review G20 Summit preparedness
03 SEP 2023 10:15PM by PIB Delhi
Principal Secretary to the Prime Minister, Dr PK Mishra, along with LG, Delhi Shri Vinay Kumar Saxena undertook an extensive site visit of multiple locations across Delhi to review the preparedness for the upcoming G20 Summit.
Principal Secretary is the chairman of the coordination committee related to the preparedness for the G20 Summit. In this capacity, the review exercise was undertaken by Dr P K Mishra to ensure that all things are in place on ground as planned for hosting a memorable Summit. The visit was undertaken to ensure that all the Heads of States and other international dignitaries coming for the Summit have a glimpse of India’s culture and a world class experience during the course of their visit.
Along with Bharat Mandapam, around 20 locations including Rajghat, C Hexagon - India Gate, Terminal 3 of Airport and its VIP Lounge, Aerocity area, key segments of major roads, among others, were visited and reviewed by the Principal Secretary.
Outer areas of Rajghat have been beautified as also at major locations and roundabouts in Delhi. In Bharat Mandapam, installation of 'Shiva - Nataraja’ has been done. The 27-ft Nataraja figure weighing around 20 tons has been crafted in traditional casting methods made of Ashta-dhatu. The Shiva Nataraja, the Lord of dance, installed in front of Bharat Mandapam, at the time of G20 Presidency, is the tallest bronze icon of Nataraja.
Principal Secretary also took a review of the traffic situation and advised the administration to provide adequate information to the common people about the alternative arrangements so that they have no difficulty. The arrangements at Delhi airport was also reviewed especially in terms of facilities made for welcoming the guests.
Dr Mishra also visited the technical area of the Airforce station, Palam where aircrafts of the head of states will be arriving. Senior air force officials briefed Dr Mishra about the facilities for parking the aircrafts, reception of head of States, lounges and other facilities. Emergency medical facilities have also been set up in the technical airport area.
A massive beautification drive has been undertaken by LG, Delhi which has led to greater ambience of the City. The Structures which had fallen into disuse have been renovated. Apart from Cleanliness drive many eye-catching water fountains have been installed. A large number of statues and posters have been put up across the city showing the diversity of the country which have emerged as visual delight for commuters and visitors. The national flags of G-20 countries are displayed at important places and even the statues of national animals of G-20 countries are installed. Principal Secretary to PM appreciated the work done by the teams of officials.
In order to avoid inconvenience to the public, Principal Secretary to PM along with all senior officers travelled by minibus. The visit took place between 5 PM to 8:30 PM.
He was accompanied by Advisors to the Prime Minister, Shri Amit Khare and Shri Tarun Kapoor, Chief Secretary, Commissioner of Police, as well as several other top officials during the review exercise.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপল সেক্রেতরীনা দিল্লীগী LGগা লোয়ননা G20 সম্মিৎকী শেম-শারিবা য়েংশিন্নবা সেপ্তেম্বর 3দা পাকশন্না সাইৎ বিজিৎ অমা চৎখ্রে
03 SEP 2023 10:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপল সেক্রেতরী দা. পি কে মিশ্রানা দিল্লীগী LG, শ্রী বিনয় কুমার সক্সেনাগা লোয়ননা পাঙথোক্কদৌরিবা G20 সম্মিৎকী শেম-শারিবা য়েংশিন্নবা দিল্লীদা লৈরিবা মফম কয়ামরুমদা পাকশন্না সাইৎ বিজিৎ অমা চৎখ্রে।
প্রিন্সিপল সেক্রেতরীনা G20 সম্মিৎকীদমক শেম শাবগা মরী লৈনবা কোওর্দিনেসন কম্মিতিগী চিয়রমেন ওইরি। মহাক্কী অঙম্বা থাক্তা নীংশিংহৌরগদবা সম্মিৎ অসিগী য়ুম্বু ওইনা থৌরাং তৌরিবা অসি নীংথিনা শেম শাবা ঙম্নবা দা. পি কে মিশ্রানা য়েংশিন খোঙথাং অসি পাইখৎখিবনি। সম্মিৎ অসি য়াওবা লাক্কদৌরিবা লৈবাকশিংগী মকোক পুম্নমক অমসুং অতোপ্পা ইন্তর্নেস্নেল দিগনিতরীশিংনা মখোয়গী খোঙচৎ অসিদা ভারতকী নাৎকী শক্তমশিং উবা ফংহন্নবা অমসুং মালেমগী থাক্কী এক্সপরিয়েন্স ফংহন্নবা য়েংশিনবা চৎখিবনি।
ভারত মন্দপমগা লোয়ননা রাজঘাত, সি হেক্সাগোন – ইন্দিয়া গেৎ, এয়রপোর্তকী তর্মিনেল 3 অমসুং মাগী VIP লোঞ্জ, এরোসিতী এরিয়া, মরু ওইবা লম্বীশিংগী মরু ওইবা শরুকশিং অমদি অতোপ্পা কয়া য়াওনা মফম 20রোমদা প্রিন্সিপল সেক্রেতরীনা চৎতুনা য়েংশিনখি।
রাজঘাতকী মপান থংবা শরুকশিং অমদি দিল্লীগী মরু ওইবা মফমশিং অমসুং রাউনঅবাউৎশিংসু শেমজিনখি। ভারত মন্দপমদা ‘শিব-নতরাজা’গী মীতম খিনখি। তন 20রোম ওইবা 27-ft নতরাজাগী মীতম অসি আশ্তা-ধাতুনা নাৎকী ওইবা মওংদা হৈদুনা শেমখিবনি। শিব নতরাজা, জগোইগী ইশ্বর অসি G20 প্রসিদেন্সী মনুংদা ভারত মন্দপমগী মমাংদা খিনখি, মসি নতরাজাগী খ্বাইদগী ৱাংবা শেঞ্জেংগী মীতম ওইরি।
প্রিন্সিপল সেক্রেতরীনা ত্রাফিক্কী ফীভমসু য়েংশিনখি অমসুং মীয়াম্না খুদোংচাদবা মায়োক্নদনবা থৈদোক্তুনা চৎহনগদবা অতোপ্পা লম্বেলশিংগী মরমদা ই-পাউ মতিক চানা ফংহন্নবা এদমিনিস্ত্রেসন্দসু খঙহনখি। দিল্লী এয়রপোর্ততা শেম-শারিবা মরু ওইনা মীথুংলেনশিং ওক্নবগীদমক লৈরিবা ফেসিলিতীশিং অদুসু য়েংশিনখি।
দা. মিশ্রানা লৈবাকশিংগী মকোকশিংনা তোংলকপা এয়রক্রাফশিং তাগদৌরিবা পালমগী এয়রফোর্স স্তেসনগী তেক্নিকেল এরিয়াদসু চৎখি। মকোক থোংবা এয়র ফোর্স ওফিসিএলশিংনা দা. মিশ্রাদা এয়রক্রাফশিংগী পার্কিং তৌফম, লৈবাক্কী মকোকশিং তরাম্না ওকপা, লোঞ্জ অমসুং অতোপ্পা ফেসিলিতীশিংগী মরমদা দা. মিশ্রাদা পাউদমখি। তেক্নিকেল এয়রপোর্ত্তা ইমর্জেন্সী মেদিকেল ফেসিলিতীশিংসু থমখি।
দিল্লীগী LGনা পাক্তক্ননা শেমজিনবগী থবক পাইখৎখি মসিনা সহর অসিগী মওং মতৌ ফগৎহনখি। য়েংশিনবদনা লৈরিবা স্ত্রকচরশিং নৌনা শেমজিনখি। লুনানবগী দ্রাইব চত্থবগী মথক্তা ঈশিং চাইবী কয়াসু ইন্সতোল তৌখি। লৈবাক্কী দাইভর্সিতী উৎনবা সহর শিনবা থুংবদা মীতম অমসুং পোস্তর কয়ামরুম G-20 লৈবাকশিংগী জাতিগী শাগী মীতমশিং ফাওবা খিনখি। পি.এম.গী প্রিন্সিপল সেক্রেতরীনা ওফিসিএলশিংগী তীমশিংনা তৌরিবা থবক অদুবু থাগৎখি।
মীয়ামদা খুদোংচাদবা থোকহনদনবা পি.এম.গী প্রিন্সিপল সেক্রেতরীনা অতোপ্পা মকোক থোংবা ওফিসরশিংগা লোয়ননা মিনিবস অমদা চৎখি। য়েংশিন খোঙচৎ অদু 5 PM দগী 8:30 PM ফাওবা চৎখি।
মহাক্কা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রীগী এদভাইজরশিং, শ্রী অমিত খারে অমসুং শ্রী তরুক কাপুর, চীফ সেক্রতরী, কম্মিসনর ওফ পুলিস লোয়ননা অতোপ্পা মকোক থোংবা ওফিসিএল কয়ামরুমনা য়েংশিন খোঙচৎ অদুদা শরুক য়াখি।