Prime Minister's Office
PM to address B20 Summit India 2023 on 27th August
Theme of the summit is R.A.I.S.E – Responsible, Accelerated, Innovative, Sustainable and Equitable Businesses
26 AUG 2023 8:49PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the B20 Summit India 2023 in New Delhi on 27th August, 2023 at 12 noon.
B20 Summit India brings policymakers, business leaders and experts from across the world to deliberate and discuss the B20 India Communique. The B20 India Communique includes 54 recommendations and 172 policy actions for submission to G20.
The Business 20 (B20) is the official G20 dialogue forum with the global business community. Established in 2010, B20 is among the most prominent Engagement Groups in G20, with companies and business organisations as participants. The B20 works to deliver concrete actionable policy recommendations to spur economic growth and development.
The three day summit is being held from 25th to 27th August. Its theme is R.A.I.S.E – Responsible, Accelerated, Innovative, Sustainable and Equitable Businesses. It is being attended by over 1,500 delegates from about 55 countries.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଅଗଷ୍ଟ ୨୭ରେ ବି-୨୦ ସମ୍ମିଳନୀ ଇଣ୍ଡିଆ-୨୦୨୩କୁ ସମ୍ବୋଧନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ସମ୍ମିଳନୀର ବିଷୟବସ୍ତୁ ରହିଛି ଆରଏଆଇଏସଇ- ରେସପନ୍ସିବଲ(ଦାୟିତ୍ୱ), ଆସିଲରେଟେଡ୍ (ତ୍ୱରିତ), ଇନୋଭେଟିଭ୍ (ଅଭିନବ), ସସଟେନେବଲ (ସ୍ଥାୟୀ) ଏବଂ ଇକ୍ୟୁଇଟେବଲ ବିଜନେସ୍ (ବ୍ୟବସାୟରେ ସମାନତା)
26 AUG 2023 8:49PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୨୦୨୩ ଅଗଷ୍ଟ ୨୭ ମଧ୍ୟାହ୍ନ ୧୨ଟାରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ବି-୨୦ ସମ୍ମିଳନୀ ଇଣ୍ଡିଆ-୨୦୨୩କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ ।
ବି-୨୦ ସମ୍ମିଳନୀ ଇଣ୍ଡିଆ ସାରା ବିଶ୍ୱରୁ ନୀତି ନିର୍ମାତା, ବିଜନେସ୍ ଲିଡର୍ ଏବଂ ବିଶେଷଜ୍ଞମାନଙ୍କୁ ବି-୨୦ ଇଣ୍ଡିଆ କମୁନିକ୍ୟୁ ଉପରେ ବିଚାର-ବିମର୍ଷ ଏବଂ ଚର୍ଚ୍ଚା କରିବା ଲାଗି ଏକାଠି କରିବ । ବି-୨୦ ଇଣ୍ଡିଆ କମୁନିକ୍ୟୁରେ ଜି-୨୦ରେ ୫୪ ସୁପାରିସ୍ ଏବଂ ୧୭୨ ନୀତି ଦାଖଲ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ରହିଛି ।
ଦ ବିଜନେସ୍ ୨୦ (ବି-୨୦) ହେଉଛି ବୈଶ୍ୱିକ ବ୍ୟାପାର ସମୁଦାୟ ସହ ଅଧିକାରିକ ଜି-୨୦ ସଂଳାପ ମଞ୍ଚ । ୨୦୧୦ରେ ସ୍ଥାପିତ ବି-୨୦ ହେଉଛି ଜି-୨୦ରେ ସବୁଠାରୁ ପ୍ରମୁଖ ସହଭାଗିତା ସମୂହଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଅନ୍ୟତମ, ଯେଉଁଥିରେ କମ୍ପାନୀ ଏବଂ ବ୍ୟବସାୟିକ ସଙ୍ଗଠନ ଭାଗୀଦାର ଅଛନ୍ତି । ବି-୨୦ ଆର୍ଥିକ ପ୍ରଗତି ଏବଂ ବିକାଶକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ପାଇଁ ଠୋସ୍ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ଯୋଗ୍ୟ ନୀତି ସୁପାରିସ୍ କରିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।
ଅଗଷ୍ଟ ୨୫ରୁ ୨୭ ଯାଏ ୩ ଦିନ ଧରି ଏହି ସମ୍ମିଳନୀ ଆୟୋଜିତ ହେବ । ଏହାର ବିଷୟବସ୍ତୁ ରହିଛି, ଆରଏଆଇଏସଇ- ରେସପନ୍ସିବଲ(ଦାୟିତ୍ୱ), ଆସିଲରେଟେଡ୍ (ତ୍ୱରିତ), ଇନୋଭେଟିଭ୍ (ଅଭିନବ), ସସଟେନେବଲ (ସ୍ଥାୟୀ) ଏବଂ ଇକ୍ୟୁଇଟେବଲ ବିଜନେସ୍ (ବ୍ୟବସାୟରେ ସମାନତା) । ଏଥିରେ ପ୍ରାୟ ୫୫ ଦେଶରୁ ୧,୫୦୦ରୁ ଅଧିକ ପ୍ରତିନିଧି ଭାବେ ନେବେ ।