Prime Minister's Office
English rendering of PM’s speech on receiving a warm welcome outside HAL airport in Bengaluru post his arrival to India
26 AUG 2023 8:13AM by PIB Delhi
Bharat Mata Ki Jai, Bharat Mata Ki Jai!
Bharat Mata Ki Jai, Bharat Mata Ki Jai!
Bharat Mata Ki Jai!
Kindly raise this slogan with me, Jai Jawan – Jai Kisan, Jai Jawan – Jai Kisan,
Next, I will be saying something more. I will say Jai Vigyan (science), and you shall say Jai Anusandhan (research). Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan! Jai Jawan – Jai Kisan, Jai Jawan – Jai Kisan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan!
With the beautiful sunrise and this splendid view in Bengaluru, when the scientists of the country offer such a great gift to the country, and make such a remarkable achievement, I witnessed the same scene also in Greece which I am witnessing in Bengaluru today. And it was the same in Johannesburg and in every corner of the world. Not only those who believe in Indian science, and can see the future, but everyone else dedicated to humanity are also full of such zeal and enthusiasm. You have come here early in the morning. I couldn't stop myself because I was in a foreign land, far away from here. So, I thought that when I return to India, I would first visit Bengaluru to salute those scientists. Now when you are travelling such a long distance, sometimes there is a delay of a few minutes. I had requested the respected Chief Minister, Deputy Chief Minister, and Governor here to not be bothered about attending the event so early in the morning, because I would leave soon after saluting the scientists. So, I had requested them; when I would come to Karnataka formally, the Chief Minister, the Deputy Chief Minister could follow the protocol. They cooperated and I express my gratitude to them and thank them.
Friends,
This is not the time for delivering my speech here, as I am very eager to meet those scientists. But I thank you because the people of Bengaluru are still living that moment with a lot of vigour and enthusiasm. I can even see small children here early in the morning. They are the future of India. Say along with me again; Bharat Mata Ki-Jai, Bharat Mata Ki-Jai, Bharat Mata Ki-Jai, Jai Jawan-Jai Kisan, Jai Jawan-Jai Kisan, Jai Jawan-Jai Kisan. Now, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan!
My heartiest thanks, friends.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারত্তা থুংলবা মতুং বেঙ্গলুরুদা লৈবা HAL এয়রপোর্তকী মপান্দা মীয়াম্না তরাম্না ওকপগী থৌরমদা পি.এম.না থমখিবা ৱারোলগী মনিপুরী ৱাহন্থোক
26 AUG 2023 8:13AM by PIB Imphal
ভারত মাতা কি জয়, ভারত মাতা কি জয়!
ভারত মাতা কি জয়, ভারত মাতা কি জয়!
ভারত মাতা কি জয়!
মসিগী স্লোগান অসি ঐহাক্কা লোয়ননা লাওবীয়ু, জয় জৱান – জয় কিসান, জয় জৱান – জয় কিসান,
মথংদা ঐহাক্না অতোপ্পা অমগা হায়জরক্কে। ঐহাক্না জয় বিজ্ঞান (সাইন্স) হায়রক্কে অদুফা অদোম্না, জয় অনুসন্ধন (রিসর্চ) হায়বীরকউ। জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধন , জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধন, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধন! জয় জৱান – জয় কিসান, জয় জৱান – জয় কিসান, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধন, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধন, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধন!
বেঙ্গলুরুগী তরু তরুবা নুমিৎকী মশেক মঙাল অসুং য়েংবদা পুক্নীং শুমহৎলবা মতৌ অসিগা লোয়ননা লৈবাক অসিগী সাইন্তিস্তশিংনা অসিগুম্বা শীংথানীংঙাই ওইরবা খুদোল তম্বা অমসুং শীংথানীংঙাই ওইরবা মাইপাকপা অসি লৈবাক অসিগীদমক পুরকপা মতমদা ঙসি ঐহাক্না বেঙ্গলুরুদা উরিবা চপ মান্নবা সিন অসিমক গ্রীসতা উবা ফংখি। অদুগা মসি জোহনেসবর্গ অমসুং মালেমগী মফম খুদিংমকক্তা চপ মান্না উখি। ভারতকী বিজ্ঞান অমসুং তুংলমচৎ উবা ঙম্বদা থাজবা থম্লিবশিং খক্তা নত্তনা মীওইবা খুনাইগীদমক কত্থোক্লিবা মীপুম খুদিংমক মসিগী ইথিল অমসুং ইনোৎ অসি ফাওখি। অদোম্না অয়ুক ঙনবা অসিদা লাক্লি। ঐহাক্না ইশাবু থিংবা ঙমখিদে মরমদি ঐহাক মফম অসিদগী লাপ্না মীরৈবাক্তা লৈখি। মরম অদিনা ঐহাক্না ভারত্তা হল্লকপা মতমদা অহানবদা বেঙ্গলুরুদা চৎতুনা হায়রিবা সাইন্তিস্তশিং অদুদা ইকাই খুম্নবা উৎখে হায়না খনখি। অদোম্না অসিগুম্বা অরাপ্পা মফম অমদগী লাকপা মতমদা করিগুম্বা মতমদা সেকেন্দ খরা থেংথবা হায়বসি মহৌশানি। ঐহাক্না ইকাই খুম্নজরবা মুখ্য মন্ত্রী, উপ মুখ্য মন্ত্রী অমসুং রাজ্যপালদা অয়ুক অঙনবদা মফম অসিদা থৌরম অসিবু শরুক য়াবা লাক্তনবা ঐহাক্না হায়জখি মরমদি ঐহাক্না সাইন্তিস্তশিংবু ইকাই খুম্নবা উৎলবা মতুংদা মফম অসিদগী অথুবা মতমদা চৎখিগনি। মরম অদুনা ঐহাক্না মখোয়দা হায়জখি; ঐহাক্না কর্নাতকাদা ফোর্মেল ওইনা লাকপা মতমদা মুখ্য মন্ত্রী, উপ মুখ্য মন্ত্রীনা প্রোতোকোল ঙাক্কদবনি। মখোয়না কোওপরেসন পীবীখি অমসুং মখোয়বু ঙমখৈ লৈতনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
মরুপশিং,
হৌজিক ঐহাক্কী ৱারোল পীবগী মতম নত্তে, মরমদি ঐহাক্না হায়রিবা সাইন্তিস্তশিং অদু উননীংবনা খৌরাংনা ঙাইরে। অদুবু ঐহাক্না বেঙ্গলুরুগী মীয়াম্বু হায়নীংঙাই লৈতনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি। অয়ুক অঙনবা অসিদা অপিকপা অঙাংশিং ফাওবা থোরকপা ঐহাক্না উরে। মখোয় অসি ভারতকী তুংগী য়ুম্বীনি। ঐহাক্কা লোয়ননা অমুকসু হায়বীয়ু; ভারত মাতা কি-জয়, ভারত মাতা কি-জয়, ভারত মাতা কি-জয়, জয় জৱান-জয় কিসান, জয় জৱান-জয় কিসান, জয় জৱান-জয় কিসান। হৌজিক অমুক, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধন, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধন, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধন, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধন, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধন!
পুম্নমকপু হন্না হন্না থাগৎচরি।