প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
দিব্যাঙ্গজনগীদমক এক্সেসিবল ওইবা ভারত অমা শেমগৎনবা ঐখোয়না থবক পাইখৎলি: পি.এম. নরেন্দ্র মোদী
ঐখোয়গী দিব্যাঙ্গজনশিংবু পেরালিম্পিক্সতা ভারতকী মচু অহুমগী ফিরাল পাইহনবা ঙম্নবা ঐখোয়না হোৎনরি হায়রিবা অসিগীদমক শান্নরোয়শিংদা অখন্নবা ত্রেনিং পীরি: পি.এম. নরেন্দ্র মোদী
15 AUG 2023 5:01PM by PIB Imphal
77 শুবা নীংতম নুমিৎতা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা লাল কিলাগী লানবনদগী মহাক্কী ৱারোল পীবদা লাক্কদৌরিবা থাদা তারিবা বিশ্বকর্ম জয়েন্তীদা বিশ্বকর্ম য়োজনা হৌদোক্কনি হায়না লাউথোকখ্রে। মহাক্না হায় স্কিম অসি ত্রেদিস্নেল স্কিলশিং লৈবা মীওইশিংগীদমক্তা হায়বদি খুৎশু-খুৎলাই অমসুং মখোয়গী মখুৎনা থবক শুবা মীওইশিংগীদমক্তা মসি অয়াম্বা OBC কাংলুপশিংনা ওইরি খুদম ওইনা উ শুবা, সনা শাবা, চেক শুবা, ফী শুবা মীওইশিং, শম ককপা ইচিল ইনাওশিংনচিংবা অসিগুম্বা মীওইশিংবু অনৌবা শক্তি পীনবা হোৎনরি। স্কিম অসি লুপা করোর লিশিং 13-15গী বজেৎকা লোয়ননা হৌদোক্কনি।
মলাল কিলাগী লানবনদগী মহাক্কী ৱারোল পীবদা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি দিব্যাঙ্গজনগীদমক এক্সেসিবল ওইবা ভারত অমা শেমগৎনবা ঐখোয়না থবক পাইখৎলি। ঐখোয়গী দিব্যাঙ্গজনশিংবু পেরালিম্পিক্সতা ভারতকী মচু অহুমগী ফিরাল পাইহনবা ঙম্নবা ঐখোয়না হোৎনরি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখ্রে। হায়রিবা অসিগীদমক শান্নরোয়শিংদা অখন্নবা ত্রেনিং পীরি।
মহাক্কী ৱারোলদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি ঙসি ভারত্তা দেমোগ্রাফী, দেমোক্রেসী অমসুং দাইভর্সিতী লৈরে। মহাক্না হায় দেমোগ্রাফী, দেমোক্রেসী অমসুং দাইভর্সিতীগী অপুনবনা ভারতকী মঙলান খুদিমক মঙফাওনবা ঙমহনগদবা শক্তি চেল্লি।

Prime Minister's Office
We are working to build an accessible India for Divyangjan: PM Narendra Modi
We are making our Divyangjans capable to hoist the tricolour of India in Paralympics also, for which special training is being given to the players: PM Narendra Modi
15 AUG 2023 5:01PM by PIB Delhi
On the occasion of 77th Independence Day, Prime Minister Narendra Modi in his address from the ramparts of Red Fort said that Vishwakarma Yojana will be launched on Vishwakarma Jayanti in the coming month. He said that this scheme is for the people with traditional skills i.e. those people who work with tools and their hands i.e. mostly from the OBC community, such as carpenters, goldsmiths, stone masons, people who do laundry, brothers and sisters who cut hair, the family will work to give new strength to such people. This scheme will be started with a budget of about 13-15 thousand crore rupees.
In his speech from the ramparts of the Red Fort, Prime Minister Shri Narendra Modi said that we are working to build an accessible India for Divyangjan. He said that we are making Divyangjan capable of hoisting the tricolor flag of India in the Paralympics as well. For which special training is being given to the players.
In his speech, Prime Minister Shri Narendra Modi said that today India has demography, democracy and diversity. He said that this trinity of demography, democracy and diversity has the potential to make every dream of India come true.