প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২৭ আগষ্টত বি-২০ ভাৰত সন্মিলন ২০২৩ সম্বোধন কৰিব
সন্মিলনৰ বিষয়বস্তু হৈছে R.A.I.S.E অৰ্থাৎ - Responsible, Accelerated, Innovative, Sustainable আৰু Equitable Businesses (দায়িত্বশীল, দ্ৰুত, উদ্ভাৱনীমূলক, দীৰ্ঘম্যাদী আৰু সমতাপূৰ্ণ ব্যৱসায়)
26 AUG 2023 8:49PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৩ চনৰ ২৭ আগষ্টত দুপৰীয়া ১২ বজাত বি-২০ ভাৰত সন্মিলন ২০২৩ ত ভাষণ দিব।
বি-২০ ছামিট ইণ্ডিয়াই সমগ্ৰ বিশ্বৰ নীতি নিৰ্ধাৰক, বাণিজ্যিক নেতা আৰু বিশেষজ্ঞসকলক লৈ বি-২০ ইণ্ডিয়া কমিউনিকৰ ওপৰত আলোচনা কৰে। জি-২০ত দাখিলৰ বাবে বি-২০ ইণ্ডিয়া কমিউনিকত ৫৪ টা পৰামৰ্শ আৰু ১৭২ টা নীতিগত ব্যৱস্থা অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে।
বিজনেছ ২০ (বি২০) হৈছে বিশ্বব্যাপী ব্যৱসায়িক সমুদায়ৰ সৈতে জি-২০ৰ চৰকাৰী আলোচনাৰ মঞ্চ। ২০১০ চনত স্থাপিত বি-২০ হৈছে জি-২০ৰ আটাইতকৈ অগ্ৰণী ‘এংগেজমেণ্ট গ্ৰুপ’বোৰৰ ভিতৰত অন্যতম, য’ত কোম্পানী আৰু ব্যৱসায়িক সংস্থাসমূহে অংশগ্ৰহণ কৰে। বি-২০-এ অৰ্থনৈতিক বিকাশ আৰু উন্নয়নক সহায় কৰিবলৈ সুনিৰ্দিষ্ট কাৰ্য্যকৰী নীতিগত পৰামৰ্শ প্ৰদানৰ কাম কৰে।
২৫ আগষ্টৰ পৰা ২৭ আগষ্টলৈ তিনিদিনীয়া শীৰ্ষ সন্মিলন অনুষ্ঠিত হৈছে। ইয়াৰ বিষয়বস্তু হৈছে R.A.I.S.E – দায়িত্বশীল, ত্বৰান্বিত, উদ্ভাৱনীমূলক, বহনক্ষম আৰু সমতাপূৰ্ণ ব্যৱসায়। ইয়াত প্ৰায় ৫৫খন দেশৰ ১৫০০ৰো অধিক প্ৰতিনিধিয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিছে।

Prime Minister's Office
PM to address B20 Summit India 2023 on 27th August
Theme of the summit is R.A.I.S.E – Responsible, Accelerated, Innovative, Sustainable and Equitable Businesses
26 AUG 2023 8:49PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the B20 Summit India 2023 in New Delhi on 27th August, 2023 at 12 noon.
B20 Summit India brings policymakers, business leaders and experts from across the world to deliberate and discuss the B20 India Communique. The B20 India Communique includes 54 recommendations and 172 policy actions for submission to G20.
The Business 20 (B20) is the official G20 dialogue forum with the global business community. Established in 2010, B20 is among the most prominent Engagement Groups in G20, with companies and business organisations as participants. The B20 works to deliver concrete actionable policy recommendations to spur economic growth and development.
The three day summit is being held from 25th to 27th August. Its theme is R.A.I.S.E – Responsible, Accelerated, Innovative, Sustainable and Equitable Businesses. It is being attended by over 1,500 delegates from about 55 countries.