Prime Minister's Office
English rendering of PM’s speech on receiving a warm welcome outside HAL airport in Bengaluru post his arrival to India
26 AUG 2023 8:13AM by PIB Delhi
Bharat Mata Ki Jai, Bharat Mata Ki Jai!
Bharat Mata Ki Jai, Bharat Mata Ki Jai!
Bharat Mata Ki Jai!
Kindly raise this slogan with me, Jai Jawan – Jai Kisan, Jai Jawan – Jai Kisan,
Next, I will be saying something more. I will say Jai Vigyan (science), and you shall say Jai Anusandhan (research). Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan! Jai Jawan – Jai Kisan, Jai Jawan – Jai Kisan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan!
With the beautiful sunrise and this splendid view in Bengaluru, when the scientists of the country offer such a great gift to the country, and make such a remarkable achievement, I witnessed the same scene also in Greece which I am witnessing in Bengaluru today. And it was the same in Johannesburg and in every corner of the world. Not only those who believe in Indian science, and can see the future, but everyone else dedicated to humanity are also full of such zeal and enthusiasm. You have come here early in the morning. I couldn't stop myself because I was in a foreign land, far away from here. So, I thought that when I return to India, I would first visit Bengaluru to salute those scientists. Now when you are travelling such a long distance, sometimes there is a delay of a few minutes. I had requested the respected Chief Minister, Deputy Chief Minister, and Governor here to not be bothered about attending the event so early in the morning, because I would leave soon after saluting the scientists. So, I had requested them; when I would come to Karnataka formally, the Chief Minister, the Deputy Chief Minister could follow the protocol. They cooperated and I express my gratitude to them and thank them.
Friends,
This is not the time for delivering my speech here, as I am very eager to meet those scientists. But I thank you because the people of Bengaluru are still living that moment with a lot of vigour and enthusiasm. I can even see small children here early in the morning. They are the future of India. Say along with me again; Bharat Mata Ki-Jai, Bharat Mata Ki-Jai, Bharat Mata Ki-Jai, Jai Jawan-Jai Kisan, Jai Jawan-Jai Kisan, Jai Jawan-Jai Kisan. Now, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan!
My heartiest thanks, friends.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাৰত আগমনৰ পাছত বেংগালুৰু এইচএএল বিমান বন্দৰৰ বাহিৰত উষ্ম আদৰণি গ্ৰহণ কৰি দিয়া তেওঁৰ সম্বোধনৰ অসমীয়া অনুবাদ
26 AUG 2023 8:13AM by PIB Guwahati
ভাৰত মাতা কী জয়, ভাৰত মাতা কী জয়,
ভাৰত মাতা কী জয়, ভাৰত মাতা কী জয়,
ভাৰত মাতা কী জয়,
মোৰ সৈতে আপোনালোকে ধ্বনি দিয়ক, জয় জোৱান - জয় কিষান, জয় জোৱান - জয় কিষান,
লগতে মই আৰু এষাৰ কৈছোঁ। মই ক'ম জয় বিজ্ঞান, আপোনালোকে ক'ব জয় অনুসন্ধান, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধান, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধান, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধান, জয় জোৱান - জয় কিষান, জয় জোৱান - জয় কিষান, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধান, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধান, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধান।
সূৰ্যোদয়ৰ বেলা হওক আৰু বেংগালুৰুৰ এই দৃশ্য হওক, দেশৰ বৈজ্ঞানিকে দেশক যেতিয়া ইমান ডাঙৰ উপহাৰ দিয়ে, ইমান ডাঙৰ সিদ্ধি প্ৰাপ্ত কৰে তেতিয়া যি দৃশ্য মই আজি বেংগালুৰুত দেখিছোঁ, সেয়া মই গ্ৰীচতো দেখা পালোঁ। জোহান্সবাৰ্গতো দেখা পালোঁ। পৃথিৱীৰ প্ৰতিটো কোণত, ভাৰতীয় বিজ্ঞানত বিশ্বাস কৰা, ভৱিষ্যতক দেখা পোৱা, মানৱতাক সমৰ্পিত সকলো লোক ইমানেই উদ্যম আৰু উৎসাহেৰে পৰিপূৰ্ণ। আপোনালোক পুৱাই ইমান সোনকালে আহিল, মই নিজকে ৰখাব পৰা নাছিলোঁ। কিয়নো মই ইয়াৰ পৰা দূৰ বিদেশত আছিলোঁ, সেয়ে মই সিদ্ধান্ত ল'লোঁ যে ভাৰতলৈ যাম যদি প্ৰথমতে বেংগালুৰুলৈ যাম, সৰ্বপ্ৰথমে সেই বৈজ্ঞানিকসকলক নমন কৰিম। যিহেতু ইমান দূৰৰ পৰা আহিবলগীয়া হৈছিল সেয়ে কেতিয়া পামগৈ ৫-৫০ মিনিট ইফাল-সিফাল হৈ যায়। মই ইয়াত আদৰণীয় মুখ্যমন্ত্ৰী জী, উপমুখ্যমন্ত্ৰী জী, গৱৰ্ণৰ চাহাব এই সকলোকে অনুৰোধ কৰিছিলোঁ, যে আপোনালোকে ইমান সোনকালে কষ্ট কৰিব নালাগে। মই তো বৈজ্ঞানিকসকলক প্ৰণাম কৰি গুছি যাম। সেয়ে মই তেখেতলোকক অনুৰোধ কৰিছিলোঁ কিন্তু যেতিয়া মই বিধিৱত ৰূপত কৰ্ণাটকলৈ আহিম জৰুৰ মুখ্যমন্ত্ৰী জী, উপমুখ্যমন্ত্ৰী জীয়ে প্ৰটোকল নিশ্চয় পালন কৰিব। কিন্তু তেখেতলোকে সহযোগ কৰিলে মই তেখেতসকলক কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰিছোঁ, অভিনন্দন জনাইছোঁ।
বন্ধুসকল,
এয়া সময় ইয়াত মোৰ উদ্বোধনৰ নহয়, কিয়নো মোৰ মন সেই বৈজ্ঞানিকসকলৰ কাষ পাবলৈ বহুত উৎসুক, কিন্তু মই আপোনালোকক ধন্যবাদ জনাইছোঁ যে বেংগালুৰুৰ নাগৰিকে এতিয়াও সেই পলক উদ্যম আৰু উৎসাহেৰে যাপন কৰি দেখুৱাইছে। ইমান পুৱাই-পুৱাই মই দেখিছোঁ সৰু সৰু শিশুসকলো মই দেখা পাইছোঁ। এয়া ভাৰতৰ ভৱিষ্যৎ। মোৰ সৈতে আকৌ কওক ভাৰত মাতা কী - জয়, ভাৰত মাতা কী - জয়, ভাৰত মাতা কী - জয়, জয় জোৱান - জয় কিষান, জয় জোৱান - জয় কিষান, জয় জোৱান - জয় কিষান। এতিয়া জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধান, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধান, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধান, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধান, জয় বিজ্ঞান - জয় অনুসন্ধান।
বহুত বহুত ধন্যবাদ বন্ধুসকল।