প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৭৭ সংখ্যক স্বাধীনতা দিৱস উপলক্ষে নতুন দিল্লীৰ লালকিল্লাৰ পৰা দেশবাসীক সম্বোধন কৰি কয় যে সমবায় সমিতি দেশৰ সামাজিক অৰ্থনীতিৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশ
সমবায়সমূহক শক্তিশালী কৰা, আধুনিকীকৰণ কৰা আৰু দেশৰ প্ৰতিটো প্ৰান্তত গণতন্ত্ৰৰ সৰ্ববৃহৎ গোটক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে এখন পৃথক সমবায় মন্ত্ৰালয় স্থাপন কৰা হৈছে।
সমবায় মন্ত্ৰালয়ে দেশত সমবায়ৰ এক নেটৱৰ্ক প্ৰসাৰিত কৰিছে, যাতে দৰিদ্ৰতম ব্যক্তিসকলৰো কণ্ঠস্বৰ শুনা যায়, তেওঁলোকৰ প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ হয় আৰু তেওঁলোকে ৰাষ্ট্ৰৰ উন্নয়নত অৱদান আগবঢ়াব পাৰে।
15 AUG 2023 1:59PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৭৭সংখ্যক স্বাধীনতা দিৱস উপলক্ষে নতুন দিল্লীৰ লালকিল্লাৰ পৰা দেশবাসীক সম্বোধন কৰি কয় যে সমবায় সমিতি দেশৰ সামাজিক অৰ্থনীতিৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশ। তেওঁ কয় যে সমবায়সমূহক শক্তিশালী কৰা, আধুনিকীকৰণ কৰা আৰু দেশৰ প্ৰতিটো প্ৰান্তত গণতন্ত্ৰৰ সৰ্ববৃহৎ এককটোক শক্তিশালী কৰিবলৈ এখন পৃথক সমবায় মন্ত্ৰালয় গঠন কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে সমবায় মন্ত্ৰালয়ে দেশত সমবায়ৰ এক নেটৱৰ্ক প্ৰসাৰিত কৰিছে, যাতে দৰিদ্ৰতম ব্যক্তিৰ কথাও শুনা যায়, তেওঁলোকৰ প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ হয় আৰু তেওঁলোকে ৰাষ্ট্ৰৰ উন্নয়নত অৱদান আগবঢ়াব পাৰে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে ভাৰতে 'সহকৰ সে সমৃদ্ধি'ৰ পথ বাচি লৈছে।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi, addressing the nation on the occasion of 77th Independence Day from the Red Fort in New Delhi, said that Cooperatives are a significant part of the country's social economy
A separate Ministry of Cooperation has been created to strengthen cooperatives, modernise them and strengthen the biggest unit of democracy in every nook and corner of the country
Ministry of Cooperation is spreading a network of cooperatives in the country, ensuring that the voices of even the poorest individuals are heard, their needs are met, and they can contribute to the nation's development
15 AUG 2023 1:59PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, addressing the nation on the occasion of 77th Independence Day from the Red Fort in New Delhi, said that Cooperatives are a significant part of the country's social economy. He said that a separate Ministry of Cooperation has been created to strengthen cooperatives, modernise them and strengthen the biggest unit of democracy in every nook and corner of the country
Prime Minister said that Ministry of Cooperation is spreading a network of cooperatives in the country, ensuring that the voices of even the poorest individuals are heard, their needs are met, and they can contribute to the nation's development. He stressed that India has chosen the path of “Sahkar se Samriddhi”.