Prime Minister's Office
Former ISRO Chairman, Shri G. Madhavan Nair writes about Chandrayaan mission
30 AUG 2023 9:02PM by PIB Delhi
Former ISRO Chairman, Shri G. Madhavan Nair has written an article about Chandrayaan mission and the Prime Minister Shri Narendra Modi's focus on the potential of space technology and support to the scientific community.
The Prime Minister Office posted on X :
"Former @isro Chairman, Shri G. Madhavan Nair pens an insightful article on the Chandrayaan mission.
He elaborates how PM @narendramodi has always had a focus on the potential of space technology and appreciates the Prime Minister for his support to the scientific community.
https://m.timesofindia.com/why-we-must-celebrate-chandrayaan-2-too/articleshow/103181077.cms?from=mdr&from=mdr&from=mdr

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଚନ୍ଦ୍ରାୟାଣ ମିଶନ ସମ୍ପର୍କରେ ଲେଖିଲେ ଇସ୍ରୋର ପୂର୍ବତନ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଶ୍ରୀ ଜି. ମାଧବନ ନାୟାର
30 AUG 2023 9:02PM by PIB Bhubaneswar
ଇସ୍ରୋର ପୂର୍ବତନ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଜି. ମାଧବନ ନାୟାର ଚନ୍ଦ୍ରାୟାଣ ମିଶନ ସମ୍ପର୍କରେ ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ଲେଖିଛନ୍ତି । ଏହାସହ ମହାକାଶ ପ୍ରଯୁକ୍ତି ବିଜ୍ଞାନ ସମ୍ପର୍କରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଆଭିମୁଖ୍ୟ ସମ୍ବନ୍ଧରେ ସେ ଅବତାରଣା କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି ଯେ,
‘ପୂର୍ବତନ ଇସ୍ରୋ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଶ୍ରୀ ଜି. ମାଧବନ ନାୟାର ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟି ସମ୍ପନ୍ନ ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ଲେଖିଛନ୍ତି । ଭାରତର ମହାକାଶ ବିଜ୍ଞାନକୁ ନେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କର ସବୁବେଳେ ଫୋକସ ରହିଆସିଛି । ବୈଜ୍ଞାନିକ ସମୁଦାୟଙ୍କ ପ୍ରତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସାହାଯ୍ୟ, ସହଯୋଗକୁ ସେ ଭୂୟସୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।’
ଚନ୍ଦ୍ରାୟାଣ ମିଶନ ଉପରେ ପୂର୍ବତନ ଇସ୍ରୋ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଶ୍ରୀ ଜି. ମାଧବନ ନାୟାର ଏକ ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟି ସମ୍ପନ୍ନ ପ୍ରବନ୍ଧ ଲେଖିଛନ୍ତି ।
ମହାକାଶ ବିଜ୍ଞାନ ଓ ପ୍ରଯୁକ୍ତି ବିଦ୍ୟା ଉପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କର ସବୁବେଳେ ଫୋକସ ରହିଆସିଥିବା ସେ ବିସ୍ତୀର୍ଣ୍ଣ ଭାବରେ ଅବତାରଣା କରିଛନ୍ତି । ବୈଜ୍ଞାନିକ ସମୁଦାୟଙ୍କ ପ୍ରତି ରହିଥିବା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସହଯୋଗକୁ ସେ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।
- ପିଏମଓ ଭାରତ