Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Centre provides additional allotment of 2 LMT sugar in domestic quota for the month of August, 2023
22 AUG 2023 5:09PM by PIB Delhi
Keeping in view the strong demand for sugar for upcoming festivals of Onam, Raksha Bandhan, and Krishna Janamashtami, additional quota of 2 LMT (over and above 23.5 LMT already allocated for the month of August, 2023) is being allocated for the month of August, 2023. The additional sugar in domestic market will ensure reasonable prices all over the country.
Despite 25% increase in international sugar prices in last one year, the average retail price of sugar in the country is about ₹ 43.30 per kg and is likely to remain in range bound only. There has been less than 2% annual inflation in the country in sugar prices in last 10 years.
During the current Sugar Season (Oct-Sep) 2022-23, India is estimated to have production of 330 LMT sugar after diversion of about 43 LMT for ethanol production. Domestic consumption is expected to be around 275 LMT.
At present stage, India has sufficient sugar stock to meet its domestic demand for remaining months of current SS 2022-23 and optimum closing stock of 60 LMT (sufficient to meet sugar consumption for 2 ½ months) will be available at the end of this season i.e. 30.09.2023.
Recent increase in sugar prices will cool down soon as each year during Jul-Sep, just before next season, prices increase and then come down on start of cane crushing. Thus, price rise in sugar is very nominal and for short duration.

ଖାଉଟି ବ୍ୟାପାର, ଖାଦ୍ୟ ଓ ସାଧାରଣ ବଣ୍ଟନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଅଗଷ୍ଟ 2023 ମାସ ପାଇଁ ଘରୋଇ କୋଟା ରେ ଅତିରିକ୍ତ 2 ଏଲଏମଟି ଚିନି ଆବଣ୍ଟନ କରିଛି କେନ୍ଦ୍ର
22 AUG 2023 5:09PM by PIB Bhubaneswar
ଓନମ, ରକ୍ଷା ବନ୍ଧନ, ଏବଂ କୃଷ୍ଣ ଜନ୍ମାଷ୍ଟମୀ ପରି ଆଗାମୀ ପର୍ବ ପାଇଁ ଚିନିର ବର୍ଦ୍ଧିତ ଚାହିଦାକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଅଗଷ୍ଟ ମାସ ପାଇଁ 2 ଏଲଏମଟି ର ଅତିରିକ୍ତ କୋଟା (23.5 ଏଲଏମଟି ରୁ ଅଧିକ ଚିନି ଅଗଷ୍ଟ 2023 ମାସ ପାଇଁ ପୂର୍ବରୁ ଆବଣ୍ଟିତ କରାଯାଇଛି) ଅଗଷ୍ଟ ମାସ ପାଇଁ ଆବଣ୍ଟିତ ହୋଇଛି। ଘରୋଇ ବଜାରରେ ଅତିରିକ୍ତ ଚିନି ସାରା ଦେଶରେ ଉପଯୁକ୍ତ ମୂଲ୍ୟକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବ।
ଗତ ଏକ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଚିନି ମୂଲ୍ୟରେ 25% ବୃଦ୍ଧି ସତ୍ତ୍ବେ ଦେଶରେ ଚିନିର ହାରାହାରି ଖୁଚୁରା ମୂଲ୍ୟ କିଲୋଗ୍ରାମ ପିଛା ପ୍ରାୟ 43.30 ଟଙ୍କା ଅଟେ ଏବଂ ଏହା କେବଳ ଏହି ସୀମା ମଧ୍ୟରେ ରହିବାର ସମ୍ଭାବନା ଅଛି। ଗତ 10 ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ଚିନି ମୂଲ୍ୟରେ ବାର୍ଷିକ 2% ରୁ କମ୍ ମୁଦ୍ରାସ୍ଫୀତି ଦେଖା ଦେଇଛି।
ବର୍ତ୍ତମାନର ଚିନି ଋତୁ (ଅକ୍ଟୋବର-ସେପ୍ଟେମ୍ବର) 2022-23 ସମୟରେ, ଇଥାନଲ ଉତ୍ପାଦନ ପାଇଁ ପ୍ରାୟ 43 ଏଲଏମଟି ଡାଇଭର୍ସନ ପରେ ଭାରତରେ 330 ଏଲଏମଟି ଚିନି ଉତ୍ପାଦନ ହେବ ବୋଲି ଆକଳନ କରାଯାଇଛି | ଘରୋଇ ବ୍ୟବହାର ପ୍ରାୟ 275 ଏଲଏମଟି ହେବ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି |
ବର୍ତ୍ତମାନ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ, ବର୍ତ୍ତମାନର ଏସଏସ 2022-23 ର ଅବଶିଷ୍ଟ ମାସଗୁଡିକ ପାଇଁ ଘରୋଇ ଚାହିଦା ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ ଭାରତରେ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପରିମାଣର ଚିନି ଷ୍ଟକ୍ ଅଛି ଏବଂ 60 ଏଲଏମଟି ର ସର୍ବୋଚ୍ଚ କ୍ଲୋଜିଂ ଷ୍ଟକ୍ (2 ½ ମାସ ପାଇଁ ଚିନି ବ୍ୟବହାର ପାଇଁ ଯଥେଷ୍ଟ) ଏହି ଋତୁ ଶେଷରେ ଅର୍ଥାତ୍ 30.09.2023 ସୁଦ୍ଧା ଉପଲବ୍ଧ ହେବ।
ଚିନି ମୂଲ୍ୟରେ ସାମ୍ପ୍ରତିକ ବୃଦ୍ଧି ପ୍ରତିବର୍ଷ ଜୁଲାଇ-ସେପ୍ଟେମ୍ବର ସମୟରେ ହ୍ରାସ ହୋଇଥାଏ, ଠିକ୍ ପରବର୍ତ୍ତୀ ଋତୁ ପୂର୍ବରୁ, ମୂଲ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ହୁଏ ଏବଂ ଆଖୁ ଅମଳ ପରେ ଏହାର ମୂଲ୍ୟ ହ୍ରାସ ହୋଇଥାଏ। ଏହିପରି, ଚିନିରେ ମୂଲ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ଅତ୍ୟନ୍ତ ନଗଣ୍ୟ ଏବଂ ସ୍ୱଳ୍ପ ସମୟ ପାଇଁ ରହିଛି।