Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi, addressing the nation on the occasion of 77th Independence Day from the Red Fort in New Delhi, said that Cooperatives are a significant part of the country's social economy
A separate Ministry of Cooperation has been created to strengthen cooperatives, modernise them and strengthen the biggest unit of democracy in every nook and corner of the country
Ministry of Cooperation is spreading a network of cooperatives in the country, ensuring that the voices of even the poorest individuals are heard, their needs are met, and they can contribute to the nation's development
15 AUG 2023 1:59PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, addressing the nation on the occasion of 77th Independence Day from the Red Fort in New Delhi, said that Cooperatives are a significant part of the country's social economy. He said that a separate Ministry of Cooperation has been created to strengthen cooperatives, modernise them and strengthen the biggest unit of democracy in every nook and corner of the country
Prime Minister said that Ministry of Cooperation is spreading a network of cooperatives in the country, ensuring that the voices of even the poorest individuals are heard, their needs are met, and they can contribute to the nation's development. He stressed that India has chosen the path of “Sahkar se Samriddhi”.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ଲାଲକିଲ୍ଲାରୁ ୭୭ତମ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ଅବସରରେ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ସମବାୟ ଦେଶର ସାମାଜିକ ଅର୍ଥନୀତିର ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଂଶ ଅଟେ
ସମବାୟ ସମିତି ଗୁଡ଼ିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା, ସେଗୁଡିକୁ ଆଧୁନିକୀକରଣ କରିବା ଏବଂ ଦେଶର କୋଣ ଅନୁକୋଣରେ ଗଣତନ୍ତ୍ରର ସର୍ବବୃହତ ଏକକକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଗଠନ କରାଯାଇଛି
ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦେଶରେ ସମବାୟର ଏକ ନେଟୱାର୍କ ବିସ୍ତାର କରୁଛି, ଯାହା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରୁଛି ଯେ ଗରିବ ଲୋକଙ୍କ ସ୍ୱର ମଧ୍ୟ ଶୁଣାଯିବ, ସେମାନଙ୍କ ଆବଶ୍ୟକତା ଗୁଡିକ ପୂରଣ ହେବ ଏବଂ ସେମାନେ ଦେଶର ବିକାଶରେ ଯୋଗଦାନ କରିପାରିବେ
15 AUG 2023 1:59PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ଲାଲକିଲ୍ଲାରୁ ୭୭ତମ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ଅବସରରେ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ସମବାୟ ସମିତି ଗୁଡିକ ଦେଶର ସାମାଜିକ ଅର୍ଥନୀତିର ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଅଂଶ ଅଟେ । ସମବାୟ ସମିତି ଗୁଡ଼ିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା, ସେଗୁଡିକୁ ଆଧୁନିକୀକରଣ କରିବା ଏବଂ ଦେଶର କୋଣ ଅନୁକୋଣରେ ଗଣତନ୍ତ୍ରର ସର୍ବବୃହତ୍ ଏକକକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଗଠନ କରାଯାଇଛି ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏହା ମଧ୍ୟ କହିଥିଲେ ଯେ , ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦେଶରେ ସମବାୟ ସମିତି ଗୁଡିକର ଏକ ନେଟୱାର୍କ ବିସ୍ତାର କରୁଛି, ଏହା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରୁଛି ଯେ ଗରିବ ଲୋକ ମାନଙ୍କର ସ୍ୱର ମଧ୍ୟ ଶୁଣାଯିବ, ସେମାନଙ୍କ ଆବଶ୍ୟକତା ଗୁଡିକ ପୂରଣ ହେବ ଏବଂ ସେମାନେ ଦେଶର ବିକାଶ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଯୋଗଦାନ କରିପାରିବେ । ଭାରତ ସହକାର ସେ ସମୃଦ୍ଧି' ର ମାର୍ଗ ଚୟନ କରିଛି ବୋଲି ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି କହିଥିଲେ ।