ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତରେ ପହଞ୍ଚିବା ପରେ ବେଙ୍ଗାଲୁରୁ ହାଲ ବିମାନବନ୍ଦର ବାହାରେ ଭବ୍ୟ ସ୍ୱାଗତ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣ
26 AUG 2023 8:13AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତ ମାତା କୀ ଜୟ, ଭାରତ ମାତା କୀ ଜୟ,
ଭାରତ ମାତା କୀ ଜୟ, ଭାରତ ମାତା କୀ ଜୟ,
ଭାରତ ମାତା କୀ ଜୟ,
ମୋ ସହିତ ଆପଣମାନେ ଏକ ସ୍ଲୋଗାନ ଦିଅନ୍ତୁ, ଜୟ ଜବାନ - ଜୟ କିଷାନ, ଜୟ ଜବାନ - ଜୟ କିଷାନ,
ଆଗକୁ ମୁଁ ଆଉ ଏକ କଥା କହୁଛି । ମୁଁ କହିବି ଜୟ ବିଜ୍ଞାନ, ଆପଣମାନେ କହିବେ ଜୟ ଅନୁସନ୍ଧାନ, ଜୟ ବିଜ୍ଞାନ - ଜୟ ଅନୁସନ୍ଧାନ, ଜୟ ବିଜ୍ଞାନ - ଜୟ ଅନୁସନ୍ଧାନ, ଜୟ ବିଜ୍ଞାନ - ଜୟ ଅନୁସନ୍ଧାନ, ଜୟ ଜବାନ - ଜୟ କିଷାନ, ଜୟ ଜବାନ - ଜୟ କିଷାନ, ଜୟ ବିଜ୍ଞାନ - ଜୟ ଅନୁସନ୍ଧାନ, ଜୟ ବିଜ୍ଞାନ - ଜୟ ଅନୁସନ୍ଧାନ ।
ସୂର୍ଯ୍ୟୋଦୟର ସମୟ, ଆଉ ବେଙ୍ଗାଲୁରୁର ଏହି ଦୃଶ୍ୟ ହେଉଛି, ଦେଶର ବୈଜ୍ଞାନିକମାନେ ଦେଶକୁ ଯେତେବେଳେ ଏତେ ବଡ଼ ଉପହାର ଦେଇଛନ୍ତି, ଏତେ ବଡ଼ ସିଦ୍ଧି ପ୍ରାପ୍ତ କରିଛନ୍ତି, ତେବେ ଯେଉଁ ଦୃଶ୍ୟ ଆଜି ବେଙ୍ଗାଲୁରୁରେ ମୋତେ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି, ତାହା ହିଁ ମୋତେ ଗ୍ରୀସରେ ମଧ୍ୟ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଲା । ଜୋହନ୍ସବର୍ଗରେ ମଧ୍ୟ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଲା । ବିଶ୍ୱର ପ୍ରତ୍ୟେକ କୋଣ ଅନୁକୋଣରେ ବିଜ୍ଞାନରେ ବିଶ୍ୱାସ କରୁଥିବା ନା କେବଳ ଭାରତୀୟ, ଭବିଷ୍ୟତକୁ ଦେଖି ପାରୁଥିବା, ମାନବତାକୁ ସମର୍ପିତ ସମସ୍ତ ଲୋକ ଏତେ ଆନନ୍ଦ ଉଲ୍ଲାସ ଏବଂ ଉତ୍ସାହରେ ଭରି ହୋଇ ରହିଛନ୍ତି । ଆପଣମାନେ ସକାଳୁ ସକାଳୁ ଏତେ ଶୀଘ୍ର ଆସିଗଲେ, ମୁଁ ନିଜକୁ ନିଜେ ଅଟକାଇ ରଖି ପାରୁ ନ ଥିଲି । କାରଣ ମୁଁ ଏଠାରୁ ଦୂର ବିଦେଶରେ ଥିଲି, ତେଣୁ ମୁଁ ସ୍ଥିର କଲି ଯେ ଭାରତ ଯିବି, ତେବେ ପ୍ରଥମେ ବେଙ୍ଗାଲୁରୁ ଯିବି, ସର୍ବପ୍ରଥମେ ମୁଁ ସେହି ବୈଜ୍ଞାନିକମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଣାମ କରିବି । ଏବେ ଏତେ ଦୂରରୁ ଆସିବାର ଥିଲା ତେବେ କେତେବେଳେ ପହଂଚିବି 5-50 ମିନିଟ ଏପଟ- ସେପଟ ହୋଇ ଯାଇଥାଏ । ମୁଁ ଏଠାକାର ଆଦରଣୀୟ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ମହାଶୟ, ଉପ-ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ମହାଶୟ, ରାଜ୍ୟପାଳ ସାହେବ ସେହି ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲି, ଯେ ଆପଣମାନେ ଏତେ ଶୀଘ୍ର- ଶୀଘ୍ର କଷ୍ଟ ଉଠାଇବେ ନାହିଁ । ମୁଁ ତ ବୈଜ୍ଞାନିକମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଣାମ କରି ଚାଲି ଆସିବି । ତେଣୁ ମୁଁ ସେମାନଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲି ଯେତେବେଳେ ମୁଁ ବିଧିବଦ୍ଧ ଭାବରେ କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଆସିବି, ସେତେବେଳେ ନିଶ୍ଚିତ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ମହାଶୟ, ଉପ-ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ମହାଶୟ ଯାହା ପ୍ରୋଟୋକଲ ଅଛି, ତାକୁ ନିଶ୍ଚୟ ପାଳନ କରିବି । କିନ୍ତୁ ସେମାନେ ସହଯୋଗ କଲେ ମୁଁ ସେମାନଙ୍କ ନିକଟରେ କୃତଜ୍ଞତା ବ୍ୟକ୍ତ କରୁଛି, ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି ।
ସାଥୀଗଣ,
ଏହି ସମୟ ଏଠାରେ ମୋର ଉଦବୋଧନ ଦେବାର ସମୟ ନୁହେଁ, କାରଣ ମୋର ମନ ସେହି ବୈଜ୍ଞାନିକମାନଙ୍କ ପାଖରେ ପହଞ୍ଚିବା ପାଇଁ ବହୁତ ଉତ୍ସୁକ ଅଛି, କିନ୍ତୁ ମୁଁ ଆପଣମାନଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଉଛି ଯେ ବେଙ୍ଗାଲୁରୁର ନାଗରିକମାନେ ଏବେ ମଧ୍ୟ ସେହି ମୁହୂର୍ତ୍ତର ଆନନ୍ଦ ଉଲ୍ଲାସ ଏବଂ ଉତ୍ସାହକୁ ମନ ପ୍ରାଣ ଦେଇ ଦେଖିଛନ୍ତି । ଏତେ ସକାଳୁ- ସକାଳୁ ମୁଁ ଦେଖୁଛି ଛୋଟ- ଛୋଟ ପିଲାମାନେ ମଧ୍ୟ ମୋତେ ଦେଖିବାକୁ ମିଳୁଛନ୍ତି । ଏମାନେ ହେଉଛନ୍ତି ଭାରତର ଭବିଷ୍ୟତ । ମୋ ସହିତ ପୁଣିଥରେ କୁହନ୍ତୁ ଭାରତ ମାତା କୀ ଜୟ, ଭାରତ ମାତା କୀ ଜୟ, ଭାରତ ମାତା କୀ ଜୟ, ଜୟ ଜବାନ- ଜୟ କିଷାନ, ଜୟ ଜବାନ - ଜୟ କିଷାନ, ଜୟ ଜବାନ - ଜୟ କିଷାନ, ଏବେ ଜୟ ବିଜ୍ଞାନ - ଜୟ ଅନୁସନ୍ଧାନ, ଜୟ ବିଜ୍ଞାନ - ଜୟ ଅନୁସନ୍ଧାନ, ଜୟ ବିଜ୍ଞାନ - ଜୟ ଅନୁସନ୍ଧାନ, ଜୟ ବିଜ୍ଞାନ - ଜୟ ଅନୁସନ୍ଧାନ, ଜୟ ବିଜ୍ଞାନ - ଜୟ ଅନୁସନ୍ଧାନ,
ବହୁତ - ବହୁତ ଧନ୍ୟବାଦ ସାଥୀଗଣ ।

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s speech on receiving a warm welcome outside HAL airport in Bengaluru post his arrival to India
26 AUG 2023 8:13AM by PIB Delhi
Bharat Mata Ki Jai, Bharat Mata Ki Jai!
Bharat Mata Ki Jai, Bharat Mata Ki Jai!
Bharat Mata Ki Jai!
Kindly raise this slogan with me, Jai Jawan – Jai Kisan, Jai Jawan – Jai Kisan,
Next, I will be saying something more. I will say Jai Vigyan (science), and you shall say Jai Anusandhan (research). Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan! Jai Jawan – Jai Kisan, Jai Jawan – Jai Kisan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan!
With the beautiful sunrise and this splendid view in Bengaluru, when the scientists of the country offer such a great gift to the country, and make such a remarkable achievement, I witnessed the same scene also in Greece which I am witnessing in Bengaluru today. And it was the same in Johannesburg and in every corner of the world. Not only those who believe in Indian science, and can see the future, but everyone else dedicated to humanity are also full of such zeal and enthusiasm. You have come here early in the morning. I couldn't stop myself because I was in a foreign land, far away from here. So, I thought that when I return to India, I would first visit Bengaluru to salute those scientists. Now when you are travelling such a long distance, sometimes there is a delay of a few minutes. I had requested the respected Chief Minister, Deputy Chief Minister, and Governor here to not be bothered about attending the event so early in the morning, because I would leave soon after saluting the scientists. So, I had requested them; when I would come to Karnataka formally, the Chief Minister, the Deputy Chief Minister could follow the protocol. They cooperated and I express my gratitude to them and thank them.
Friends,
This is not the time for delivering my speech here, as I am very eager to meet those scientists. But I thank you because the people of Bengaluru are still living that moment with a lot of vigour and enthusiasm. I can even see small children here early in the morning. They are the future of India. Say along with me again; Bharat Mata Ki-Jai, Bharat Mata Ki-Jai, Bharat Mata Ki-Jai, Jai Jawan-Jai Kisan, Jai Jawan-Jai Kisan, Jai Jawan-Jai Kisan. Now, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan, Jai Vigyan - Jai Anusandhan!
My heartiest thanks, friends.