Prime Minister's Office
We are working to build an accessible India for Divyangjan: PM Narendra Modi
We are making our Divyangjans capable to hoist the tricolour of India in Paralympics also, for which special training is being given to the players: PM Narendra Modi
15 AUG 2023 5:01PM by PIB Delhi
On the occasion of 77th Independence Day, Prime Minister Narendra Modi in his address from the ramparts of Red Fort said that Vishwakarma Yojana will be launched on Vishwakarma Jayanti in the coming month. He said that this scheme is for the people with traditional skills i.e. those people who work with tools and their hands i.e. mostly from the OBC community, such as carpenters, goldsmiths, stone masons, people who do laundry, brothers and sisters who cut hair, the family will work to give new strength to such people. This scheme will be started with a budget of about 13-15 thousand crore rupees.
In his speech from the ramparts of the Red Fort, Prime Minister Shri Narendra Modi said that we are working to build an accessible India for Divyangjan. He said that we are making Divyangjan capable of hoisting the tricolor flag of India in the Paralympics as well. For which special training is being given to the players.
In his speech, Prime Minister Shri Narendra Modi said that today India has demography, democracy and diversity. He said that this trinity of demography, democracy and diversity has the potential to make every dream of India come true.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
77ତମ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଲାଲକିଲ୍ଲା ପ୍ରାଚୀରରୁ ନିଜ ସମ୍ବୋଧନରେ କହିଛନ୍ତି ଆଗମୀ ବିଶ୍ୱକର୍ମା ଜୟନ୍ତୀରେ ବିଶ୍ୱକର୍ମା ଯୋଜନାର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରାଯିବ
ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ବିଶ୍ୱକର୍ମା ଯୋଜନାକୁ ପ୍ରାୟ ୧୩-୧୫ ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କାରେ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରାଯିବ
ଆମେ ଦିବ୍ୟାଙ୍ଗଜନଙ୍କ ଲାଗି ଏକ ସୁଗମ ଭାରତର ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛୁ : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
ଆମେ ପାରା ଅଲମ୍ପିକରେ ମଧ୍ୟ ହିନ୍ଦୁସ୍ଥାନର ତ୍ରିରଙ୍ଗା ପତାକା ଉଡାଇବା ପାଇଁ ଆମର ଦିବ୍ୟାଙ୍ଗଜନଙ୍କୁ ସାମର୍ଥ୍ୟବାନ କରୁଛୁ, ଏଥି ଲାଗି ଖେଳାଳୀମାନଙ୍କୁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ତାଲିମ ଦିଆଯାଉଛି : ପିଏମ୍ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
15 AUG 2023 5:01PM by PIB Bhubaneshwar
77ତମ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଲାଲକିଲ୍ଲା ପ୍ରାଚୀରରୁ ନିଜ ସମ୍ବୋଧନରେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଆସନ୍ତା ମାସରେ ବିଶ୍ୱକର୍ମା ଜୟନ୍ତୀରେ ବିଶ୍ୱକର୍ମା ଯୋଜନାର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରାଯିବ । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହି ଯୋଜନା ପରମ୍ପରାଗତ କୁଶଳୀ ଶ୍ରମିକ ଅର୍ଥାତ ଯେଉଁ ଲୋକମାନେ ହାତ ହତିଆରରେ ଏବଂ ନିଜ ହାତରେ କାର୍ଯ୍ୟକରୁଥିବା ବର୍ଗ ଅର୍ଥାତ ଯେଉଁମାନେ କି ଅଧିକାଂଶ ହେଉଛନ୍ତି ଓବିସି ସମୁଦାୟର । ଯେପରିକି କାର୍ପେଂଟର ହୁଅନ୍ତୁ, ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣକାର ହୁଅନ୍ତୁ, ରାଜମିସ୍ତ୍ରୀ ହୁଅନ୍ତୁ, ଲୁଗା ଧୋଇବା କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଥିବା ଲୋକ ହୁଅନ୍ତୁ, ଚୁଟି କାଟୁଥିବା ଭାଇ- ଭଉଣୀଙ୍କ ପରିବାର, ଏଭଳି ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଏକ ନୂତନ ଶକ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରିବାର କାର୍ଯ୍ୟ କରିବ । ଏହି ଯୋଜନାର ଆରମ୍ଭ ପାଖାପାଖି 13-15 ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କାର ବଜେଟରେ କରାଯିବ ।
ଲାଲକିଲ୍ଲା ପ୍ରାଚୀରରୁ ନିଜ ଭାଷଣରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଆମେ ଦିବ୍ୟାଙ୍ଗଜନଙ୍କ ଲାଗି ଏକ ସୁଗମ ଭାରତର ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛୁ । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଆମେ ପାରା ଅଲମ୍ପିକରେ ମଧ୍ୟ ହିନ୍ଦୁସ୍ଥାନର ତ୍ରିରଙ୍ଗା ପତାକା ଉଡାଇବା ପାଇଁ ଆମର ଦିବ୍ୟାଙ୍ଗଜନଙ୍କୁ ସାମର୍ଥ୍ୟବାନ କରୁଛୁ । ଏଥିପାଇଁ ଖେଳାଳୀମାନଙ୍କୁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ତାଲିମ ଦିଆଯାଉଛି ।
ନିଜ ଭାଷଣରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଆଜି ଭାରତ ପାଖରେ ଜନସଂଖ୍ୟା ଅଛି, ଗଣତନ୍ତ୍ର ଅଛି, ଏବଂ ବିବିଧତା ଅଛି । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଜନସଂଖ୍ୟା, ଗଣତନ୍ତ୍ର, ଏବଂ ବିବିଧତାର ଏହି ତ୍ରିବେଣୀ ଭାରତର ପ୍ରତ୍ୟେକ ସ୍ୱପ୍ନକୁ ସାକାର କରିବାର ସାମର୍ଥ୍ୟ ରଖିଛି ।